Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cons

Öne çıkan mesajlar

bi önce çalışma sistemini söyliyim, tüm hareketleri bu şekilde yaptım:

drop/burn set ile başlıyor aralıksız 4 set, ilk 3 set 6-8 tekrar, 4. set 15-17 tekrar.
1-2 dakika aradan sonra 2 tane 6-8 tekrar ağır set. bu setler arasında da 1-2 dakika dinlenme.

barlar olimpik, verdiğim ağırlıklar sadece takılan plateler.

cadenceler genel olarak 3-1-3. yani asla bir moment kazandırma yok, amaç hatasız tekrarlar, mükemmel form.

idman:
lying triceps extension (kg: 30-25-20-10; 20-15) ile başladım, two handed seated dumbbell extension ardından da cable push down ile bitirdim.
5dakika dinlenme, strechingler vs..

ez bar curl (kg: 30-25-20-sadece bar; 20-20), dumbell curl, hammer curl yaptım.

idman bitiminde kardiyo yapma ihtiyacı duymadım (zaten aşırı yorgundum), zira tüm idman kalp ritmim 120-170 arasında idi, ve deliler gibi terliyordum. idmanım 1 saat 10 dakika sürdü.
Sosyal ağlarda paylaş

EZ-Bar ile pullover yaparken sağ omzumu incittim/sakatladım. Bara 15 kilo takmıştım. Bar ne kadar bilmiyorum ama 7,5 kilo falandır sanırım. Fazla geldi sanırım. Tam hareketin en alt noktasında böyle omzumda ani bi ağrı oldu, attım ağırlığı. Sonrasında antremanımın geri kalan kısmında bicep burl/tricep extension yaptım sorun olmadı.

Ama gece sağa sola dönerken ağrı hissettim tekrar. Şimdi ise sağ kolumu avuçiçim sağ tarafa döncek şekilde döndürünce ağrıyo baya. İnşalla ciddi bir şey değildir. Poff.

Anafikir: Bilmediğiniz hareketleri yaparken ilk sette boş barla falan girin. Yavaş yavaş arttırın ağırlığı. Bazen normal yapabileceğiniz ağırlık ile sakatlanabileceğiniz ağırlık arasında 2,5-5 kg gibi az bir fark olabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...