Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avustralya'ya Gidiyom

Masticore

Öne çıkan mesajlar

ah abi ah, brisbane'e gidilirmi ya, giden arkadaslarim "ya hayat yok burada" diyor

aus nufusu zaten 22 milyon, bunun 5 milyonu sydney ve cevresinde, 4 milyonu melbourne ve cevresinde yasiyor

geri kalan yerler genelde nufus olarak baya dusuk

o 5te kapanma olayi heryerde var, brisbane eger o konuda sydneyle benzerse persembe aksamlari late night shopping olmasi lazim, dukkanlar falan 9a kadar acik oluyor persembe aksami

hayat pahali evet ama maaslar da ona gore yuksek, duzgun insan gibi bir kariyeriniz olursa senelik 80-100k arasinda degisiyor maaslar

ama ogrenciyken cekeceksiniz ceremesini yapacak birsey yok
Sosyal ağlarda paylaş

@leopar
Ben zaten ogrenci olarakta kalicam buraya gelirkende göç etmek gibi bir niyetim yoktu. Ayrica dedigin dogru calistinmi muthis paralar aliyorsun,yasamla dogru orantili ama full time isler onlar ve stydent vizasiyla hicbir halt yapamiyorsun %80 devamlilik istiyorlar yoksa seni sinirdisi ediyoRlar.En iyi ingilizceyide ogre ogreniyorsun. Buraya gelmis turkler var hallerini goruceksiniz yazik valla aciyorum acentalar nasil guvence,sozler veriyorsa adamlar.Onlara guvenip geliyorlar 1000 dolar parayla geliyorlar ve bana is diye yirtiniyorlar. Coguda bulamiyor,bulanlarda temizlik isi yapiyor. Zerre yarari olmuyor ogrenmelerine.Aksine dersLerde uyukluyorlar,calisamiyorlar (saat 5 te heryer kapandigi icin paspas,temizlik isi var)CoK sukur ki babamin durumu iyi yoksa acentalara guvenip gitseydik bitmistik.

Buraya geliceksen work and holday vizan olucak. Goruyorum adamlar fransiz olsun,uzakdogulu olsun. 6 hafta okula kayit yaptiriyorlar 1 sene vize aliyorlar arta kalan zamanda full time calisiyorlar. Ve biryere bagli kalmiyorsun gez tum avustralya'yi ver cebindede bi tomar parayla dön. Şansıma sıçıyım ki 2-3 aydır turkiye'ye work and travel vizesi vermeye baslamis avustalya.
Sosyal ağlarda paylaş

abi acentalardan uzak duracaksin, ben ilk geldigimde baya para kaptirmistim yalancilara (adamlarin yaptigi herseyi sen kendi basina kolayca halledebiliyorsun ve daha ucuza geliyor...tabii buraya gelmeden once bilmedigimiz icin bunun bi faydasi yok artik ama olsun)

yaklasik 4 senedir sydneydeyim, son donemi okuyorum unide bu temmuz bitecek insallah

is olarak tuvalet temizlemekten tut pazarda tezgah toplamaya, kapi kapi optus icin broadband pazarlamaya kadar herseyi yaptim

neyse su an duzgun teknik servis isim varda sacma sapan seyler yapmadan duzgun para kazanabiliyorum

dedigim gibi simdilik cekiyoruz ama kariyer basladiktan sonra bunun odulunu fazlasiyla alacagim

ondan once gocmenlik vs hallolmasi lazim tabii, hic turkiyeye donesim yok acikcasi buradaki yasam kalitesini gordukten sonra

sydneye gelirsen haberim olsun, sari holdenla aldirayim seni sdfsds
Sosyal ağlarda paylaş

gelicem inşallah arabayla gelmeyi düşünüyoruz kız arkadaşımla , belki 3 hafta sonra bile gelebilirim yani , görüselim uygun olursan.Havalar soğumadan bi bondi beach'e de görelim diyorum.

Abi bir arabanın ismini,logosunu değiştirirde aynı arabayı niye satarsın ya. Aynı şekilde opel'de öyle.. Burger=Hungry jack's falan filan... Mantık aramıycan bu ülkede
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...