Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Iran`i hedefleyen bilgisayar virusu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
http://www.bbc.co.uk/news/technology-11388018

Ingilizce bilmeyenler icin kisa bir ozet, synmatec genelde iran ve hindistan gibi ulkeleri etkileyen cok kompleks bir virus salgini oldugunu farketmis. Virus cok buyuk bir ihtimalle buyuk bir devlet tarafindan yazilmis, asil amaci guvenlik nedeniyle internete bagli olmayan baraj, nukleer santral gibi sistemleri kontrol etmek. Dogrudan Siemens tarafindan yapilmis hardware`i etkiliyormus.

Acikcasi cok deli bir virus olmus hayran kalmamak mumkun degil ama Siemens`in dedigine gore 30 yil once irandan cekilmisler niye virus iran`i hedeflemis gibi gozukuyor anlamak mumkun degil.
Mesaj tarihi:
e iran devlet daireleri muhtemelen türkiye devlet daireleri gibi 30 yıllık programları kullanıyordur.

bugün dünyada full kapasitede dos kullanmasını bilen çok az insan var onların bir kısmını da türk memurları oluşturuyor
Mesaj tarihi:
tek bir hedefi var deniyor, o hedefe gelmedikçe sadece kendini yayıyormuş , 4 0-day exploit 2 de legitimate sertifika kullanıyormuş, o yüzden devlet var arkasında deniyor. bana biraz sanayi kuruluşlarını korkutup onlara özel dizayn edilmiş pahalı güvenlik ürünlerini almaları için gaz vermek amacıyla kurulmuş bi senaryo gibi geliyor.

oturup kendim analiz etmedim, yarım mb mış sırf binarysi, o yüzden bu analizler doğru mu bilmiyorum, ama her yerde yazan bu.
Mesaj tarihi:
Siemens'in WinCC SCADA yazılımlarını etkiliyor ve dünyanın her yerinde tesislerde kullanılıyor. Ama niye sadece İran hedef yazılmış, heralde sansasyon olsun diye.
Zaten Symantec çabuk bir şekilde çözüme yönelik updateleri de çıkardı
  • Yeni Oluştur...