Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir haftalık batı karadeniz kaçamağı (resimli)

Öne çıkan mesajlar

• Admin
Mesaj tarihi:

Geçen hafta kardeşim ve annem le bir haftalık bir karabük&safranbolu kaçamağı yaptık. Köye uğradık, oradan safranboluya geçtik derken bölgeyi baya bi dolaşmış olduk. Çektigim resimleri sizlerle paylaşayım da gitmiş kadar olun hatta memleketimin reklamını da yapim da turistçilik oynamak için bol bol gidin demi :)

Efendim köye gitmişken hemen odunları ateşe verip közde mısır ve patates yapmak için şöyle

bir ateş yaktık (mısır ve patatesin resmini çekmedim ki dibiniz düşmesin :P)

Köy evinde envai çeşit börtü böcek sipsivri sinek kara yeşil vb sinek kebelek fln filan oldugundan uyurken pek bi rahatsızlık verirler fakat hem sessiz olması hemde havanın süper temiz olması bu rahatsızlıkları baya bi azaltırken bize sineklerden korunmamızda sinek kovucu tabletler yerine yardımcı olan cabbar a

bir kere daha teşekkür ediyorum.

Orman dedigin böyle olur dercesine çektigim envai çeşit manzara resminden bir tanesi olan bu resmide sizlerle paylaşayımda baktıkça rahatlayıp memleketimizin değerini bilelim

Valla ister inanın ister inanmayın ama erikler okadar güzeldi okadar çoktu ki ki ağaçların daları yere kadar değmekteydi, e bizde bu güzel ağaçları az rahatlattık erikleri toplayıverdik, tap taze 2 saat önce toplanmıs süper tatlı mor erükler :)

erük yedim falan fazla bünyeyi bozmadan bi dolaşayımda ne var ne yok etrafa bakim derken yoldan salına salına gelen resimde görülen boğa mıydı inekmiydi tam çıkartamadıgım büyük baş hayvancagız resmini çekcem dur bakim dedigimde hemen bana dönüp birkaç saniye durakladı bende bastım tuşa, çektigim gibide yoluna devam etti

Daha sonra otlağın o taraflara gittim dolaşırken terkedilmiş kulubemsi evler vardı oralarda bakınıyorum bi baktım parlayan bir çift göz bana bakıyo oneymiş öyle derken Mr Kuşu da fotografladım

Mr. Kuş onu çektigimi görünce arkadaşınıda cagırdı ama arkadası tersten kalkmış olcak arkası dönükken beni süzmeye basladı ve işin güzel yanı ben o sırada eğilmiştim bir tanesi de beni görmek için boynunu kaldırdı ve bu fotograflar dışında ben orda dolaşırken sürekli beni izlediler , arada gidip saklandıgımda baska yere ucup beni görebilecekleri yerlerden gizlice izlemeye devam ettiler, afacanlar :p

Akşam oldu ortalık karanlık köy evine gittim içeri girdim bişi ayagımın dibine pat diye cıkıverdi irkildim, meğer kediymiş :P
kedi kimin diye sordugumda anneannem baktı ve annemin amcası birkaç yıl önce vefat etmişti onun kedisi dedi, bu kedicik birkaç köylük ormanlık bölgede dolaşıp herkesin evine misafirliğe gidiyormuş, baya yaşlı ama çok çevik ve zeki bişidi, süper yemeklerle besledim valla keyfine diyecek yoktu :)

Ertes gün Yörük Köyüne (safranbolu yakınlarında) gittik ve karnımız aç oldugundan gözlemesinin süper oldugunu bildigimiz Yörük Sofrası isimli gözlemecide pazılı-kıymalı gözleme yedik ve birde oranın süper ötesi ayranından içtik tek kelime ile mükemmeldi:) Hersey bir yana baska yerlerde bulamayacagınız cana yakınlık ve misafirperlik orda var emin olun...

Gözlemecinin sokağından çıktım yukarılara dogru yürüyorum bir fotograf cekiyim diye durdugumda arkamdan tak tak tak diye bişi koşturdugunu farkettim bi döndüm atlı bi dedi bana dogru geliyo hoop attım kendimi kenara geçti gitti , yollar baya bi taşlık ve dikkatli yürümezsen ayagın kaymakta ve düşebilirsin ama at maşallah speed açmış gibi geçti gitti. Bende o istikamette yürüdüm ve tepede uzayıp giden yolun bi fotografını cektim

Daha sonra safranbolu merkezine gittik orada dolaştık manzarası güzel bir mekanda kahvemizi içtik ve tekrar dolaşırken şöyle bir fotograf ile safranboluyu özetledim

Safrabolu'nun Cinci Han'ı meşhurdur. Gerçi restorasyonu pek iyi olmamış hatta göze batar derecede kalitesiz işçilik var diyebilirim. Buna rağmen bir dolaşıp vay be zamanında böyleymiş diye orda bulunan tabloları ve yazıları inceledikten sonra birkaç poz çektim

ee birazda dinlenip odamdan çıkarken benimde fotografım çekildi

Herşey güzelce geçti bitti ve son gün dedem ile babannemin mezarına gidip dua etmek üzere köyün mezarlıgına gittigimizde yolda bir ağaç gördüm. Zamanımın elverdigince 1-2 dk inceledim birkaç kırık dal ilginç şekillere girmiş bir halde idi. Hava bulutlu ve esmekteyken çektigim birkaç fotonun ilki ve bu yazımın son resmi olarak

koydugum bu fotografta ağacın gövdesinin ortasında alttan 1. çıkıntı

Mesaj tarihi:
bende bir kere baqtı karadeniz kaçamağı yapmıştım süper eylenceliydi[signature][hline]Savaşmadan önce ölmeyi bilmek,
ölmeden önce cesur olmak gerek.
  • Admin
Mesaj tarihi:
heh yağcak tabi hatta şu ist ye yagan yagmurun fazlası yagmıstır
gelirken bolu dagında bulutun içinden geçtim :p
silecekler en sonda calısıyor cam gene %30 gösteriyordu yolu süper manyak ötesi bi yagmur
ama süper oluyo yagmur sonrası falan
çok fazla çamur olmuyor yollar ve ağaçlarda bööle yıkanmış erikler fln oyoy bi dalıyosun ofof :)
kiren-erik-fındık-mısır
dibine vurdum denebilir
birde köyde arıcılık da yapıyorlar
her hanenin 1-2 tane kovanı var
sabah bi geldi 6-7 çıta bal
kahvaltıda anneannemin yeni yaptıgı yufka+göbü (nası diim böyle için açıyosun pide ekmegi gibi ama yumusak falan süper oluyo)
sıcak sıcak içine halis mulis sarı tereyagı sürdügün gibi eriyor
birde bal ve peynir ki hepsi yeni toplanmıs falan tap taze düşün gerisini :)

haa yedim boyle tereyaglı gözlemedir göbüdür yufka içi taze fasulyedir falan ama 1 kilo vermişim :)

edik 4 fizboz: olm amasra bozulmuş, oyle istihbarat geldi bize gidicektik hatta mayolaıda aldık gitmişken bi deniz akşamda balık-rakı yapcaktık ama son anda vazcaydık çünkü acaip virajlı yolları ve ortamın bozulmuş oldugu haberi bizi vazcaydırdı
[signature][hline]Grandmaster Hamburger

[Bu mesaj DynamicK tarafından 18 Ağustos 2004 23:48 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Admin
Mesaj tarihi:
said:
fizban, 18 Ağustos 2004 23:50 tarihinde demiş ki:
amasra yolu asla düzgün olmadı ki ?

app fizboz amasra yolu bozulmus demedim amasranın ortam bozulmus dedim eskisi kadar güzel değilmiş tabi
üstüne yoln virajlı olmasıda üşendirdi o yuzden tuz biber oldu ve gitmedik :)[signature][hline]Grandmaster Hamburger
Mesaj tarihi:
KATILMI EDICEKSINIZ BIZI BU NEDNE HER GUN 10 AR TANE TATIL TOPICI HEMIDE RESIMLI!

Teklif ediyorum tatil bolumu acilsin istanbul mahkumalr bolece basliklari gormemis olur.[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce
Mesaj tarihi:
batı karadenızı bır kel fethettı geldı heyt be :D[signature][hline]|êvêrythìñg thãt hãs ã bêgìñìñg hãs ãn êñd|

Brook, 13 Ağustos 2004 11:04 tarihinde demiş ki:
psikolojik sorunların varsa git bi doktora, ama sakın ağzına alma..

• Admin
Mesaj tarihi:
valla kendimi bildim bileli giderim de ozamanlar fotograf makinem yoktu ehe şimdi ne varsa çekmeye çalışıyorum güzelde oluyo arşivlemek hoş bişi :) bu resimler dısında 45-50 tane daha var manzara vb ama fazla bombalamamak lazım albümü :p[signature][hline]Grandmaster Hamburger
Mesaj tarihi:
said:
DynamicK, 18 Ağustos 2004 23:47 tarihinde demiş ki:
kiren-erik-fındık-mısır
dibine vurdum denebilir
birde köyde arıcılık da yapıyorlar
her hanenin 1-2 tane kovanı var
sabah bi geldi 6-7 çıta bal
kahvaltıda anneannemin yeni yaptıgı yufka+göbü (nası diim böyle için açıyosun pide ekmegi gibi ama yumusak falan süper oluyo)
sıcak sıcak içine halis mulis sarı tereyagı sürdügün gibi eriyor
birde bal ve peynir ki hepsi yeni toplanmıs falan tap taze düşün gerisini :)

haa yedim boyle tereyaglı gözlemedir göbüdür yufka içi taze fasulyedir falan ama 1 kilo vermişim :)

oyoyoyoyoyoy ufffff acıktım breh breh breh.....[signature][hline]RamsesII, 12 Ağustos 2004 23:29 tarihinde demiş ki:
Abi bu yeliz yeşilmeni ne yapacaksanız biliyor musunuz?Böyle bir yeri kaşındığında diliyle kaşıyacak insan onu...Böyle hiç ellettirmeden ona,sadece dilinle kaşıyacaksın
Mesaj tarihi:
Ehe ben ordu da oturuyorum bide buralara gelin de gostereyim size:P[signature][hline]I've become more powerful than any jedi,even YOU

Katil-lvl 50 parasız asker-kay
Necroll-lvl 50 kurbaga suratlı necro-kay
Mothman-lvl 49 buffbotmuş-Kay

• Yeni Oluştur...