Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hosting

Pickles

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar,

Kaliteli, güvenilir, hızlı bir hosting firması ararken media temple diye bir firma buldum bütün bu nbc fox falan bunlarla çalışıyormuş. Ben de deneme amaçlı 1 aylık bir hosting almaya karar verdim kredi kartımı falan verdim fakat işte bize kredi kartınızı faxlayın yada mailleyin tarzı bir mail attılar. Bu kadar incelemede hoş değil. Başka bir yerler araştırayım dedim hazır pazar günüyken. Nereleri tavsiye edersiniz. Özellikle mail konusunda çok kaliteli olmalı en çok kullandığımız demeyeyim de en kritik kısmı bizim için mailler. Git-gel de sorun yaşatmamalı asla.
Sosyal ağlarda paylaş

İşin garibi zaten kartın arkasındaki 3 haneli numarayı falan da istemedi satın alırken

We would like to thank you for ordering hosting service with (mt) Media Temple. Unfortunately we were unable to process your order because we need to verify this order before we can proceed. Please fax us a copy of your Credit Card that you used to place this order. Once we have verified this order, we will then process your pending account and you will be sent your Account Welcome email.

Please fax/scan a copy of your Credit Card & ID to 1.310.943.0457 or to [email protected] with your order #.

şöyle bir mail.

hosting olarak farketmez win olmuş linux olmuş. yeter ki gerçekten sağlam olup üzmesin bizi mail gelmemeleriyle gitmemeleriyle. Sırf mail değil tabi olay. Sadecehosting ile çalışıyorduk fakat mail sıkıntısı yaşadık ondan bırakıyoruz.

Ha bir de 20 30 tane domain tutucaz içinde. VPS hosting deniyordu heralde istediğim şeye
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi denemelik bir domainimi googlea kaydettirdim. DNS falan diyor. Fakat ben bu domaini ayrıca kullanıyorum da tabiki mailden farklı olarak. DNSlerimi yönlendirdiğimde domainin sitesine bir şey olur mu ? Ne biliyim google a aktardım diye googledan mı kullanmam gerekir yoksa birkaç farklı yere yönlendirebiliyormuyuz ?
Sosyal ağlarda paylaş

VPS'i istemenin ozel bir sebebi var mi ? Yoksa alan adi sayisi fazla diye mi ozellikle VPS istiyorsun.

Sunun icin soruyorum, VPS'ler tek bir sunucu ustunde calisan sanal sunuculardir ve VPS teknolojileri yapilari itibariyle bu sistemleri birbirinden tamamen yalitamaz. Birinin yaratacagi asiri yuk ya da alacagi saldiri, digerlerini de etkiler.

Haliyle uptime cok cok onemli ise VPS -ozellikle Turk firmalarinda- iyi bir secenek degil.

Ustune bir de yonetim kismi var bu meretin. Tamam cogu firma managed VPS sagliyor guzel fiyatlara ama sadece web server'i restart ettirmek icin bile 20dk, 1 saat beklemek durumunda kaliyorsun. Benim gozumde VPS'ten olsa olsa development ortami ya da dosya dagitmak icin web sitesi olur.

Bu yuzden adam akilli bir yerden reseller hizmeti alman daha mantikli olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

abi niye reseller alsin?

hani ille turkiyede olmasi gerekiyorsa bilemiycem de, dreamhost cok uygun sartlar sunuyor. tek dezavantaji amerikada olmasi.

Disk Storage Unlimited TB
Monthly Bandwidth Unlimited TB
Domains Hosted Unlimited
Full Shell / SSH / FTP / SFTP Users Unlimited
E-Mail Accounts (POP/IMAP/Webmail) Unlimited
MySQL 5 Databases Unlimited
Domains Hosted Unlimited
Subdomains Hosted Unlimited
Domains Forwarded/Mirrored Unlimited
Sosyal ağlarda paylaş

Hosting işleriyle yeni yeni muhattabımız olduğu için pek o konuda geliştiremedim kendimi. Ne nedir , ne önemlidir tarzı sorulara yeni yeni cevap verebiliyorum. Reseller araştırayım o zaman sağolasın :)

Haydaa bak şimdi kafam karıştı sdfsf.

Ha bu arada yurtdışı denemek istiyorum özellikle. Acaba daha mı iyi olur daha mı kötü olur diye 1 aylık deneme paketi almayı planlıyoruz işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Hic kullanmadim, ihtiyacim olmadi disardan bir hosting'e ama dreamhost ve benzeri buyuk saglayicilar icin sikca "sizin site bizim sunucuyu dutuyor" sebepli kapatilma sikayetleri aldim. Hatta epeyce musteri gelmistir bana bu tip yerlerden. O yuzden ben pek yanasmiyorum bu tip yerlere.

Hatta alan adi konusunda da godaddy kullanirim bilirsin ve herkese de tavsiye ederim ama hosting'lerini daha bir kisiye tavsiye etmemisimdir. Onlar da benzer sekilde aglatiyor cunku milleti.

Bir de Amerika degil de Almanya daha uygun. Cok daha az sorun yasaniyor aradaki baglantilarda.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Hic kullanmadim, ihtiyacim olmadi disardan bir hosting'e ama dreamhost ve benzeri buyuk saglayicilar icin sikca "sizin site bizim sunucuyu dutuyor" sebepli kapatilma sikayetleri aldim. Hatta epeyce musteri gelmistir bana bu tip yerlerden. O yuzden ben pek yanasmiyorum bu tip yerlere.

Hatta alan adi konusunda da godaddy kullanirim bilirsin ve herkese de tavsiye ederim ama hosting'lerini daha bir kisiye tavsiye etmemisimdir. Onlar da benzer sekilde aglatiyor cunku milleti.

Bir de Amerika degil de Almanya daha uygun. Cok daha az sorun yasaniyor aradaki baglantilarda.

dreamhost cok acik sekilde kabul edilmeyecek kullanimlari listeliyor. misal dinamik subdomain'e (multiuser wp gibi) izin vermiyorlar, onun icin PS alman gerekiyor filan. zaten dreamhost'un en sevdigim yani bu acik sozlu yaklasimi. wikisinde herseyi arkadasinmis gibi anlatiyor.

onun disinda da cok bir hosting kullanmadim, bir senden aldim iste, bir de dreamhosttan. dreamhosta gecmemin tek sebebi bir domain alirsan bir yillik sinirsiz domain hostingi 9 dolara veriyorlardi. ben de zaten abim icin bir domain almak uzereydim, almisken hepsini alayim dedim =)
Sosyal ağlarda paylaş

alacagı vps 256 ram 10mbit baglantılı bir vps ve bir sitenin günlük hiti 2500 tekil hit vs ise 1 domain bile sığmaz oraya.

kaldı ki 30 tane domaini regleyip boş bırakacaksa park ettirir biyere.

bu halde 30 tane domaine eşşek gibi vps almaktansa dedicated almak iyidir

son sözüm budur
son sözüm doğrudur
gittiği gün bitmiştir
Sosyal ağlarda paylaş

Eralp said:

Mehehe dreamhost u da herkes kampanyaları vasıtasıyla kullanıyor yahu, ben de öyleydim. Ama kampanya yılı bitince pahalı geldi, başka yere geçtim.

eheh aynen. hatta dandirikten kendi sitemi vardı bi.. ben de "ne para vericem yeağğğ" deyip blogger'da host ettim, alan adını da ona yönlendirdim..

oh mis.. hostinge para da vermiyorum şimdi..

ama dreamhost hizmet kalitesi ve özellikle anında sorun çözen desteğiyle kalbimde yer etti.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...