Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Uzasın da insanlar bilinçlensin. Bu konu uzar diyerek tartışmadan kaçmak ne demek? Ayıptır ya. Konuştuğumuz konu Türkçe Pyro biz Zanzibar'ın tarım endüstrisini tartışmıyoruz ki...[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür. DeviantArt Gallery
AutolycuS Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Tekrar söylüyorum :) Paticik'te bu konu 468235 kere geldi ve hep aynı şeyler söylendi, o yüzden ben de burda bi sonuç alınamayacağında karar kıldım. Ha başka platforma taşırsın konuyu seni desteklerim Tabi paticik duyarsız da demiyorum, kimsenin en azından l33tçe yazmasına müsade edilmiyor, yabancı sözcükler de teknik terim harici pek kullanılmıyor[signature][hline]You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one
Pyro Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 @estel ii de sen ben o $u savunsada bu türkçe yi hemen üste mi cıkıcaz sence? kimisi der sanane benim yazdıgımdan konu$tugumdan kimisi de evt haklısın.ben bu anlamda uzar gider dedim.yoksa tartı$madan kacmıyorum hodri meydan :)[signature][hline]Aranel Elanessë |êvêrythìñg thãt hãs ã bêgìñìñg has ãn êñd| Brook, 13 Ağustos 2004 11:04 tarihinde demiş ki: psikolojik sorunların varsa git bi doktora, ama sakın ağzına alma.. [Bu mesaj Pyr0 tarafından 20 Ağustos 2004 14:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Qui Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 İnsanlara doğruyu ancak Türkçe'yi özendirerek yaptırabilirsiniz. Azarlayarak doğru kullanımı sağlayamazsınız. Dolayısıyla kullandığınız Türkçe'ye sadece bu başlıkta değil, bütün heryerde dikkat etmelisiniz. Ve bu tartışmalarda son bulmaz, hatalı kullanımlarla değişim arasındaki ince çizgide tartışmalar sonsuza kadar sürecektir :)[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered. @ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i | DevianArt | Eve-Online
Pyro Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Qui sen $imdiden ba$lamı$sın güzel türkçe kullanalım i$ine :) mesajına baksana her harf düzgün itina ile yazılmı$.belki de bu topicte biraz dikkat ediliyor :-p (en azından ben ettim ehe)[signature][hline]Aranel Elanessë |êvêrythìñg thãt hãs ã bêgìñìñg has ãn êñd| Brook, 13 Ağustos 2004 11:04 tarihinde demiş ki: psikolojik sorunların varsa git bi doktora, ama sakın ağzına alma..
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Sen kendini düzeltmeye başla.. Sonra insanları düzeltmeye, özendirmeye başla. Senin benim gibi insanların sayısı arttıkça Türkçe düze çıkacaktır. Ama umutsuzca savaşmadan yenilmek bizim gibi soyu taa orta asyaya dayanan Türklere yakışmaz. Atatürk bize memleketi l33tlere d00dlara cikslere bırakalım onlar da Amerikaya versin diye emanet etmedi arkadaşlar. Silkelenin ve kendinize gelin.[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür. DeviantArt Gallery
Qui Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Ben hep dikkat ediyorum zaten? Farklı bişey yapmadımki. Benim ilgi eki olan ki'lerim, dahi anlamındaki de'lerim hep ayrıdır, cümlelerim büyük harfle başlar :)[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered. @ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i | DevianArt | Eve-Online
Eraqrest Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 said: DynamicK, 20 Ağustos 2004 14:06 tarihinde demiş ki: yine yeni yeniden [signature][hline]'Cause the bards' songs will remain.
Pyro Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 o zmn pardon Qui ben yeni dikkat ettim öyle yazdıgına eheh.estel +1 arkandayım :)[signature][hline]Aranel Elanessë |êvêrythìñg thãt hãs ã bêgìñìñg has ãn êñd| Brook, 13 Ağustos 2004 11:04 tarihinde demiş ki: psikolojik sorunların varsa git bi doktora, ama sakın ağzına alma..
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 bizim forumlarda da var.. bir arkadaşımız vizyon bölümünde bir topikte Kadro very enteresan nasıl bir şey olcak acep demiş.. ne bu şimdi yani... dikkatli olalım lütfen.[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür. DeviantArt Gallery
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Tarih bölümünde tartışıldı bu sanki ? Türkçe dünyaın 4 imprataorluk dilinden birididir. Atatürk türkçe kirlenmesi durdurmak için zamanında TDK kurmustur. Ve türkçe olmayan kelimeleri kurum ayıklamaya başlamıştır. Ama bunu sonuda yoktur mesela türkçe kökenli olmasa da türkçe olmuş kelimeler vardır. "otobüs, helikopter..." Siz otobüse, oturgaclı götürgec derseniz olmaz. İnsanlara böyle konusn diyerek de konusturamazsınız. Bunun üzerine bu faaliyet durdurulmuştur, yanı sen "sempatiği" kullanma diyemezsin. Artık türkçedir o, cok gectir bunu icin. Türkçe kirlenmesinin durmanın yolu basittir. 1-Yabancı kelimeler içeren reklamlar + kafe isimleri kaldırılmalıdır. Eğer ülker bi çikolata yapıyor ve adını "hobby" koyuyorsa, istedigi kadar "yurda sulh cihanda sulh" yazsın fayda etmez. Eger bir firmanın ismi yabancıysa, yanında türkçe tabiriyle verilmelidir. 2- Gazeteler "new york" "washington" yazmamalıdır. Niw york yazmalıdır. O zaman bu işler yürür. Hatta zamanında ilk gazetelerimiz bu işe başladıgında, matbaalarımızda "w" harfi yokmus. İlk baslarda Niw york olan sonra Nev yor en sonra New york olmustur. Bakın elin amerikaslısına, nasıl yazıyor ıragı ? IRAQ diye...Biz de niv york diye yazmaktan cekinmemeliyiz 3-Ben yozlastım, bakın halime. Okudugum kitaplar zamanında tr cevirisi olamdıgı icin hepsini ingilizce okudum. Filmlerin hepsini ing izledim, tüm kahramanlarımın adı ya john ya da mike idi. Malkoçlu ise gülmek içindi. Dinledigim müzikler ingilizceydi, aldıgım egitim ingilizceydi. O zaman ben de yaratıcı yönümü kulalnıp bir kaarkter yarattıgımda, adı richard shadowbane oluyordu. Çünkü ona, onu ben yakıştırıyorum. Yani ben yzlaşmısım. İlk nickname'im (bakınız rumuz demiyorum) "silencer" dı. Şimdi burda ben suçluyum ama başkaları da suçlu. Bana izleyebilecegim kaliteli müzik verildi mi ? ya da aynı kalite de biriflm ? Beni onalr ittiler. Ben mi kendimi devletin parasıın ödediği bir anadolu lisesinde, 2 sene ing hazırlık okuttum. Fizik dersinde vector yazdırdım ? Özel okul bile degil, yabancı kaybaklı bile degil, benim devletim beni böyle egitti. Bunalr bahane degil tabii ama durum bu. 4-ama bu akımı ancak ve ancak alternatif suanrak durdurabilirsiniz. Yani zamaın kominist rusyası gibi, jean pantolan giymeyin starwars izlemeyin diyerek engel olamzsınız. Çökersiniz. Aynen ruslar gibi, uzaya ilk insanı yollayan ruslar olmasına ragmen psikolojik savsı kaybettiler cünkü jean pantolan yerine bir sey koyamadılar. Biz de koyamıyoruz.[signature][hline]yıllarımı bu işe verdim
metboy Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 yok abi Türkçeyi koruyalım diyoruz buna bile muhalefet oluyorlar yani ne yapalım.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected]
Qui Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Aslında Sin'in yazısını koymak lazım buraya ama neyse adamın maruzatı var :))[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered. @ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i | DevianArt | Eve-Online
Pyro Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 7. sınıftayken manyak bı mat hocamız vardı.kadındı ama yok tema yok ataturkcu du$unce dernegı flm saymakla bıtmez.heryere uyeydı.hıc unutmam bır gun bır dersınde bu kafe ısımlerı dukkan ısımlerı nıye yabancı dıye muhabete gırdı sonra hepımızden ımza topladı flm dernege goturdu o ımzaları kar$ıyız dıye beledıyeye verceklermı$ ehe[signature][hline]Aranel Elanessë |êvêrythìñg thãt hãs ã bêgìñìñg has ãn êñd| Brook, 13 Ağustos 2004 11:04 tarihinde demiş ki: psikolojik sorunların varsa git bi doktora, ama sakın ağzına alma..
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Gölge i Khan çok haklısın aslında ne yapılabilir diye düşününce karakedi ile konuşup paticik altında internet çapında imza toplayarak mantıklı bir yazı halinde ilgili kurumlara iletilebilir ve bir kamuoyu oluşturulabilir...[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür. DeviantArt Gallery
zydar Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Arkadaşlar ben evimizin önünü süpürmemiz gerektiği düşüncesine destek veriyorum. TDK nın da suçu var elbet ancak TDK üstüne düşeni yapmış olsaydı bile bu yabancılaşma olayını engellemek bireye düşüyor temelde. Konuşulanlara, konuştuklarımıza dikkat edelim, türkçemizi koruyalım...[signature][hline] -nevin, uyan horluyorum.. -allah belani versin sait... ***** - bakkal amca ölümden sonra hayat war mı? - yok, tadelle war weriyim mi? - ver hadi..
Asteroth Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 said: Pyr0, 20 Ağustos 2004 14:40 tarihinde demiş ki: 7. sınıftayken manyak bı mat hocamız vardı.kadındı ama yok tema yok ataturkcu du$unce dernegı flm saymakla bıtmez.heryere uyeydı. Kadın olunca üye olunmuyo mu bu derneklere?[signature][hline]I am the "who" when you call, "Who's there?" I am the wind blowing through your hair I am the shadow on the moon at night Filling your dreams to the brim with fright
Pyro Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 nerden nereye cektin helal. ben öyle hiperaktif bi kadın görmemi$tim o bakımdan dedim anladın?[signature][hline]Aranel Elanessë |êvêrythìñg thãt hãs ã bêgìñìñg has ãn êñd| Brook, 13 Ağustos 2004 11:04 tarihinde demiş ki: psikolojik sorunların varsa git bi doktora, ama sakın ağzına alma..
Eraqrest Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Ya öyle "Türkçe'mizi koruyalım, yerlere tükürmeyelim, kopya çekmeyelim, çöp atmayalım, alkollü araba kullanmayalım, rüşvet yemeyelim, kap kaç yapmayalım, banka soymayalaım, insanlarımızı eğitelim" demekle olmuyor hiç bir şey. Olsa şimdiye kadar çoktan olurdu. Eğitim şart :-P[signature][hline]'Cause the bards' songs will remain.
metboy Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 internette Türkçeyle ilgili güzel çalışmalar yapan site olarak http://www.sinanoglu.net/index.php var.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected]
Asteroth Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Pyr0 ; öyle bi söylemişsin ki ben şahsen "Yani kadınlar bunu normaldeyapamaz da bu yapıyodu" gibi anladım Hazır konu dille ilgiliyken söyleyeyim dedim[signature][hline]I am the "who" when you call, "Who's there?" I am the wind blowing through your hair I am the shadow on the moon at night Filling your dreams to the brim with fright
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Kendi konuştuğumuza yazdığımıza dikkat ettiğimiz gibi başkalarını da uyarmalı ve düzeltmeliyiz....[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür. DeviantArt Gallery
Eraqrest Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Neyse tartışma başlamasın. Zaten patlamışım. :) [Bu mesaj Eraq tarafından 20 Ağustos 2004 14:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Pyro Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 @Asteroth: pardon bir daha dikkat ederim yazdıgıma :)[signature][hline]Aranel Elanessë |êvêrythìñg thãt hãs ã bêgìñìñg has ãn êñd| Brook, 13 Ağustos 2004 11:04 tarihinde demiş ki: psikolojik sorunların varsa git bi doktora, ama sakın ağzına alma..
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 @Eraq o tarz bir söylev devam edebilir manasında ... koydum.[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür. DeviantArt Gallery
Öne çıkan mesajlar