Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Analitik geometri sorusu

di

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Kullanicinin kendi mazagasinin sinirlarini belirleyebilecegi bir kat plani haritasi yapmaya calisiyorum da bir turlu hatirlayamadim yolunu yordamini.

Diyelim ki kullanici bir (x,y) koordinat sistemi ustunde N tane nokta secti ve ben de otomatik olarak bu N tane nokta ile kapali bir alan olusturdum.

Koordinat sistemi sinirlari icerisinde bulunan herhangi bir (a,b) noktasinin bu kapali alan sinirlari icerisinde kalip kalmadigini nasil kontrol ederim ?
Sosyal ağlarda paylaş

Millet kacmasin diye analitik geometri yazdim da bosuna ugrastirmayayim kimseyi.

Complex poligon icin sormustum bu soruyu lakin oyle catadanak ortaya cikaran bir formulu yokmus ne yazikki.

Harici bir lib falan kullanicam artik.
Sosyal ağlarda paylaş

3 ten fazla nokta ile tanimladigin polygonlarin belirledigi birden fazla kapali alan var ama eger noktalari sirali bir sekilde yani kenarlari belirterek veriliyorsa tek bir alan tanimliyor.
su sitede var sanirim daha kisa bi cozum yok
http://alienryderflex.com/polygon/
Sosyal ağlarda paylaş

mesela x y z düzlemini düşünelim
diyelim adam sana bir küp şeklinde alan verdi
küpün köşelerinin koordinatlarını biliyoruz
bu koordinatlardan hareketle 12 ayrıt için doğru denklemi yazıyoruz.
sonra küpün içinde kalan noktaların doğrunun hangi tarafında kaldığına göre eşitsizlikler oluşturuyoruz
diyelim doğru denklemi
x=12
küpün oluşturduğu alanları x in sağlaması için x<= 12 olmalı diyoruz
her doğru için bu tespiti yapıp 12 tane eşitsizlikten oluşan bir kısıtı yazıyoruz
verilen noktaların bu kısıtı sağlayan noktaları alanımızın içinde kabul etmiş oluyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...