Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Minecraft

Phyx

Öne çıkan mesajlar

yok karakter benim karakter zaten, ondan önceki server gidişinde olduğum yerdeydim tekrar girdiğimde sanki bir önceki save geri alınmış gibi, ama kazdığım yıktığım yerler falan kazılıydı. neyse çok önemli değil zaten cepte yer kalmadı.

bu arada res atıldı mı servera?
Sosyal ağlarda paylaş

kişisel ricam;

-shop vb. olmasın.
-güvenlik için login sistemi olsa bence yeterlidir.
-en son grimin serverındaki gibi bi alan, böyle 15 20 tane arsa herkes oraya kuruluyor falan şeklinde olmasın.
-arsa koruması da olmasın derim ben ama çok da farketmez benim için.
-kanımca sandık kilitlemeye de gerek yok. aynı şekilde kapı kilitleme de gereksiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Xenocide said:

-kanımca sandık kilitlemeye de gerek yok. aynı şekilde kapı kilitleme de gereksiz.
millet chestimiz yokoldu diye bağırıyor sonra, kapı kitleme olmasın ama ne biliyim ben millet gelsin evin içni görsün isterim o kadar döşücez, gerçi kendi bilir

said:
-en son grimin serverındaki gibi bi alan, böyle 15 20 tane arsa herkes oraya kuruluyor falan şeklinde olmasın.
bi şehrimiz olsa fena olmaz mı yani? abartısız evlerin olduğu.. süper yüksek gökdelen kaleler yapmak isteyen gitsin uzağa yapsın tabii ama şirin bi köyümüz olsa fena olmaz bence

said:
bilen bilir glowstonelarım çok değerlidir :D arsa koruması bence de iyi değil ama şimdi döşerim oraya başına bişi gelirse bağırırım
Sosyal ağlarda paylaş

ya abi işte o zaman ne oluyo biliyo musun, hepimiz UO oynamış adamlarız, deselerki UO'daki tüm itemların newbiefied olacak. oynamamki lan o oyunu? kaldıki öyle oldu, grim uyguladı bunları, bizim isteğimiz üzerine uyguladı hatta "evler yıkılıyor, koruyun" dedik arsa sistemini getirdi, "sandıklar patlıyor, koruyun" dedik kilit geldi vs. sonuç? 5 gün sonra herkes bıraktı oynamayı dfgjks çünkü herkes istediği herşeyi yapıverdi bu sefer, bi amaç kalmadı vs.

pati-only ve login sistemi olursa sandık patlatma-ev kırma gibi griefler yaşamayacağımızı düşünüyorum. şu ana kadar olanları da forumu okuyan bazı 15- tayfanın bizim nicklerle girerek yaptıklarını düşünüyorum. öyleyse varım.
Sosyal ağlarda paylaş

o bizim nicklerle girildiğinden ben de şüphe ediyorum zira bi sefer oyuna girdiğimde daha önce hiç olmadığım bi yerdeydim dsfds çanta falan duruyodu ama whitelistte olmayan biri etrafa gözatmış belli ki

newbified olayına gelince, abi pvp falan yapmıyoruz ki. cheste koyacağımız eşyaların yok olmasının tek sebebi birinin çalması olabilir, bu da istenmeyen bir durum yani şu ortamda. aynı şekilde griefing yapılmasını istemeyiz. ben demiyorum ki madende kazarken lavın içine düşüp öldüğünde itemların gitmesin.. ha ama bunlara göz yumarız diyorsanız sizin bileceğiniz iş, ben kızarım :)

yani siz bilirsiniz, benim için hiç farketmez login olsun yeter. ama sonra yaygara çıkarmayın ironımı yürütmüşler diamondımı coalımı almışlar diye hehe
Sosyal ağlarda paylaş

Xenocide said:

kişisel ricam;

-shop vb. olmasın.

Abi bu sistemler gelecek diye kullanmak zorunda degilsin.

Al burasi senin olayi yok bi kere. Isteyen daha sonra kale icinde yer alsin, istemeyen almasin.

Shop'u ister kullan ister kullanma. Shop dedigimiz de kici kirik bir kac NPC. Hani isteyen elindeki fazlayi satsin, isteyen gidip olmemek icin ekmek alsin falan.

Bu arada butun bunlari oyun gercekci olsun daha fazla zevk alalim diye istiyorum. Diger turlu ameleligin siniri yok. Bir anlik gazla hadi hobaa diye bir kac yapi yapiyoruz, e sonra ? Sonrasi yok. Kazmanin siniri yok, phigggg diye patlayan creep'in sonu yok.

Arsa korumasi olmasin ama kimse kimsenin arsasini yagmalamasin mesela. Biri digerini yakalarsa ya da guard yakalarsa ceza alsin adam ? Oldurulup item'larini kaybetmesi saglanabilir en basitinden.

Boyle seyler istedigimiz. Oyle SERVER BITTI YA TAMAMlik bir durum yok yani.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Shop'u ister kullan ister kullanma. Shop dedigimiz de kici kirik bir kac NPC. Hani isteyen elindeki fazlayi satsin, isteyen gidip olmemek icin ekmek alsin falan.

ya şu mesela yalan dolan abi. ben yemek ihtiyacımı kendi tarlamı kurarak karşılamalıyım, o zorluğu yaşamalıyım. shopta ekmek satılcaksa tarla falan kurmam mesela ne gerek var gider 2 odun toplarım satıp ekmek alırım. ister kullan ister kullanma diye de bişey yok. bi oyunda üstünlük sağlayan bi özellik varsa onu istemesen de kullanırsın abi.

ayrıca;
Loxias said:

ben 2 gün oynadım. şuan amacım slime bulup sticky piston ile tuzak, gizli geçitler falan yapmak. kasaları direk kitleyebileceksek benim için bi amaç kalmadı. zira survivor olmuyor o kadar sistemle benim düşüncem

budur. Loxi gördü mesela bundan bi önceki map'te nether gate'den de faydalanarak arkasına gizli bi oda yaptım, odanın kapısını kontrol eden lever'ı da bambaşka biyere koydum, hat çektim falan, gizli bi odam oldu, içine sandığımı koydum. bu oyunu zevkli kılan şeyler bunlar zaten şimdi ben niye gizli oda yapayım direk evimin önüne koyarım sandığı, .setprivate derim hop oldu bitti gg.

oldu olacak ev kalıpları seçelim, gerekli malzemeyi toplayıp sandığa koyalım sandık otomatik o eve dönüşsün?
Sosyal ağlarda paylaş

bugün acicaz yeni serveri. simdi okuyun bunu

biz ne yaparsak yapalim bu kadar insanin orta yolunu bulamadik bulamayiz da o yüzden kendimizce(!) en iyisine karar verdik ve simdiki sistemimiz şöyle:

-World seedimiz değişti spawn area genelde grass flatland. etrafa acildikça daglar bulmak mümkün.
-Spawnin önüne 4 tarafli sur cektim orta araziyi eşit parçalara böldüm. İsteyen bu bölünen arazilere yapisini yapar-yapmaz beni ilgilendirmez herhangi bir kısıtlamamız yok o konuda.
-Servera ilk girişte /register <şifre> ile kayit olmaniz ve her tekrar girişte /l <şifre> ile giriş yapmanız gerekiyor.
-Chest yada alan koruması koymuyorum, eger dogru düzgün oyun oynamak istiyorsaniz birbirinize güvenmeyi ögrenin ve bunun sadece bir oyun oldugunu kafaniza yerleştirmeye calısın.
-İlk etapta herhangi bir ekonomi plugini düşünmüyorum fakat ilerleyen vakitte oyunun durumuna göre BOSEconomy isimli plugini kurup player arası trade i biraz canlandırmayı düşünüyorum.
-Chest yada alan koruması olmamasına ragmen bir logger plugini ile kimin ne zaman ne yaptıgını loglayip sorun cıktıgında gerekli karsılıgı vericez.

Sorunuz yada sorununuz varsa bu sistemle ilgili acımayın yardırın heh
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...