Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dosya kurtarma

elma

Öne çıkan mesajlar

Fotoğraf arşivim 30 gb falan, external hdd e backupı en son 2 ay önce almıştım, son 2 ayda çekilen 4-5 gezi, yani 5-6 gb gitti, ben backup klasörünü silmek yerine orjinali silip geri dönüşüm kutusunu da temizleyince. Bu datayı kurtarmanın bir yolu var mıdır?
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi, hdd daha önce yere düştü mü? sert darbe aldı mı?

Bunu şey için soruyorum; eğer içindeki hdd zarar görüp bozulduysa gg, mümkün olsa da kolay iş değil.

Eğer darbe falan almadı da "durup dururken" bozulduysa, harici kutudaki USB çevirici devre nanay olmuş, içindeki disk tamamen sağlam. En garanti çözüm o diski kutudan söküp bilgisayara takmak.
Sosyal ağlarda paylaş

bozulan hdd falan yok ortada, normal external hdd var, ben backupı silip orjinal update edilen klasörden backup olmak yerine direk orjinal klasörü sildim, backup duruyo 2 ay öncesinin arşivi, bu durumda son 2 ayda koyduğum yeni klasörler falan yok işte bu da 4-5 gb a geliyo. içinde yaz stajı resimleri falan vardı, onları kurtarabilsem bi şekilde o bile yeter..
Sosyal ağlarda paylaş

ben de her zaman olan hdd bozulması sandım.

O zaman, yine diski çıkar içinden, bilgisayara dahili disk olarak tak. kesinlikle bişey yazma diske, kopyalama vs. yapma. hatta linux kullanırsan daha iyi olabilir, windoz eblek şeyler yazmaya kalkabiliyo durup dururken.

sonra yapacağın şey güzel bi data recovery yazılımı bulmak. büyük bölümünü kurtarırsın merak etme.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...