ispatipapaz Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Merhaba arkadaşlar saç dökülmesi için FDA onaylı 2 ilaçtan biri olan Minoxil Forte %5 ( erkek tipi saç dökülmesi için, minoxidil içeriyio) duyan yada kullanan var mı ? Sonuçları merak ettimde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Aminoxil gibi bir adı vardı eskiden veya ona benzer etkin bi madde vardı. Şampuanı ve ufak kapsüllerini kullanmıştım baya işe yaramıştı. Ama dediğin marka veya etkin maddeli olanı denemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 arkadaş kullanmıştı, kullanmayı bırakınca daha çok gitti saçları asdasdasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Evet o bir risk herhalde :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aldarion Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Aminoxil palavra ya. Berberlerin geçirdiği kozmetiklerde olan bişey. Tıbbi olarak hiç bi işe yararlığı yok kanıtlanmış. Minoxidil FDA nın onayladığı 2 saç dökülme ilacından biri. Tansiyon ilacı olarak geliştirilmiş aslında, ama testlerde tansiyondan çok saç dökülmesine iyi geldiğini görünce saç ilacı olarak piyasaya sürülmüş. Yaptığı şey de nüfus ettiği damar yollarını genişleterek kan dolaşımını arttırmak. Bu da dökülmekte olan saç köklerini yeniden canlandırıp saç dökülmesini önlüyor, üstüne yeni de saç çıkarıyor. Ama esas ilacın adı "Rogaine". İçinde %5 minoxidil var aktif madde olarak. Direk adı minoxidil olanı bilemicem. Ama böyle bir tedavi uygulayacaksan orijinali olan Rogaine i temin etmeni öneririm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ispatipapaz Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Aldarion said: Aminoxil palavra ya. Berberlerin geçirdiği kozmetiklerde olan bişey. Tıbbi olarak hiç bi işe yararlığı yok kanıtlanmış. Minoxidil FDA nın onayladığı 2 saç dökülme ilacından biri. Tansiyon ilacı olarak geliştirilmiş aslında, ama testlerde tansiyondan çok saç dökülmesine iyi geldiğini görünce saç ilacı olarak piyasaya sürülmüş. Yaptığı şey de nüfus ettiği damar yollarını genişleterek kan dolaşımını arttırmak. Bu da dökülmekte olan saç köklerini yeniden canlandırıp saç dökülmesini önlüyor, üstüne yeni de saç çıkarıyor. Ama esas ilacın adı "Rogaine". İçinde %5 minoxidil var aktif madde olarak. Direk adı minoxidil olanı bilemicem. Ama böyle bir tedavi uygulayacaksan orijinali olan Rogaine i temin etmeni öneririm. Ben bu konuyu biraz araştırdım ve rogaine nin çok yan etkisi olduğunu ve minoxil fortenin buna nazaran çok daha az yan etkileri mevcut ve 2 side çok etkiliymiş. Tabi ki internetten edindiğim bilgilerle almadım bu ilacı özel bi hastanede çok ii bi dermatoloğa göründüm hiç bişi sölemedim; kendisine minoxidil diye bir marka duydum nette felan gibi sadece saçım dökülüo dedim, sorular sordu ve sonra saçlarımı inceledi ve minoxili yazdı reçeteye bunu ömrünün sonuna kadar kullana bilirsin iyi gelicek dedi. Benim merak ettiğim bunu kullanan varmı sonuçlar nedir? edit:imla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 arkadaşlar kafanıza uyguladığınız birçok madde zate placebo. yani olayın amacı o. o yüzden palavra değil. aminexil bende kullandım. saçımla uçak çekiyodum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ispatipapaz Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Vingthor said: arkadaşlar kafanıza uyguladığınız birçok madde zate placebo. yani olayın amacı o. o yüzden palavra değil. aminexil bende kullandım. saçımla uçak çekiyodum anlamadım yani ilaçların gerçekte bi etkisi yok mu? neye dayanarak sölüyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aldarion Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Rogaine placebo değil işte kaç saat onu anlattım yukarda... Ayrıca Rogaine'de ne gibi yan etkiler olabiliyorsa Minoxidil denen ilaçtada aynı yan etkiler olabilir, etken madde aynı çünkü... Ayrıca bende araştırdım şimdi bu Minoxidil i... Rogaine'in İran üretimi çakma versiyonu imiş. Ben şahsen Pfizer'ın amerikada ürettiği Rogaine i tercih ederdim her türlü. Tek sıkıntı ithalat izni yok Rogaine'in TR ye o yüzden temin etmesi sıkıntı olabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Rogaine sürekli kullanman gereken bir nevi bağımlılık yapan bir ilaç. Kullanırken cidden harika bir ilaç ama bıraktığın an eskisinden beter oluyor saçlar. İlik kullanın. Kasaptan ilik isteyin size temin etmesi 1-2 gün sürecektir. Sonra bunu cezvede eritin ama koklamayın iğrenç kokusu. Sonra burdan çıkan yağın içine hindistan cevizi yağı olabilir (süper kokuyor açıkcası) lavanta yağı olabilir yani kokusu güzel bişi katın bir miktar ve dökülme olan seyrelme olan yerlere tatbik edip 1.5- 2 saat kadar yağlı kafa ile oturun. Sonra çok köpürtmeden sadece kabasını alacak şekilde hafif bi banyo yapın. Haftada bir bunu yaptığınızda cidden farkı göreceksiniz. Ertesi gün koku falan kalmıyor merak etmeyin ama yatarken başınızın altına havlu serinki yastığınız yağ olmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 birincisi minoxidil etken madde. şimdi senin testosterone hormonların malın önde gideni bi enzim tarafından DHT'ye dönüştürülüyor. saçların bundan dökülüyor. minoxidil içeren ilaçlar kafa derinde bunun olmasını engelliyor. tamam? şimdi rogaine'de çok yan etki varmış diyen eleman biraz malmış. arasındaki tek fark propilen glikol olması lazım çünkü. az bi miktar %1 falan olsa gerek alerji şansı var bunun. ona denk düşmüştür. ama bunların kullanımında içindeki minoxidil oranlarına bak sadece. %2-%5 gibi oranlarla satıyorlar. %2 işe yaradı diyen adamdan da uzak dur, kadın için dozaj o.. %5 erkek için olan dozajı. bir de kepek şampuanı al. kepek yapması olası. "abi bende deli gibi etkisi oldu!" diyenler olsa dahi 2-3aydan önce bişi bekleme. onlarınki büyük ihtimalle stresse bağlı dökülmedir, kafasına kedi idrarı sürdürsen minoxidil diye yine çıkardı yani. sabah akşam 2 defa kullanıyorsun. rogaine'in foam'u varmış. millet onu tavsiye etmiş çok. bir de şampuanları var bu DHT'yi engelleyen. içinde minoxidil var işte bunların.. "ben şampuanla bunu kullanıyorum. çok daha çok etkisi oldu" diyenlere de "hacım sen ilacı kafa derine iyi süremiyorsun demek ki" de.. bunlarda günlük kullanım ne ise o.. günde 4 kere kullandığınla 2kere kullandığın arasında ohaçokinanılmazsaçfışkırıyor farkı göremeyeceksin. boşuna paranı heba etme. bitkisel bioplas falan da bi işine yaramayacak ayrıca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Rogaine foam var bende ama üşeniyorum sabah akşam sürmeye :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 nasıl kullanması onuç sürüp sonra yıkıyor musun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 6 yıldır rogaine kullanıyorum, sürmezseniz saçların ağzına sıçıyo afedersiniz. Bırakmaya korkuyorum asdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 tabii abi, arada bariyer görevi görüyor arkadaş :D kullanmazsanız dediğiniz süre nedir? ben bakındım biraz, kimi 1hafta demiş, kimi 20gün demiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 arada tabii 2-3 gün sürmediğim oluyo psikolojik olarak lan acaba dökülüyomu diye düşünüp tırsıyorum ama elimden geldikçe sürüyorum(duş almak gibi bir olay oldu). O sürmediğim zamanın negatif etkisi nedir artık bilemicem ama hergün sürmek lazım. Bir defasında 1-2 ay hiç sürmedim kafada saç kalmıyodu az kalsın:), çok fena döküldü.. artık sadece gece yatarken sürüyorum, normali sabah-akşam. %100 dökülmeyi durdurma diye bir iddiaası yok ilacın bu arada, yani eninde sonunda naber lan keltoş diye laflar duyulcak:) bu ilaç sadece o lafı duyma sürecini geciktiriyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ispatipapaz Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 dasaaa mesajının son kısmında ilacın yanında birlikte özel şampuan felan kullanmanın gereksiz olduğundanmı bahsettin tam anlayamadım? laorx peki 6 yıl çok uzun süre ya bi etkisi olmuş ki o kadar uzun kullanmışssın... nasıl bir sonuç aldın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 ilacın yanında ketoral(yurtdışındaysanız nizoral) diye bir şampuan kullanmanız lazım(3 günde 1). Bu ilaç minoxidil'in yarattığı yan etkileri(kızarıklık, kaşınma ve kepek) ortadan kaldırıyor. Artı olarak dht oluşumunu azaltıyor. Şu kadarını söyliyim eğer bu kadar süre kullanmasaydım jilet vuruyodum şuanda saçıma 0 geziyodum ortalıkta çünkü çoktan dökülmüştü saçlar. Şimdi en azından 2-3 geziyorum farkedilse bile dökülme 0 saçla gezmekten iyidir. Ne olursa olsun pozitif düşünün. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 kafayı kazıtıp dövme yaptırmak artık yeni trend: http://blog.green-star.com.au/wp-content/uploads/2008/11/asset.jpg yok punk olmasın diyorsanız: http://67.199.121.48/_media/imgs/articles2/a96955_a591_9-hair-tattoo.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 3-5sene daha tutsun, sonra enseden alıp ektirtiriz.. hatta 7kişi toplaşıp girersek indirim yaparlar bence :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 3 ay minoxil kullandım. bi fark göremedim. şimdi sadece şampuanım 4 aydır biomen. saç testine gittim. bi kökten 4 saç çıkıyo çok sağlam saçların aslında, sadece ince telli falan dedi. iyi dedim eyvallah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 misal seninki DHT yüzünden değilmiş, stresse bağlı, deride kepeklenmeye bağlı vs. gibi bişidenmiş.. DHT yüzünden olsaydı "içinde bitkisel var!"ların hiçbirisinden adam gibi bi sonuç alamayacaktın.. troid kaynaklı dökülmelere dışarıdan etki etmek mümkün değil örneğin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 2 taraftan boynuz bölgelerim açık zaten orda tekrardan saç çıkmıcak da dökülme falan yokmuş devam eden. barıştım ben de kellerimle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ispatipapaz Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 bende kullanıcam artık yıllar sonra etkisini yazarım burdan napıyım çok giderse bende ektirmeyi düşünürüm ilerde..... dynun saç testine nerde gittin ya bendemi gitsem :| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 keller herkesi eller diye umuyorum ben yine de... böyle bir anayasal hak, hakkımız var di mi? toplum kellere yaptığı ayrımcılığın böyle bir cezalandırması olması lazım sonuçta! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar