Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Acil yardım lütfen, usb bellek hakkında.

Catzee

Öne çıkan mesajlar

Herhangi bir islem yapmadan once diskin imajini alman mumkun olabilir esasen. Disk imajini alirsan en azindan su halini yedeklemis olursun. O imaj ustunden recovery bile denenebilir.

Bu tip vakalarin hemen hepsi disk'in MBR'i denilen, ilk 512 byte'lik kismin bozulmasi sonucu olusuyor. Haliyle aslinda ucan kisim data degil, MBR kismi. Orayi okuyamayinda disk'teki veriye de ulasamiyorsun.

Linux bir sistemde denemende fayda var. Hem disk imajini cok kolay alirsin hem de testdisk gibi guclu araclara sahip olursun.
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

yahu pek bilimsel bir öneri değil bu dediğim ama

aynı belleği farklı farklı bilgisayarlarda açmaya çalış

aynı şey başıma geldi sd kart içinde fotoğraflarım kalmıştı, çoğu bilgisayar bu hatayı verirken denk geldi bir tanesi açıverdi..

Bunu denedim ilk önce farklı farklı portlara taktım sonra başka pc'leri denedim, işe yaramadı.

di said:

Herhangi bir islem yapmadan once diskin imajini alman mumkun olabilir esasen. Disk imajini alirsan en azindan su halini yedeklemis olursun. O imaj ustunden recovery bile denenebilir.

Bu tip vakalarin hemen hepsi disk'in MBR'i denilen, ilk 512 byte'lik kismin bozulmasi sonucu olusuyor. Haliyle aslinda ucan kisim data degil, MBR kismi. Orayi okuyamayinda disk'teki veriye de ulasamiyorsun.

Linux bir sistemde denemende fayda var. Hem disk imajini cok kolay alirsin hem de testdisk gibi guclu araclara sahip olursun.

Bir programla falan mı alıyoruz disk imaji? Öyleyse hangisi, bildiğin iyi bir tane varsa deneyeyim onu hemen, olmazsa artık Tachikoma'nın dediğini yapıcam. Teşekkürler bu arada, cidden işe yararsa yakınlarda olanınıza dürüm ısmarlıcam :)
Sosyal ağlarda paylaş

birde onemli dosyalari flash disk + pc harddisk + web te bir yerde tutun.

gerci dilin yanarak ogrenmissin tek bir yerde tutulamayaciginin onemli dosyalarin.

bol bol da hardcopy alin. uzulmeyin agac kesiliyor diye :D cok onemli bisiyle OCR ile yine digital yapilir zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...