di Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Selamlar, Kullanicinin kendi mazagasinin sinirlarini belirleyebilecegi bir kat plani haritasi yapmaya calisiyorum da bir turlu hatirlayamadim yolunu yordamini. Diyelim ki kullanici bir (x,y) koordinat sistemi ustunde N tane nokta secti ve ben de otomatik olarak bu N tane nokta ile kapali bir alan olusturdum. Koordinat sistemi sinirlari icerisinde bulunan herhangi bir (a,b) noktasinin bu kapali alan sinirlari icerisinde kalip kalmadigini nasil kontrol ederim ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Millet kacmasin diye analitik geometri yazdim da bosuna ugrastirmayayim kimseyi. Complex poligon icin sormustum bu soruyu lakin oyle catadanak ortaya cikaran bir formulu yokmus ne yazikki. Harici bir lib falan kullanicam artik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Larva Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 3 ten fazla nokta ile tanimladigin polygonlarin belirledigi birden fazla kapali alan var ama eger noktalari sirali bir sekilde yani kenarlari belirterek veriliyorsa tek bir alan tanimliyor. su sitede var sanirim daha kisa bi cozum yok http://alienryderflex.com/polygon/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Evet okudum ben de onu. Guzel yontem lakin benim poligon sayim 100-150 arasinda degisecegi icin pek efektif olmadi benim icin. Sirf HTML'in area tag'ini kullanmayayim diye kasmistim ama eninde sonunda ona kaldim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 her yüzeyi belirleyen doğruların denklemlerini eşitsizlik şeklinde yazıp noktaları da her eşitsizlik için deneyip doğruları sağlayıp sağlamadığını deneyebilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Mesela ? Ornek alalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 mesela x y z düzlemini düşünelim diyelim adam sana bir küp şeklinde alan verdi küpün köşelerinin koordinatlarını biliyoruz bu koordinatlardan hareketle 12 ayrıt için doğru denklemi yazıyoruz. sonra küpün içinde kalan noktaların doğrunun hangi tarafında kaldığına göre eşitsizlikler oluşturuyoruz diyelim doğru denklemi x=12 küpün oluşturduğu alanları x in sağlaması için x<= 12 olmalı diyoruz her doğru için bu tespiti yapıp 12 tane eşitsizlikten oluşan bir kısıtı yazıyoruz verilen noktaların bu kısıtı sağlayan noktaları alanımızın içinde kabul etmiş oluyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 yalnız bu söylediğim dışbükey bi şekil için geçerli, eğer oluşan alan dışbükey değilse dışbükey alanlara bölüp o şekilde tekrardan ayrı kısıtlarla çözümlemen gerekir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar