Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kizlar daha pasakli

Seele

Öne çıkan mesajlar

idilik said:

SeaGle said:

Fazla rahata alışmışsınız kızlar, evlenince yemek+bulaşık+temizlik olaylarını ananız da kocanız da yapmayacak, akıllı olun.

hadi ya? 'ben allahına maçoyum, o halde tüm erkekler maçodur' gibi bir çıkarıma ulaşmışsın da, üzgünüm, yanlış bir çıkarım. iyi uykular...

yoo maço değilim ki. Uzakan yakından alakası yok. Kimse kusura bakmasın ama yemek erkeğin işi değil. Temizlik de değil. Erkeklerde bu işler için yeterince estetik yok. Gereken özellikler kadınların genlerinde işlenmiş şekilde duruyor, lakin paslanıyorlar yeni nesil kızlarda. Çünkü fazla rahata alıştırma var.

Tamam bi insan evladı iş+çocuk+yemek+temizlik kombosunu kaldıramaz. Ama iş kısmı yoksa yemek+temizlik+çocuk çok rahat yapılabilir. E şimdiki nesile bakıyorsun daha evlenmeden, iş yokken, çocuk yokken ne temizlik ne yemek, bilgileri sıfır. Kusura bakmayın ama "ay benim kocam arada yemek yapar olmazsa yemeğe çıkarız arada bir de ben yumurta kırar makarna yaparım" diye düşünen biri varsa fazla heveslenmesin, o kadar keriz bi erkek daha üretilmedi.

Modern olabiliriz ama bu görev dağılımında değişikliğe gidebileceğimiz anlamına gelmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca konumuz görev dağılımından çok kızların pasaklılığı. Yeni nesil kızların tabii.

Erkeklerin yarısından fazlası, yaşadığı alanda belirli bi düzensizlik sınırının üzerine çıkıldığında durumdan rahatsız olup "ya biraz çekip çevireyim şu evi" diyebiliyor. Rahatsızlık duyuyor yani bi noktadan sonra. Bunun yanında son dönemde kızlara baktığımızda, büyük çoğunluğu yaşadığı mekanı bok götürse bile rahatsızlık duymayabiliyor. Hatta bununla ilgili bizzat gözlem raporları da var. Apartın temizlik işleriyle uğraşan görevlisi, yıl sonunda erkek dairelerinin kızlarınkine oranla daha temiz olduğunu tespit etmiş. E bir bina kısas olmaz ama hepimiz biliyoruzki genelde de böyle, saklamaya gerek yok.

Bu durumların temelinde fazla rahata alışmışlık var. Evin erkek evladına bütün gereksiz işleri yaptıran, kızları el bebek gül bebek büyüten bi aile yapısı yerleştikçe de erkekler olarak boku yiyeceğiz ne yazık ki.
Sosyal ağlarda paylaş

Kızlar rahata alışmaya daha yatkın arkadaşım.

- Ay bu kız çocuğu incinir bu buna iş yaptırmiyim.

diyen aile ve

- Olm kızları hoş tutmak lazım.

diye düşünen erkek bireyler var ve bu yüzden daha fazla rahata alışma eğilimi gösteriyorlar.

Sen kaç tane aile gördün "ay erkek çocuğu yorulmasın üzülmesin" diye bakan, ya da kaç kız gördün "erkekleri hoş tutalım elimizden kaçmasın" diye düşünen.

KIZLAR ÇOK RERERÖSÜNÜZ LAN.
Sosyal ağlarda paylaş

Olay ev işleri değil. Biz de 3 erkeğiz, kız yok. Ev işlerine ben de elimi sürmüyorum evde tabi. Ama diğer bütün işlere koşuyoruz. Yazın dükkana koşuyoruz. Markete, pazara, ameleliğe koşuyoruz yeri geldi mi. E bunları yaptıktan sonra temizlik yemek gibi şeylerde kendi başının çaresine bakmak çok da ağır gelmiyor.

Ama kız çocuklarının son dönem yetiştirilme tarzına bakarsak fiziki gücünün el verdiği işleri bile yapmıyorlar. Hep bi çıt kırıldımlık, hep bi rahatlık. Aman poşet taşımasın kolu kopar, ama yürümesin ayağı kırılır, aman çay bile yapmasın elini yakar. E böyle yetişmiş bi insan evladı ne temizlik ipler ne yemek.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla abi genellemeler yanlış çıkabiliyor işte, ben hayatımda ne pazara gittim ne de dükkana yani. Yaptığım en ağır iş alışveriş poşetlerini taşımak falandır.

Ama annem çok toplu düzenli bir insan olduğundan ondan düzenli yaşamayı öğrendim onun dışında yemek yapmayı falan da seviyorum hoşuma gidiyor hal böyle olunca düzenli yaşamak daha işime geliyor yani.

Niye tartışıyosak bunu artık hehe
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...