Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

HTC Desire


DynamicK

Öne çıkan mesajlar

  • Admin

Selam,

iPhone 4 konusunda iPhone severler tarafindan hor gorulup dislanmamizdan oturu HTC Desire bir topik hakediyor diyerekten actim bu konuyu. Kendi anlatimim ile HTC desire hakkinda bilgi verecegim. Alinti yaptigimda da linkler goreceksiniz.

HTC nin sitesine gitmek icin tiklayin:
HTC Desire

HTC Desire ozetle fiyat/performans acisindan verdiginiz parayi kurusu kurusuna hakeden super smart phone kategorisinde bir alet.

Android isletim sistemi kullanan HTC Desire ayni zamanda Android ile en uyumlu ve en kullanici dostu Sence UI ile geliyor.

HTC, Desire oncesinde de cok tutulan Sence UI (kullanici arayuzunu) tekrar gelistirerek oldukca sevilen bir arayuz haline getirdi. Android telefon sahipleri telefonlarin kullanim kolayligi acisindan iPhone benzeri rahatligi elde etmek icin Sense UI den sasmamalilar.

Telefon 1Ghz islemcisi ile oldukca hizli. Oyle ki bir web sitesi yuklediginizde sitenin sayfalari arasinda ucarcasina gezebiliyorsunuz (cogu zaman bir netbook dan daha hizli surf yapabilirsiniz sasirmayin)
Madem iPhone market lideri ve en cok ragbet edilen telefon bir web site gezme hizi karsilastirmasi izleyelim:



Multitasking ve multitouch ozellikleri ile geliyor. Yani ayni anda birden fazla program calistirabiliyorsunuz. Multitouch da yine iPhone dan alistiginiz parmaklarin ayri yonlere cekilmesi ile zoom in (goruntuyu yakinlastirma), parmaklarin birbirine yakinlastirilmasi ile zoom out (goruntuden uzaklasma) olayi gerceklesiyor.

3.7" lik AMOLED ekrani 480 X 800 WVGA cozunurlukte. Videolar ve oyunlar son derece kaliteli biz cozunurlukte goruntuleniyor. Ozellikle web sitelerini gezmek cok zevkli hic goz yormuyor.

Pil dahil agirligi 135gram. 1400 mAh pil ile geliyor. Pil omru ise:
Konusma Suresi

* WCDMA: 390 dakikaya kadar
* GSM: 400 dakikaya kadar

Bekleme Suresi:

* WCDMA: 360 Saate kadar
* GSM: 340 Saate kadar

Baglanti:
* HSPA/WCDMA: 900/2100 MHz
* GSM: 850/900/1800/1900 MHz
3G + GPRS + EDGE + Wi-Fi

Bluetooth®

* Bluetooth® 2.1 with Enhanced Data Rate
* A2DP for wireless stereo headsets
* FTP and OPP (object push) for file transfer
* Other supported profiles: AVRCP, GAP, GOEP, HFP, HSP, PBAP, SPP, Service Discovery Application Profile

Dahili GPS anteni ve Google Maps ile gelen urun sesli yol tarifi ile GPS cihazinin yerini tamamen alabilecek seviyede.

Facebook, Twitter, Flickr gibi sosyal aglara erisim cok rahat ve zevkli. Telefonu kullanmadan sunulan rakamlara bakarak cok fikir elde edemezsiniz. Bu kullanim kolayligi iPhone lar icin cok buyuk avantaj sagladi. HTC Desire Sense UI ile bu kolayligi Android isletim sistemi altyapisi sayesinde oldukca basarili bir sekilde sunmakta.

Telefona 32GB a kadar micro sd kart takip hafizasini artirmak mumkun. Kutusu icinde 4GB lik Micro SD kart ile geliyor ama tavsiyem 8 ya da 16 GB lik Class 6 kart almaniz yonunde.

Telefonda 3D Gaming de mumkun.


Biraz oyun oynayalim



Telefonun kendine has bazi ilginc ozelliklerine deginir isek:
Biri sizi aradiginda telefonu elinize alinca telefonun zil sesi azaliyor.
Telefonunuz caliyor baktiniz konusmak istemediginiz birisi, ya da o an onemli bir toplantidasiniz.. Telefonun ekranini masaya donuk olarak masa ustune birakirsaniz dogrudan zil sesini kapatiyor. Bir bakima sizi arayanin suratini masaya carpiyor gibi hissedebilirsiniz :)
Otomatik yedekleme secenegi var ve boylece mesajlar, telefon rehberi vb gibi seyleri sd kartina belirlediginiz araliklar ile yedekleyebiliyor. Bu yedekleri de telefonu bilgisayariniza usb kablosu ile taktiginizda pc nize aktarmak bir kac saniye aliyor.

Kamera Ozellikleri:

* 5 megapixel
* Yuz tanimlama
* Otomatik pozlama ve flash
* Genis ekran foto cekme
* Geotagging yani kabaca haritada fotografi nerede cektiginizi fotoya isleyebiliyor. Atiyorum Datca'ya gittiniz ve super bir manzara fotosu cektiniz. Fotoyu tam olarak hangi noktada cektiginizi hatirlamak icin geotagging yaparsaniz pc de fotoyu actiginizda google maps den tam nerede cektiginizi rahatlikla gorebilirsiniz.

Ayrica dun aksam yukledigim bazi fotograf programlari oldukca hosuma gitti. Salak bir video buldum ama ornek olsun diye:



Muzik dinlemek icin 3.5mm bildiginiz kulaklik girisi var. Her turlu kulaklik uyar.

Mp4, wmv gibi formatlari destekliyor, yani cep telefonlari icin hazirlanan her video yu izleyebilirsiniz.

USB kablosu ile internet baglantisi aktarabiliyor yani modem gibi kullanilabilir.

Android 2.2 guncellemesi ile artik HD Video kaydi da yapmakta ve ayni zamanda Wi-Fi hotspot ozelligi de eklendi. Evinizin bir ucunda wireless aginiz yetmiyor ve atiyorum bahcede laptop ile internete baglanmak istiyorsunuz. Modeminizden gelen signali telefonunuz harici bir anten gibi calisarak evinizin obur ucuna tasiyip laptopunuza gelen signali artirabiliyor.

iTunes ile senkronizasyonu 2.2 ile artik mumkun.

2.1 ile zaten hizli olan alet 2.2 ile soylendigine gore %450 daha hizli hale gelmis. Ozellikle agir uygulamalarda bu on plana cikiyor.

2.2 ile 2.1 karsilastirmasi benchmark testi



Telefonda MSN isteyenler icin Android'in MSN programi olan MSN Droid
oldukca kullanisli.

FM Radyo da telefonda mevcut. Radyo dinlemek icin anten vazifesi gormek adina herhangi bir kulaklik takmak gerek ki bu butun radyolu telefonlar icin gecerli bir durum.

Piyasadaki en iyi 3 super smart phone karsilastirmasi icin ingilizceniz yeterli ise techradar sitesindeki inceleme yazisina bakabilirsiniz.

Android markette binlerce ucretsiz ve kullanisli uygulamaya ulasmaniz mumkun. Surekli gelisiyor ve dunyanin her yerinden yeni uygulamalar ekleniyor. Telefonu istediginiz gibi modifiye edebileceginiz ve tamamen size ozel hale getirebileceginizi soyleyebilirim. Islemler ise cok basit. Menulerde Market ikonuna tikladiktan sonra ucretli ya da ucretsiz programlari listeliyorsunuz. Ilginizi ceken programa tikladiginizda programin fonksiyonlarini okuyor ve bu programin telefonunuzda ne gibi bir erisimi olacagina bakiyorsunuz (bu program telefonunuzda internet, erisim bilgileri vb ile iletisimde olacaktir ona gore aklinizda olsun! gibi uyarilari var.) En alttaki install butonuna tikladiginizda program indirilip otomatik kuruluyor. Hepsi bu kadar...

Bu yazi HTC Desire ile diger telefonlarin kiyaslamasi icin degil daha cok telefonun ne gibi ozellikleri var ve sizin isteklerinize cevap verebilecek mi? amaci ile yazildi. Kiyaslamalar icin internette arastirma yapmak icin htc desire vs blabla vs blabla yazarak istediginiz kadar yaziya ve video ya ulasabilirsiniz.

ornegin

htc desire vs iphone 4
htc desire vs nexus one
...

Telefonla ilgili daha cok ozellik yazilabilir. Ben genel olarak telefonun ozellikleri ve neler yapabileceginize degindim. Eger almaya karar verirseniz telefon ile ilk gunden almanizi onerdigim aparatlar:

8 ya da 16 GB Class 6 MicroSD Card (SD veya SDHC farketmez)

Silicon case. Kameranin arkasi ve on yuzunde kenarlari kapatan bir koruyucu kap alin.


Ekran koruyucu. Ekranin cizilmemesi ve kirlenmemesi icin onemli. Ayrica nemli ortamlarda durursaniz ekran zamanla kararma yapabilir ki bu gerek dijital kameralar olsun gerekse diger telefonlar olsun cok gorulen bir durum. Piyasada butun telefonlar icin ekran koruyucu satiyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bende alacak arkadaşlarıma hebele hübele laflar soktum ama sonra gördüm ki cidden süper bir telefon. Fiyatı düşük diye sanırsam iyi telefon değildir mantığı oldu. alıştık iyi telefon alacaksak kazıklanmaya ya.

o telefonu masaya kapatma olayı daha önce samsung'da görmüştüm. eline aldığında sesi kısılma da htc özelliği sanırsam. ayrıca cep ve çanta da daha yüksek sesle çalabiliyor filan filan.

Touch aklımı çelmese bunu almak için harakete geçecektim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
Turkiye'de satiliyor mu satilmiyor mu o konuda bilgim yok kusura bakmayin. Satilmasa da yurt disindan getirtilebilir. HTC uluslar arasi garanti veriyor telefona.

Aldiginizda internet paketi ile kullanmanizi oneririm. Sadece wi-fi ile sinirli kalmayin. Oncelikli baglanti olarak wi-fi secip sinyal alamadiginizda 3g ile baglanmasini belirleyince 24/7 internette olursunuz.

En sevdigim yani da gmail twitter facebook vb senkronizasyonu. Herhangi bir msj/email gelince minnacik bir bip diyor. Tek tiklama ile 1 sn icinde gelen email ya da mesaji goruyorsunuz. :)

SMS, fbook mesajlari, email hepsini tek bir arayuzde gosterebiliyor. Telefonda kayitli sms leri goruntuluyor gibi ekrani asagi kaydirarak hepsini gorebiliyorsunuz. Ayrica sosyal aglardaki butun arkadas listenizin profillerindeki telefon numaralarini otomatik algiliyor ve birisini aramak istediginizde arama butonuna adini yazdiginizda o kisi icin ne kadar iletisim numarasi ve email varsa hepsini 1 sn icinde gosteriyor arama sonucunda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
Esh said:

galaxy S ile karşılaştırması var mı?


DynamicK said:


Piyasadaki en iyi 3 super smart phone karsilastirmasi icin ingilizceniz yeterli ise techradar sitesindeki inceleme yazisina bakabilirsiniz.




Bu linke bakabilirsin yankicim. Ben galaxy s ve htc desire arasinda gidip gidip geldim 2 hafta boyunca. Yaklasik 10 taneden fazla cok detayli karsilastirma yazisi okudum ve en az bir o kadar video izledim. Magazada gidip kullandim ki bu cok onemli. Bariz eline almadan anlamiyorsun :p Sonra karari htc den yana kildim.

Ozetle neden:
Samsung plastik. Ucuz ve malzeme kalitesi dusuk izlenimi veriyor. Arayuzu eski telefonlarina nazaran cok gelistirmis olsalar da Sense UI kadar iyi degil. Ben kullanmadim ama genel yorumlara bakinca herkes samsung ne yaparsa yapsin bir daha asla almam diyor.. Samsung firmasi cok sasali telefonlar uretip sonra destegi kesmekle unlu imis. Updateler gec cikiyor ya da hic gelmiyor ve telefonlarda cok bayik sorunlar ortaya cikiyor diyor eskiden kullananlar.
Yigidi oldur hakkini yeme demisler Galaxy S cok cok iyi ozellikleri olan bir telefon ayni zamanda.
Super AMOLED ekrani HTC den daha iyi. Video izlerken resmen zevke geldim adamlar yapiyor dedirtti.. iPhone 4 ve HTC Desire dan daha buyuk ekran istiyorsan tam sana gore. 4" ekrani var dev gibi.. Hafiza karti olayinda HTC den cok daha iyi ki dahili 8GB ve 16GB secenekleri var. Ustune ek olarak bir micro sd kart takarak 48GB a kadar artirilabiliyor. Islemcisi 1Ghz HTC gibi ama daha iyi 3D performansi sergiliyor (bazi cok gelismis oyunlarda one cikiyor onun disinda asla gozle gorulur bir fark yok).
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin

Bu arada tavsiyem telefon karsilastirirken sadece kagit ustunde gorunen degerleri degil kullanimini ve farkli uygulamalardaki hizi ve stabilitesini de karsilastirmak. Aksi taktirde cok yanilirsiniz.

Inceleme yazisi okuyacaksaniz minimum bir 5 tane farkli tipte yazi okuyun. Birisi telefonlari kafa kafaya carpar hangisi saglam kaliyor onu yazar, digeri 2 telefondaki ayni ozelligi kullanirken realite de hangisinin daha iyi oldugunu gosterir, oburu ise iki telefonun sitesine girip biri 1 GHz digeri 1.1 Ghz o zaman 1.1 yendi diye yazar...

HTC Desire vs Samsung Galaxy S



Iki telefon da cok iyi. Genel kani hangisini alirsaniz alin mutlu olacaksiniz. Butun inceleme yazilarinda bu sonuc var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada bugun 2 yeni telefonunu tanıttı htc, desire hd ve desire z diye... desire z, neredeyse aynısı desire'ın, fazladan qwerty klavyesi var, bi de ufak degisiklikler var, islemcisi 800mhz mesela ama farklı bir islemci, belki daha yeni cekirdek falandır bilmiyorum, hd de evo'nun gsm versiyonu gibi bisiy...

Desire Z

http://www.gsmarena.com/htc_desire_z-3421.php

Desire HD

http://www.gsmarena.com/htc_desire_hd-3468.php
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...