Sylian Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 http://www.bbc.co.uk/news/technology-11388018 Ingilizce bilmeyenler icin kisa bir ozet, synmatec genelde iran ve hindistan gibi ulkeleri etkileyen cok kompleks bir virus salgini oldugunu farketmis. Virus cok buyuk bir ihtimalle buyuk bir devlet tarafindan yazilmis, asil amaci guvenlik nedeniyle internete bagli olmayan baraj, nukleer santral gibi sistemleri kontrol etmek. Dogrudan Siemens tarafindan yapilmis hardware`i etkiliyormus. Acikcasi cok deli bir virus olmus hayran kalmamak mumkun degil ama Siemens`in dedigine gore 30 yil once irandan cekilmisler niye virus iran`i hedeflemis gibi gozukuyor anlamak mumkun degil.
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 e iran devlet daireleri muhtemelen türkiye devlet daireleri gibi 30 yıllık programları kullanıyordur. bugün dünyada full kapasitede dos kullanmasını bilen çok az insan var onların bir kısmını da türk memurları oluşturuyor
fede Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 siemens çekilse nolacak ki. siemens heryerde
Vidar Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 tek bir hedefi var deniyor, o hedefe gelmedikçe sadece kendini yayıyormuş , 4 0-day exploit 2 de legitimate sertifika kullanıyormuş, o yüzden devlet var arkasında deniyor. bana biraz sanayi kuruluşlarını korkutup onlara özel dizayn edilmiş pahalı güvenlik ürünlerini almaları için gaz vermek amacıyla kurulmuş bi senaryo gibi geliyor. oturup kendim analiz etmedim, yarım mb mış sırf binarysi, o yüzden bu analizler doğru mu bilmiyorum, ama her yerde yazan bu.
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Siemens rakibince ortaya atılmış yalan iddiadır merak etmeyin bişi olmaz.
Vidar Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 yok yalan iddia değil, ortada binary var, 2009 temmuza kadar giden network traceler var, yani tamamen balon değil de, kimin neden yazdığı muamma.
AutolycuS Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Siemens'in WinCC SCADA yazılımlarını etkiliyor ve dünyanın her yerinde tesislerde kullanılıyor. Ama niye sadece İran hedef yazılmış, heralde sansasyon olsun diye. Zaten Symantec çabuk bir şekilde çözüme yönelik updateleri de çıkardı
Öne çıkan mesajlar