Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Patch 1.2(PCGamer Haberi)

Sage

Öne çıkan mesajlar

mule'un telafi edilebilirliği ile larva'nın telafi edilememesi nasıl karşılaştırılıyor anlamıyorum...

biri çabuk bir şekilde 270 mineral sağlıyor sadece ekonomi odaklı bir avantaj sağlıyor terran'a. ama diğeri direk ünite basmanı, rakibe direk üstünlük kurmanı sağlıyor. 3 hatchery'den aynı anda 21 ünite çıkarıyorsun çatır çatır. inject etmezsen 9 tane çıkarırsın, sana kalmış. biz bütün üretim binalarından bişey basmakla yükümlüyüz. 21 ünite çıkarmak için 21 production binası gerekiyor.

en kolay ordu kuran ırk, bırakın da larvaları hatırlasın da öle kursun bu orduyu. queue ile kurmasın...
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:

tunca said:

Mum_Chamber said:

tekrar dusundum de larva inject icin bik bik etmek cook anlamsiz.

huun said:

zerg 300 mineral ile tek hathcheryde 10000 tane larva biriktirip bir anda milyonları üstüme salarken, "tek hatcheryde 6dan fazla larva çıkmasın ühühü" diye AĞLIYOR MUYUM?*

bu cok mantikli, mule'un birikmesi sorunsa daha buyuk sorun larva birikmesi. iki basedeyken bile bir anda 15 muta cikmak diye birsey varken, terranin oyunun hicbir asamasinda boyle dramatik bir gecis yapmasi mumkun degil.

kaldi ki, larva basmayi unuttuysan pek bir kaybin yok, yine larva birikiyor ama daha az larvan oluyor. terran ve protoss'ta unite basmayi unuttuysan gecmis olsun. 5rax'in varsa 40 saniye unite basmadiysan 20 marine geridesin demektir. zerg'le larvayi unuttuysan topu topu 4 unite kacirdin demek.

bu bahsettiğin bir anda 15 muta çıkarmak bir avantaj değil tam tersine zerg'ün toss ve terranla eşit duruma gelebilmesi için gerekli bir mekanik. şöyle ki terran da toss da nasıl kompozisyonda bir ordu yaparsa yapsın bir yere kadar etkili olabiliyor ama zerg rakibin ordusunun tam counterını yapmak zorunda. yanlış kompozisyonda bir ordu yaparsa hiç bir şansı yok

e abi isine geldigi noktada "bu lazim tabi, bunu yapmazsak counterlayamiyoruz" oluyor, isine gelmeyince "nerf terran" mi?

mass marauder gidiyorum, adam 40 saniyede mass mutaya donup oyunu elime veriyorsa burada ben denge icin bir degisiklik degil, zerge cok buyuk avantaj goruyorum. o zaman terran da istedigi binadan istedigi uniteyi basabilsin, biz niye reactor ile tech lab ayari yapicaz diye besyuz takla atiyoruz?

işime gelmesiyle alakası yok zerg diğer 2 ırka göre çok daha yüksek oranda reactionary oynaması gerekiyor. yani oyunun akışına minimum etki edebiliyor. eğer rakip spire'ın varken bi scan atmayıp full marauder gidiyosa onun nooblugudur, ama bana reaper harrastan sonra 5 rax push mu 3 rax exp mi yapılacağını doğru kestiremezsem ve scoutlayamazsam o oyunu kaybederim. veya helion harrastan sonra cloaked banshee mi gelicek thor drop mu gelicek kestiremezsem yine oyunu kaybederim. zerg'ün izleyebileceği yollar yani build orderları çok az sayıda olduğu için özellikle early-midgame de reaksiyonel bir şekilde oynamak zorunda.
Sosyal ağlarda paylaş

pronoit said:

abi cüce çok doğru söylüyor yapcağınız şey fazladan bir hatch at mak. onun masrafı da 300 mineral+drone hatta bir de queen bas 150 450 mineral. ben 450 minerale 3 gateway atiyorum qq su yapim mi ?

abi evet ben de şimdi tekrar düşündüm de çok haklısınız bundan sonra ekstra hatchery atıcam sağolun öneri için xD
Sosyal ağlarda paylaş

Çok ballı bir fiyata kullanılmış da olsa almış bulunuyorum accountu,bende pro olmasada zerg oyuncusu olarak,benim seviyede yani pro altındaki(giriş üstü) zerglerde larva inject olayında bir sorun yok,benim derdim bana gas yetişmiyor,dün bir oyun attım 2v2 full tech açtım karşı taraf 2 terran biz tz,adamlarda iyi bilmiyormuş reaper falan gelir dedim gelmedi,ancak oyunda thor denen nane mahvetti beni brood lord muta falan gittim altta ultra 2/3 upgradeli zergling hız ve vuruş upgrade i var,ultralar bildiğin çerez oldular brood lordlarım gitti,ama en büyük zorluk bu marine e karşı ne yapmak lazım üstünde 3 tane medivac bir sürü marine 5000 mineralim var gas 0,zergling bildiğin çöp oluyor late game de allahtan map i çok iyi kontrol ettim ortağım da o arada baya bişeyler yaptı adamlara 3. üslerini alma şansı vermedik.O şekilde kazandık.

Bence en önemli olay zerge gas ile ilgili indirim sağlayan bir upgrade gelsin,ayrıca ling vuruş upgrade i biraz fark getirsin,birde bence havada bir tane masive ünite lazım zerge,bu arada ultra ve hydra hız upgradeleri olmadan çok kullanışsızlar
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...