dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 http://www.quirky.com/ böyle siteler giderek artıyor. said: Quirky is a social product development company. Your product ideas come in, the Quirky community and team work on them, we sell the product worldwide, and then we share the revenue with the inventor and all influencers. By enabling this fluid conversation between our global community of influencers and Quirky's expert product design team, we are able to accomplish what was once unthinkable: bringing one brand new product concept from sketch to store each week. doğrusu saçma saadet zinciri piramit sistemlerine göre çok daha manalı duruyor. keza fikir pazarlanıyor nihayetinde ürüne dönüşüyor. bu gibi sosyal üzerinden reel ürünlere dönüşen proje sitelerinin tutacağını düşünüyorum. funding için de kickstarter vardı mesela.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 hmm, satisa cikmis bayagi bir urunu var gibi gozukuyor. benim de turkiyede boyle bir firma kurma fikrim vardi da hic hayata gecemedi =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 türkiye için sıkıntı -sadece bunun için değil bu gibi her şey için- desteğe ait verilen sözlerin havada kalması gibi duruyor sanki. hani milletin fikri var, lakin uygulamada yer alması gereken diğer çarklar iş ciddiye bindiği anda dağılıyorlar :S anlatamadım gerçi. 2tane daha buna benzer fikir üzerinden ilerleyen site görmüştüm de bookmarklarda bulamadım şimdi. racta. için şunun büyüğünü yapsınlar. şimdi aldığı eskirse bunu alır :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 siteye girip de bakmadım ama.. o çanta her an erişilebilir olman için bir tür access point gibi de çalışıyor mu? eğer öyleyse allah korusun tü tü tü amin =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnoss Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 Fikir vereni anladım da , katkı yapanlara nasıl bir prim sistemi veriliyor . Aslında fikir vereni de anlamadım nasıl bir prim sistemi veriliyor , belli oranlar mı var ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 valla bayağı bi read me si var.. doğruya doğru. okumadım hiç birini şimdi.ama anladığım bi fikir atıyorsun önce fikirler anket usulü eleniyor. sonra bu fikir için pazar araştırması yapılıyor, nerede kullanılır, kaç yaşa hitap eder, kaç para verilir vs. sonra ürünün o fiyat aralığı ve hitap ettiği kitle için tasarımı ve diğer hedeleri yapılıyor.. esas fikirin sahibine %30 veriyorlar anladığım kadarı ile. devamında eklenenler %1-2 falan alıyorlar sanırım satışlardan. amblemden, logoya kadar her bişiyi adamlar kendi içlerinde yapıyorlar. güzel bişi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 %30 fikir sahibi, %10 da katilimcilar aliyor. fikirler de katilimcilarin ne kadar katkida bulundugu da firma tarafindan belirleniyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnoss Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Ürünler bir nevi butik oluyor , 600-700 tane üretiyorlar görüdüğüm kadarıyla . Her türlü ıvır zıvırı üretebilmelerini tebrik ediyorum tabi ama 600-700 üretince fiyatlar yukarıda kalıyordur büüyk ihtimalle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 600-700 uretmiyorlar yahu. sadece uretime gecmek icin 1000+ siparis istiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Mum_Chamber said: %30 fikir sahibi, %10 da katilimcilar aliyor. fikirler de katilimcilarin ne kadar katkida bulundugu da firma tarafindan belirleniyor bu yanlismis. %30'u katilimcilar paylasiyor. fikir sahibi de katilimci muamelesi goruyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 yüzde 10 civarı alıyoruz o zaman fikir sahibiysek, fikir sahibi genelde yüzde 35 civarında katkıda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aldarion Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 E ürünlerin tanıtım sayfasında var top influencerlar kaç para kazandı bu üründen diye... 7 dolardan yükseğini göremedim ben... Şahsen orda çok güzel ürünler var. Onlardan birinin fikir babası olsam fikrimin 7 dolara hayata geçmesini istemem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 onlar urun basina elde ettikleri gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 iyi tarafı "lan chemical'la bir ara dalsak yapabilir miyiz?" diyebileceğiniz, tek başınıza yapamayacağınız şeyleri yaptırıp alabilme hedesi. 3-5biş okumam lazım, sonra bizden (tr) account açılıyorsa bir denerim şansımı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar