aquila Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 circumciser said: 15 ay yapdim bidaha giderim saka deil ama ayni ekip olucak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khala Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Sen zaten düzenini kurmuşsun İsveç'te, evlenmişsin orada senin için zor olur tabi ama devlet sana zaten diyorki öde bedelini 21 gün yap, benim lafım askere gitmemek için yurt dışına çıkmak isteyen arkadaşlara. Yurt dışında 5 sene çile çekeceğine git paşalar gibi yap 5 ay, korkulacak birşey yok, kimse sizi sınıra operasyona yollamayacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lelouch Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 circumciser said: 15 ay yapdim bidaha giderim saka deil tabi sen dururken biz mi gitcez 15 diyorduk, oda yalan oldu eşitlenince Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
circumciser Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 aquila said: circumciser said: 15 ay yapdim bidaha giderim saka deil ama ayni ekip olucak? farketmez yeterki muhabere boluk olsun bolukde yatamayan tek adamdim b.cvs. olcunca:P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
circumciser Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Lelouch said: circumciser said: 15 ay yapdim bidaha giderim saka deil tabi sen dururken biz mi gitcez 15 diyorduk, oda yalan oldu eşitlenince git de gor babayi sen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lelouch Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 yeni geldim merak etme ahah, sizin çektiğiniz çileyi bizede çektirmeye çalıştılar ama fark oluyor biraz işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 khala said: Şimdi koçum benim sıcak mısın sen felan hayırdır tanışıyor muyuz öncelikle bu ne samimiyet? Ben senin yurt dışında yaşadığını bilmiyorum mesela, ee devlet sana hak tanımış zaten 21 gün paralı askerlik yapacaksın paşalar gibi yarısı zaten çarşı izninde dışarda geçicek kafanın rahat olması lazımken hala ne bu telaş ne bu korku ne bu oraya buraya saldırma isteği. khala said: Sen zaten düzenini kurmuşsun İsveç'te, evlenmişsin orada senin için zor olur tabi ama devlet sana zaten diyorki öde bedelini 21 gün yap, benim lafım askere gitmemek için yurt dışına çıkmak isteyen arkadaşlara. Yurt dışında 5 sene çile çekeceğine git paşalar gibi yap 5 ay, korkulacak birşey yok, kimse sizi sınıra operasyona yollamayacak. Saldirma istegi? E benim mesajima atlayip cevap veren sensin, ben sana zorla cevap vermi dedim? "Ya o 5 ay bizim hayatimizi mahfediyosa?" dedim, ki benim gibi yurtdisinda yasayan bi cok kisi var bu forumda. Nerede yasadigimi/yasadigimizi bilmiyosan, insanlari duzmantik yargilamadan önce sazanlamak pek mantikli degil sorularla. Herkesin bi hayati var, kendine göre planlari var, amaclari var. Kimse de "zorla" yaptirilan biseyi kabul etmek zorunda degil. Hos turkiye de öyle yada böyle zorunda, ama bunu kabul etmemek icin baska cozum yollari ariyosa adam, kendi planlari, amaclarina engelse, askere gitmek istemiyosa, nebiliyim kendine göre askerlikle ilgili bi problemi varsa, kendi tercihidir. 3-5 yil yurtdisinda yasam askerlikten cok daha zor bi olay, ama adam onu göze aliyosa, bize afedersin bok yemek duser. Ayrica burasi mhp genclik kollari forumumu arkadas, "hayirdir gocum tanisiyozmu simdi bidahha" falan gereksiz seyler. Tanismiyoruz, sorunu sordun, duzgunce cevap verdik iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 bu "bi daha olsun bi daha giderim,, ekibe de bakmam, kesin gidin abi, süper bi ortam, herkes görmeli bi kere o ortamı, pişman olmayacaksınız" adamları, bana koydu sana da koysun lan mantığındaki arkadaşlar değil mi hayır askeriyenin en rahat ortamlarını gördüm ben doğduğumdan beri, babam havacı. hiç de öyle eğlenceli, ölmeden önce görülmesi gereken bi yer değil. halkı askerlikten soğutma olayını mı yanlış anladınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Napolyonn Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 nato nun en çok askeri olan ikinci ülkesiyiz diye seviniyoruz zaten bi atom bombasıyla 10k gidiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Ahahahaahahaha :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Napolyonn said: nato nun en çok askeri olan ikinci ülkesiyiz diye seviniyoruz zaten bi atom bombasıyla 10k gidiyor. en iyi fragi biz veriyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 pardon sicakmisin ne demek aceba? gugılladım sadece ısı bir sıcaklık değildirdeki sıcak çıktı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 are you hot? demiştir belki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 khala said: Sen zaten düzenini kurmuşsun İsveç'te, evlenmişsin orada senin için zor olur tabi ama devlet sana zaten diyorki öde bedelini 21 gün yap, benim lafım askere gitmemek için yurt dışına çıkmak isteyen arkadaşlara. Yurt dışında 5 sene çile çekeceğine git paşalar gibi yap 5 ay, korkulacak birşey yok, kimse sizi sınıra operasyona yollamayacak. yurtdisinda 5 sene cile cekmekle sana tecrube + cv'ne yazilacak is tecrubesi + gelismis bi yabanci dil geliyo. ayrica kariyerinin de ilk adimini atmis oluyosun. simdi bununla askerde ordan burdan hoplamayi, kosmayi, ates etmeyi, tuvalet temizlemeyi, patates soymayi falan karsilastiralim... 5 sene cilemi cekerim, elimde BANA yararli biseyler olur. bence gayet mantikli. "korkmayin sizi operasyona yollamiycaklar" da cok komik gercekten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 abi yurtdisinda calisan adama askerlik zorunlulugu koyarlarsa herkes vatandasligini iptal eder. ben burada yeni oturttum duzenimi, greencard basvurum yapildi cikmasina 1 sene falan var. greencard cikana kadar zaten 5 ayligina gitmek gibi bi olay yok, vizem gider. greencard varken 5 ay olur status kaybetmezsin en azindan, 12 ay olmaz yine (12 olmuyor cunku 6 ayda bir ulkeye girmen veya 12 yilin 6 ayini ulkede gecirmen lazim). ha 5 ay bile olsa, kimse sana 5 ay leave vermez zaten, isini kaybedersin statusun kalsa da. eminim turkiye'de de askerlik bircok engel cikariyordur, ama yurtdisinda yasayan bi insan icin engel degil bildigin yikim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 ayrica yurtdisi oldugun yere bagli olarak cile veya degil valla. avrupa geneli ozellikle irkcilik ve genel olarak farkli oldugunun surekli farkina varman sebebiyle cileye donusebiliyor ben isvec'te yasamistim mesela. abd mis gibi, herkes farkli :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khala Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Abi işte sen oturtmuşun düzenini, 2-3 sene veya daha sonra geliceksin tatile gider gibi 21 gün gideceksin askere hatta yarısı dışarıda geçicek, bütün gün çimlerin üzerinde oturacaksın bitecek, benim dediğim tamamen askerden kaçmak için apar topar yurt dışı planları yapanlara. Boşa laf anlatıyoruz boşver, sen biliyorsun bizim sendika tayfası 331 KD olarak gittik 3-4 kişi bitirdik geldik, şu an da hepimiz çalışıyoruz gayet güzel konumlarda. P.S.:Biri yazmış patates soyduruyorlar, tuvalet temizletiyorlar hede hödö, arkadaşlar giden kısa dönem arkadaşları dinlerseniz bunların olmadığını görürsünüz zaten, rahat olun geniş takılın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 olay patates soymak, tuvalet temizlemek degil. onlar ornek. olay kendine bi faydasi olan herhangi bir is yapmak yerine zorla askerlik yapmak 5 ay boyunca ya da onu da gectim, hicbir is yapmamak keyif catmak yerine, zorla askerlik yapmak 5 ay boyunca insanlarin 5 ayini calip zorla onu calistirmayi nasil hakli goruyosunuz aklim almiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Sorum buydu: cacodemon said: 1 sorum var. Ciddi ciddi cevaplayana, mantıklı açıklama sunana dürüm ısmarlayacam. Yurtdışında 3 yıl çalışan bir TC vatandaşı dövizle askerlik yapabiliyorken, Türkiye'de 3 yıl çalışan bir TC vatandaşının paralı askerlik yapamaması hak ihlali değil midir? Dürüm kazananlar: ahmedinejad said: bu hak sadece yurtdışındaki işi kaybetme tehlikesi olmasın diye çıkartılmış bir şey. oturumu falan kaybetmesin millet diye. siz daha değerlisiniz diye değil. Korax said: Ben 3 senedir isvecte yasiyorum. Simdi dönsem 5 ay askerlik yapsam, sosyal haklarimi kaybediyorum 5. ayin sonunda. 2xDürüm Penthesilea said: abi yurtdisinda calisan adama askerlik zorunlulugu koyarlarsa herkes vatandasligini iptal eder. ben burada yeni oturttum duzenimi, greencard basvurum yapildi cikmasina 1 sene falan var. greencard cikana kadar zaten 5 ayligina gitmek gibi bi olay yok, vizem gider. greencard varken 5 ay olur status kaybetmezsin en azindan, 12 ay olmaz yine (12 olmuyor cunku 6 ayda bir ulkeye girmen veya 12 yilin 6 ayini ulkede gecirmen lazim). ha 5 ay bile olsa, kimse sana 5 ay leave vermez zaten, isini kaybedersin statusun kalsa da. eminim turkiye'de de askerlik bircok engel cikariyordur, ama yurtdisinda yasayan bi insan icin engel degil bildigin yikim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khala Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Marty said: olay patates soymak, tuvalet temizlemek degil. onlar ornek. olay kendine bi faydasi olan herhangi bir is yapmak yerine zorla askerlik yapmak 5 ay boyunca ya da onu da gectim, hicbir is yapmamak keyif catmak yerine, zorla askerlik yapmak 5 ay boyunca insanlarin 5 ayini calip zorla onu calistirmayi nasil hakli goruyosunuz aklim almiyo. haklı görüyor değilim sen istediğin kadar boğazını yor, ya seve seve yapacaksın ya da .. durum bundan ibaret. Bizde isteyerek yapmadık sonuş olarak, bana bir daha kamuflaj giyecen desinler bende muhtemelen çıkarım yurt dışına o ayrı mesele ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Penthesilea said: abi yurtdisinda calisan adama askerlik zorunlulugu koyarlarsa herkes vatandasligini iptal eder. ben burada yeni oturttum duzenimi, greencard basvurum yapildi cikmasina 1 sene falan var. greencard cikana kadar zaten 5 ayligina gitmek gibi bi olay yok, vizem gider. greencard varken 5 ay olur status kaybetmezsin en azindan, 12 ay olmaz yine (12 olmuyor cunku 6 ayda bir ulkeye girmen veya 12 yilin 6 ayini ulkede gecirmen lazim). ha 5 ay bile olsa, kimse sana 5 ay leave vermez zaten, isini kaybedersin statusun kalsa da. eminim turkiye'de de askerlik bircok engel cikariyordur, ama yurtdisinda yasayan bi insan icin engel degil bildigin yikim. Neguzel anlatmissin yav :) hay agzina saglik eheuh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 ülkenin ekmeiğini yediniz ondan borcunuzu ödeyeceksiniz de tutarsız. zaten en çok vergi ödeyen milletlerden biriyiz, kazandığının % 40 50si vergi olup gidiyor. orada askeriye bedelini ödemiş oluyosun bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 vergi odeyipte hizmet alsan hadi neyse bide, oda ayri bi olay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 hep aynı şeyi diyorum, 1.borç hedesi hiç kullanılmasaydı. 2.zaten askere gidenlerin büyük kısmı memurluk yapıyor, bunu "vicdani ret" isteyenlere "uzun süreli kamu görevi" diye kakalasalardı bir güzel, yuttursalardı "al sana silahsız askerlik evladım" diye. 3.askere gidenlere "yıkayın bilmemkimin arabasını!" ya da "haydi bilmemkim taşınıyor eşyasını taşımaya!" olaylarına girmeselerdi şimdi askerlik dediğin olay kimse için bu kadar sıkıntı doğurmazdı. her zamanki gibi yine yanlış oynadılar kartlarını. asker sert, askerlik öcü haline geldi. borç olayı da "vaktimi çalıyorlar!"a döndü. hâlâ da bunu görebilmiş değiller ya ben de onu çözemiyorum açıkçası. keza profesyonel ordunun tr gibi en basit silahları bile geliştirip üretemeyen bir ülke genele yayılmayacağını görmek de zor değil. askerlik imajı nasıl kurtulur gibi bişi oldu bak.. ha bi de askere gidenlere "askerlik olm bu, gidilecek. askere gitmeyenlere kız bile vermiyorlar. ne derseniz diyin yapılacak işte! çok zırlıyorsunuz yapın kurtulun" tarzı cümlelerin yer aldığı bir "askerlikten soğutucu cümleler kurulmamalı" kitabı okutulmalı. hani adam bu askere gidip, bu şekilde konuşan kişilerin çıkış yolu bulmadığı için 7/24 ağladığını, "biz gittik, çektik. siz de çekin!" diye sızlandığını düşünüyor. ki yaptıkları askere gitmeye teşvik değil askerlikten soğutmaya giriyor. böle bi el kitabı veya seminer gerekli gidenlere. evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 bütün asker kaçakları toplanmış. Şubeye haber verimde toplasınlar milleti, aralık dağıtımına yetişsinler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar