Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yazılım öhöm

Eralph

Öne çıkan mesajlar

Aslında konu başlığı bulamadım da çok fazla Leverage izledim sanki aklıma şöyle bir fikir geldi. Geçen kredi kartı şifremi girerken aynı rakamdan iki tane olduğu için basma hızımın şöyle olduğunu farkettim. dıt .. dı-dıt ... dıt. sonra bir insan hakkında yeterince veri toplayabilirsek 7den 6ya mı 4ten 2ye mi gittiğini anlayabiliyor olabileceğimizi tahmin ettim. Sonradan kontrollü deney yapmayı düşündüm ama baya kasış sanırım, çünkü herkes şifresini 500 bin kere girmiş ve dıtların arasındaki zaman için iki değişken kalıyor tuşlar arasındaki boşluk ve kişisel bi katsayı tabi.. kontrollü deney yapmaya kalkarsak deneğin her rakamdan önce kafasını kaldırıp bakması lazım ki ipin ucu burda kaçıyor, hani 4er 4er ezberle şimdi git yaz desek bile sanırım kendi şifresi kadar doğal giremeyecektir.

Konu başlığı da yazılım çünkü güçlü bi algoritmaya ihtiyaç duyulcak muhtemelen, mesela 4ten 3e ya da 7den 6ya gitmenin süresi büyük ihtimalle aynıdır ama 9dan 1e gitmekle 1den 9a gitmek aynı değildir.Sağlaksanız ikincisi daha kolay geliyor bana, açıcı kaslar daha iyi çalıştığından olmalı :P

Burda iki soru var, birincisi dıtlarımızın arasındaki boşluk her insanda farklı olan sabit bi katsayıya ve iki tuşa bağlı mıdır sizce?
İkincisi de bu deneyi kontrollü yapmak için nasıl bir yol izlenmeli?
Sosyal ağlarda paylaş

bununla ilgili calismalar bayagidir var yanlis bilmiyorsam. hatta alternatif guvenlik sistemi olarak sifreni degil, sifreyi nasil girdigini kullanan prototip sistemler bile yapilmisti. ya da rastgele bir metin verip yazma hareketine, klavyeye uyguladigin baskiya vs bakarak kim oldugunu anlamaya calisan cihazlar dusunuluyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

guzel dusunmussun. hakketen cogu insanin sifre girme hizi aynidir. dusundum de bende sanirim ayni hizda giriyorum hep.

benim icin mesela sureleri tutup belli bir hata payiyla karsilastiran bisi yapilsa tutar. ama sifresini yeni edinen adam icin olmaz. benimki bi 6-7 yildir ayni sanirsam.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...