duman2578 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 aleviliğe bunu diyen zihniyet sünnilikle neden dalga geçemiyor onu anlamadım ikiside müslümanlığın bi yorumu sonuçta... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 alakasız oldu :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Müslümanlıkla komple dalga geçtiği program hiç yok mudur peki genel olarak Mehmet Ali'nin? Ayrıca dinde yorum olur da kurallara aykırı bir yorum olmaz.O yüzden ben aleviyim diyen adamın neye inanıp neye inanmadığıyla alakalıdır Müslüman olduğu. Aynı şey ben sünni Müslümanım diyen içni de geçerli. Herşey dalga geçebilen bir adam dediğim gibi. Başörtülülere köpek diyen insanları da taşlamamız gerekiyor aynı sansürcülük zihniyetinden yola çıkarak, böyle bir şey yok. Alevilerin gocunmasını hani algılayabiliyorum da bu kadar mazlumculuk, hep bize yapıyorlar rolüne girilmesine de gerek yok bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Herşeyle ilgili mizah yapılır diyenleri nedense şu an çok kurumuş kalmış görüyorum, demek ki neymiş ? Her insanın duyarlı olduğu bir nokta varmış ve toplum da sadece bizden ibaret değilmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Nedense belli kesimin hiç duyarlı olduğu bir nokta yok. Hep diziler bölücü, şovmenler gaf yaparak ülke böler. Diğer taraftan gerillalar özgürlük mücadelesi verir. Şu yazıyı yazdığı için görevinden alınan 1 gazeteci var mı? Adam ağzı salyalı saydırır Atatürk'e, hala köşe yazarı. Kuruyup kalmayıp ne yapacaksın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
duman2578 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 ya bu olaya neden büyütüldü gözüyle bakıyorsunuz onu anlamadım yani bu ülkenin 3 te biri alevi ve onlarla ilgili iğrenç bi espri yapılıyor ve program tepkiler üzerine yayından kaldırıldı ve belkide aleviler bu kadr göz önündeyken diğer sıkıntılarınında giderilmesi için olayı daha da büyütme çabasındalar-çabasındayız... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LonelyWolf Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 SodomVsGomore said: offf ağır laf koydu. +rep q@nq@ laf koyma bilmem ne mahiyetinde söylemedim. böyle bir olay yoksa, ki yok, bu kadar ağır tepki verilmesi gereksiz bence. bu forumda inandığım milyonca şey .şşak unsuruna çevriliyordu bir zamanlar. ama millet öyle yapıyor diye bana veya inandığım şeylere bir şey oldu mu? hayır. bunlara ek olarak kusura bakmayında, sevgi-kardeşlik-barış diyen alevilerin, mali'ye "hödük, aptal vs." gibi şeylerle crit atmaya çalışması hiç hoş olmamış. ve ayrıca şunu da eklemek istiyorum. bu 2. şovmen vakası ve alevileri sadece şovmenlere güç yettirirken görüyoruz. madımak'ın altı hala kebapçı mıydı yoksa? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Dediğin komik, alevilerin sırf inançları ile dalga geçilmedi. Zamanında fişlendiler, askeri okullara alınmadılar, işden çıkarıldılar, fırsat buldukları vakit katliamlara maruz kaldılar. Asırlarca saklanmak zorunda kaldılar, ibadetleri gizli oldu bundan dolayı içe dönük savubmacı bir yapıları var. Ve büyükşehirlerde yaşıyoruz burada belki kesin bir ayrımcılık yok, ama taşrada halen adamların zihninde bu olay devam ediyor. Bundan dolayı belkide adamlar böyle aşırı bir tepki gösteriyorlar, bir canavarla dövüşürken canavara dönüşmemeye dikat et derler ya adamladaki o hesap belki. MAdımak olayı srıf alevilerin değil senin benimde sorunum olmalı, ama tabi nedenini anlayabilirsen. Adamlarla sırf dalga geçilmiyor, eylemede dökülüyor, sorun burada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
duman2578 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 evet bu mesajları yazanların bende büyükşehirde yaşadıkalrını düşünüyorum bende mersinliyim ve üniversiteye gidene kadr böyle bir ayrımın farkına varmamıştım birde okul maraşta olunca daha gitmeden orada alevi olduğunu söyleme tavsiyeleri geldi ve ben arkadaşlarımdan neler öğrendim bizim hakkımızda halen ne iftiralar atıldğını gerdek gecesi kuran-ı kerimi tualete sarkıttığımz bile söylenmiş bunu bir kişiden duydum ya neyse oha dedim ya bu kadar aptal olabilyor demekki insanlar veya birinin hakkında konuşurken hiç sevmem alevi zaten dendiğini nasıl genellemeler aklım almıordu cidden bu konuda özellikle taşrada bilinç altında çok kötü yer edinmiş aleviler siz büyükşehirde hissetmiyor olabilrsiniz ama taşrada halen belli kesimler bilinmesini istemiyor alevi olduğunu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 ne alıngan milletiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LonelyWolf Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 tamam ayrım var yanlış inanışlar var tamam hiçbirine bir şey dediğim yok. ama bu dangalağın birinin söylediği bir şey için bu kadar aşırı reaksiyon göstermeyi gerektirir mi? ne yani herif bir laf söyledi diye. oy oy oy. ortalık yıkıldı. ya bırak mal ne söylerse söylesin. dediğiniz sorunlara çözüm oldu mu şimdi bu hareket? bitti mi ayrımcılık? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 aleviligi falan ben 23 24 yasından sonra duydum ilk defa lol din kulturu dersinde anlatıyorlar mıydı bilemiyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 LonelyWolf said: tamam ayrım var yanlış inanışlar var tamam hiçbirine bir şey dediğim yok. ama bu dangalağın birinin söylediği bir şey için bu kadar aşırı reaksiyon göstermeyi gerektirir mi? ne yani herif bir laf söyledi diye. oy oy oy. ortalık yıkıldı. ya bırak mal ne söylerse söylesin. dediğiniz sorunlara çözüm oldu mu şimdi bu hareket? bitti mi ayrımcılık? Hayır bitmedi ama işte ellerinden geldiğince ve güçleri yettiğince birşeyler yapmaya çalışıyorlar. Hiçbirşey yapmamakdan iyidir. Hükümete söz geçiremiyorlar, aptalların zihinlerine müdahele edemiyorlar, ellerinden gelen bu. Zaten bu olay birdenbire çözülmeyecek, yavaş yavaş zamanla ortadan kalkacak bazı yanlışlar ve bu gösterdikleri tepkide sadece bir parçası. Madımak otelini müze yapmak istiyorlar peki mzüe olunca düzelecek mi herşey hayır. Ama Bir sembol o unutmayın bakın böyle birşey oldu gibisinden. Yapıalcak en zararsız ve mantıklı tepki olsa gerek diye düşünüyorum bu istedikleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 GEd said: aleviligi falan ben 23 24 yasından sonra duydum ilk defa lol din kulturu dersinde anlatıyorlar mıydı bilemiyorum :) bu kadar geç değil gerçi ama çocukkene istanbuldan ufak bi yere taşındığımda -ilkokul dönemi- diğer çocuklar alevi,sunni,şafii,hanefi,hanbeli... bi tane daha var. soruyorlardı bu gibi şeyleri. o dönem sadece errör veriyordum! bad command or file name diyordum errör olarak. netekim dos zamanları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LonelyWolf Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Law said: LonelyWolf said: tamam ayrım var yanlış inanışlar var tamam hiçbirine bir şey dediğim yok. ama bu dangalağın birinin söylediği bir şey için bu kadar aşırı reaksiyon göstermeyi gerektirir mi? ne yani herif bir laf söyledi diye. oy oy oy. ortalık yıkıldı. ya bırak mal ne söylerse söylesin. dediğiniz sorunlara çözüm oldu mu şimdi bu hareket? bitti mi ayrımcılık? Hayır bitmedi ama işte ellerinden geldiğince ve güçleri yettiğince birşeyler yapmaya çalışıyorlar. Hiçbirşey yapmamakdan iyidir. Hükümete söz geçiremiyorlar, aptalların zihinlerine müdahele edemiyorlar, ellerinden gelen bu. Zaten bu olay birdenbire çözülmeyecek, yavaş yavaş zamanla ortadan kalkacak bazı yanlışlar ve bu gösterdikleri tepkide sadece bir parçası. Madımak otelini müze yapmak istiyorlar peki mzüe olunca düzelecek mi herşey hayır. Ama Bir sembol o unutmayın bakın böyle birşey oldu gibisinden. Yapıalcak en zararsız ve mantıklı tepki olsa gerek diye düşünüyorum bu istedikleri. işte benim söylediğimde şu ki; bu yapılan davranış ne ayrımcılığı bitirir ne önyargıyı kaldırır. aksine antipati toplar. ula noluyo bunlara oldu bir sürü insan. onun yerine bektaşi gibi hoşgörü yolu seçilse köy köy kasaba kasaba anlatılsa eminim daha faydalı olur. he ama şöylede bir gerçek var ki bu da Türk'ün işine gelmez işte :D yapamayaız yani onu:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Tabi oldu tv, kitap, gazete gibi iletişim araçları varken ve bilgiye gerçeğe bu kadar kolay ulaşmak varken, bektaşi gibi gerçeği anlatmak için neden gezeyim kasaba kasaba ? Gerçeğe sırtını çevirmişken insanlar hoşgörüden bahsetmek biraz saçma olmadı mı ? Bence alevilerin bu konudaki tepkileri gayet mantıklı ve ben anlayışla karşılıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LonelyWolf Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 ya işte her bir şeyi de yanlış anlayacağız. herhalde herkes eline alsın kitabı köy köy dolaşsın değil olay. ama bu işler anca hoşgörüyle olur. berserk'e bağlayıp hiç bir boku çözemeyeceğin gibi aksine karşına insan toplarsın. bu yıllardar beri böyle, böyle de olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Açıkcası söylediklerine katılmıyorum ve saçma buluyorum. Demaokrasi ve hukuk kuralları çerçevesinde tepki göstermek ne zamandır berserke bağlama oldu ? Bence yaptıkalrı gayet mantıklı ve çözüm getirecek yönde bir çaba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LonelyWolf Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 çözüm getirecek olsa 18 sene önce getirirdi. ayrıca kişiye hakaret ne zamandır demokratik çözüm oldu? pardon rte reyiz'ten beri edit: mali'yi savunuyormuş gibi oldum ama öyle değil. onun yaptığı ayrı bir şey. sadece verilen tepkinin şekli ile ilgili eleştirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 LonelyWolf said: çözüm getirecek olsa 18 sene önce getirirdi. Yazdıklarımı okumuyorsun. "Hayır bitmedi ama işte ellerinden geldiğince ve güçleri yettiğince birşeyler yapmaya çalışıyorlar. Hiçbirşey yapmamakdan iyidir. Hükümete söz geçiremiyorlar, aptalların zihinlerine müdahele edemiyorlar, ellerinden gelen bu. Zaten bu olay birdenbire çözülmeyecek, yavaş yavaş zamanla ortadan kalkacak bazı yanlışlar ve bu gösterdikleri tepkide sadece bir parçası." Hakaret olayı ise kişileri bağlar, alevileri temsil eden bir kurum açıklamasında var mı böyle bir tepki ? Varsa paylaışrsan sevinirim. Edit: http://www.alevifederasyonu.com/index.php?option=com_content&task=view&id=459&Itemid=1 Evet bende şimdi okudum biraz sert olmuş ama altına bende imza atıyorum. Adamların yazdıklarında en azından bir abartı yok tamamiyle gerçek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 lonelywolf bizim oralarda eşşeğe eşşek derler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LonelyWolf Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 dün okudum şimdi aramaya üşeniyorum. adama hödük dendi, aptal dendi, ne anlar o ufacık aklıyla dendi, vs. gibi bir şeyler daha vardı. gerisini tam hatırlayamadığım için yalan söylemekte istemiyorum. ya neyse ne zaten olacak bitecek bir bok yok. 2 tane şovmenin lafıyla gaza gelipte, sonra hiçbir uğraşı çaba göstermedikleri için 2 ay sonra her şey unutulacak. he tepki vermesinler demiyorum. illa ki verecekler fakat bunu daha güzel bir şekilde yapabilirlerdi. yani bu kadar tepki gösterince hiç bilmeyen insan da "ulan var demek ki böyle bir şey, o yüzden bu kadar tepki gösterdiler" diye düşünür. o derneklerden birisi çıkıp deseydi ya "annen yoktu dün akşam" diye :D gülseydik biraz:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 LonelyWolf said: "ulan var demek ki böyle bir şey, o yüzden bu kadar tepki gösterdiler" Ben kimsenin böyle düşüneceğini sanmıyorum, ha böyle düşünecekler diye sanada küfür edilince tepki gösterme ozaman belki ulan var demekki böyle birşey diye düşünürler. Sırf kendini haklı çıkarmak adına çarpıtıp durma bazı şeyleride. Ya insan haksızlığa, iftiraya gelemez bu kadar basit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LonelyWolf Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 valla dostum istanbul'da yaşıyorum. karada olduğum zaman günümün yaklaşık 5-6 saati trafikte geçiyor. küfür eden, bağıran çağıran gırla. kim ne düşünürse düşünsün zaten. herkesle ayrı ayrı kavga mı edeceğim. güç mü yeter takat mi? küfür edeni gördüğümde dyduğumda da alaycı bir şekilde gülüp yoluma bakıyorum. ve inan bu onu daha da çok sinir ediyor. o yüzden diyorum, o seviyeye düşmeye gerek yok diye. tabiki de çık yap açıklamanı, savun kendini ama daha düzgün biçimde. edit: kendimi haklı çıkarmaya veya seni de kendi düşünceme adapte etmeye çalışmıyorum. sadece kendimce haklı ve haksız gördüğüm şeyleri söylüyorum. ayrıca neyi çarpıtmışım? olan olayı olmadı veya olmayan bir şeyi var gibi mi gösteriyorum? kişisel tartışmaya filan dökmezsen olayı sevinirim ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 bir ton alevi arkadasım var. hepsi gülüyorlar böyle mumsöndü muhabbetlerine falan. yalan dolan palavra hepsi. adamlar alevi olmayanlardan çok namaz kılıp oruc tutuyorlar. millet kafir gözüyle bakıyor bide bunlara. asalaklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar