Pickles Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Popülaritesi nasıldır perl in. Öğrenmeye değer mi yoksa değmez mi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cin Ruhi Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Perl ile pek karşılaşmıyom. Eskiden popülerdi sanıyom. Neden PHP ya da asp.net c# öğrenmiyorsun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 php ve asp.net piyasayı bunlar kaldırıyo her şekilde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 php perlden türedi diye biliyorum. nedense bende biraz böyle temel dilleri öğrenme hevesi var. Perldeki kısıtlamalarım nelerdir ? Phpnin yapıpta perlin yapamadığı neler var ? Genelde müşteri bazlı bakmıyorum olaya. İlla ki php ya da asp istiyoruz diye bir durum olmayacak yani. Heves diyelim yani buna. Mainstream olması önemli değil. Kimseye hesap verme durumu olmayacak. Eğer yapılıyorsa ok dir benim için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anason Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 web aplikasyonlari icin mi soruyorsun bu sorunu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Ne icin sorduguna gore degisir. Bir sistem yoneticisi icin perl, python oldukca tatli araclardir mesela. Zira hemen her linux distrosu ile birlikte built-in gelir. Perl, python kodlarini calistirmak icin ekstradan bir seyler yuklemene gerek kalmaz. Diger yandan yine built-in fonksiyonlari ve ek kutuphaneleri isletim sistemi ustunde PHP'den daha cok soz sahibidir. Rahat ettirir. Web icin soruyorsan gerek yok ama diger dilleri ve yapabileceklerini bilmek hic bir zaman vakit kaydi degildir, her zaman icin artidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Yani direkt webde olabilir, weble ilişkili bir program da olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 di nin dedigi gibi. Web uygulamasi gelistireceksen uygun degil, ornegin forum sitesi, ama sunucu yonetimi vs icin ve ya otomatize edecegin islemler icin cok uygun, cok pratik. Baska bir dilde yazacagin 10-20 saatlik yazilimi 1 saate indirme olayi vardir. Hizli sonuc alirsin cunku perl de mutlaka yapmak istedigin seyi daha onceden yapmis biri vardir. perl un cpan database ini arastir anlarsin demek istedigimi eger az cok yazilimla ilgili kafanda birseyler olusmussa. linkte vereyim: http://search.cpan.org/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 peki neden web için uygun değil ? perlde yazılacak şeyler phpde zaten hazır olduğu için mi yoksa dilin kendisi mi web için uygun değil ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 perl de daha fazla tool vardir web ile ilgili php ye gore, ama sorun tool un fazlaligi degil dilin kendisinin uygunlugudur. PHP tamamen web uygulamalari gelistirmek icin gelistirilmis bir dil, o yuzden web e ozel islemleri daha pratik sekilde yaptirir. PHP yi de perl gibi kullanabilirsin sunucu yonetimi, otomasyon, data mining vs gibi islerde ama perl de bu isler icin gelistirildiginden, perl bu islere cok daha uygundur. PHP bir kere perl e gore daha scalabledir, yani kisacasi yazilimi ve sistemi istekleri karsilayacak sekilde buyutmen daha kolaydir. WWeb uygulamalari kodlamasida daha hizlidir. En buyuk avantajlarindan biri PHP template dilidir, yani HTML in icinde direkt PHP yerlestirebilirsin. Perl bu mantikla gelistirilmediginden sana direkt bunu sunmaz, ek yazilimlarla sunar ve performansdan odun verirsin. Her dilin bir gelistirilme amaci vardir ve o dil en iyi o tarz uygulamalarda kullanilir. Perl de dedigim diger islerde iyidir. Ornegin, php de yazacagin 1000 satirlik bi otomasyon yazilimini senin icin 100 satira indirir vs. Ayrica bu tur islemler icin cok guclu araclari vardir PHP ye gore. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 anladım teşekkürler anlatımın için. php asp seçimi yapmadan işimi görebilirim hem de daha fazlasını elde ederim gibi bir düşünceye kapılmıştım :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar