Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

C: surucusunu oldugu gibi baska bi diske aktarmak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selam

Simdi söyle bi problemim var. Bilgisayarimda 3 adet 160 320 ve 500 gblik olarak harddiks var. 160 gb olanda sistem yuklu windows falan. Ben diyorumki bu 160 gbligi oldugu gibi 320ye aktariyim ve 160 gbligi aradan cikartiyim.Yani sistem oldugu gibi 320den yola devam etsin, bisey olursada yine 160ligi takarim yedekte durdugundan.

Varmidir bunu becerebilecek bi alicengiz programi? Tavsiyeleri bekliyorum
Mesaj tarihi:
disk image clone programina ihtiyacin var.

norton ghost mesela buna ornek. bedava alternatifleri download.com da vardir, guisi rahat olani sec yapacagin sey bi seferligine basit bi islem oldugu icin cok kasmaya gerek yok periyodik image almak vs gibi bi olay yok ortada.

ben ornek cikis noktasi olarak clonezilla vereyim.
Mesaj tarihi:
Korax said:

Selam

Simdi söyle bi problemim var. Bilgisayarimda 3 adet 160 320 ve 500 gblik olarak harddiks var. 160 gb olanda sistem yuklu windows falan. Ben diyorumki bu 160 gbligi oldugu gibi 320ye aktariyim ve 160 gbligi aradan cikartiyim.Yani sistem oldugu gibi 320den yola devam etsin, bisey olursada yine 160ligi takarim yedekte durdugundan.

Varmidir bunu becerebilecek bi alicengiz programi? Tavsiyeleri bekliyorum

son versiyon alicengizey$an var bi dene istersen.
Mesaj tarihi:
KHaRoN said:

disk image clone programina ihtiyacin var.

norton ghost mesela buna ornek. bedava alternatifleri download.com da vardir, guisi rahat olani sec yapacagin sey bi seferligine basit bi islem oldugu icin cok kasmaya gerek yok periyodik image almak vs gibi bi olay yok ortada.

ben ornek cikis noktasi olarak clonezilla vereyim.

Tesekkur ederim cevap icin, yalniz cözemedim clonezillayi ehuhe :) nasil yapcam yau, makeboot falan diyo onumu secmeme lazim?
Mesaj tarihi:
clonezilla tum diskler uzerinde kontrolun olsun diye disk uzerine kurulmuyor. bir cd veya usb uzerine bootable olarak kurup bilgisayarini o sekilde boot etmen lazim, ardindan gui sine erisiyorsun. gerisi zaten gorsel cd kopyalama menusu gibi.

yok ben bunun icerisinden cikamiycam diyorsan download.com da falan vardir heralde baska disk clone yazilimlari.

hatta win7 nin icinde inbuilt recovery olusturma arayuzu bile var disk migrate icin. ama hantal ve basarisiz oldugu icin lafini bile etmedim.
Mesaj tarihi:
Ubuntu live cd ile acip ayni isi dd komutu ile yapmak da mumkun. Yalniz bu tip yazilimlar mbr'yi ve partition table'i da kopyaladigindan sonradan buyuk disk'i resize ederek kullanilmayan alani eklemek gerekebilir.
Mesaj tarihi:
di said:

Ubuntu live cd ile acip ayni isi dd komutu ile yapmak da mumkun. Yalniz bu tip yazilimlar mbr'yi ve partition table'i da kopyaladigindan sonradan buyuk disk'i resize ederek kullanilmayan alani eklemek gerekebilir.

tim; clonezilla WTF!?!@# dendi senin verdigin cevaba bak asdfasd
Mesaj tarihi:
Abi adam mac kullanmis bi adam. Terminal nedir biliyodur heralde demeden edemedim. =)

Ustune dd ile disk clone'lamak inanilmaz kolay. Google'a yazdigi anda ilk sirada cat diye cikar.
Mesaj tarihi:

terminal aciyorumda biraz daha basite indirgemek istedigimden böyle arayuz,program falan :D Buarada drivecopy diye bi program indirdim. Disk to disk copy yapicam ama söyle bi ekran cikiyo; burada neleri secmem lazim?

Suanda 320 lik hddyi 500e aktariyorum yani sadece data transferi icin.Hangilerini secmem lazim?

Birde 160ligi yani sistemin kurulu oldugu hddyi 320lige aktarirken ne secicem buradan?

http://img706.imageshack.us/img706/4447/adszpm.jpg

Mesaj tarihi:
hdd raw copy butun diski,
partition raw copy disk icindeki bolumu,
incremential iki data blogunun arasindaki farklari
mask kismindada kopyalanmasini istedigini secmeni istiyor.

konunun tamamini okumadim da, soylendimi imaj yazilimlari ile ilgileniyormusun? baktinmi onlara yoksa sadece datayi aktarmakmi amac?

edit: simdi okudum hdd raw copy i seciceksin.. umarim dosya security settinglerini de aktariyordur bu buldugun yazilim.. :)
kolay gelsin.
Mesaj tarihi:
hic bi diski bölmedim hepsi orjinal boyutunda.

Onun disinda, sistemin kurulu oldugu diski baska bi diske aktarirken hdd raw diyorum ozaman? Sadece data kopyalarkendemi hdd raw dicem? Suan hicbirini secmeden kopyaliyorum :D gerci sadece data kopyaliyorum oyuzden hicbirini secmedim. Sistemin oldugu harddiski birazdan kopyalicam.

Kendi bos alani dahil ediyo buarada kharon, yani sonradan resize falan etmeme gerek kalmiyo.
Mesaj tarihi:
Yok kastim suydu, hdd raw copy yapiyorsan (hdd nin alayi)
d,f,g diye 3 partisyonun var, 150,120,110, fakat icleri 40,50,90 olarak dolu, raw copy yaparsan bu diski aynen icleri boyle yari bos olarak atar. resize edersen 180 gblik dolu alani tek partisyona falan atabilirsin. kisa yoldan bahar temizligi.

ben onerim ise tek seferlik kullanicaksan once partisyonlarini ayarlaman, sonra parti parti atman.
Mesaj tarihi:
Anladim, ama disklerin hicbiri bolunmus degil, bölmicem yani öyle bi amacim yok :) Sadece 320lik diski 500e tasicam, 160gb gblik sistemin kurulu oldugu diskin icindekileride 320ye tamamen kopyalayip 160gbligi devreden cikariyim istiyorum :) Simdi 160tan 320ye kopyalarkan ozaman hdd raw diyorum?
Mesaj tarihi:
Hepsini hallettim problemsiz. Sadece 500luk disk sapitti erisilemez falan oldu oda volume informationmi ne sildim oyuzden sacmaladi :D Simdi chkdsk yaptim duzeltiyo bakalim onun disinda hersey yolunda gibi
Mesaj tarihi:

Netekim evet öyle oldu, bilgisayar patladi ama hersey yolunda gibi.

Bu d: yi görmuyo simdi.. Drive copy ile kopyalamistim niye görmuyo anlamadim :/ cift tikladigimda söyle mesaj aliyorum, chkdsk sonucuda söyle:

Mesaj tarihi:
REK-LAM-LAR...

arkadaşlar selam
internet kafemde acronis true image programını kullanarak pc lerimi clonluyorum. Kullanması son derece kolay ve sorunsuz bir program.
Bütün arkadaşlarıma önerir işlerinizde faide sağlamasını temenni ederim.

REK-LAM-LAR...
  • Yeni Oluştur...