Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Re: Ford Fiesta 1.4 TDCi vs Opel Corsa 1.3 CDTi

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

2 sini de uzunca süre kullanmış biri olaraktan.
Kesinlike CORSA.

ford fiesta'nın yeni kasası deseydin. onu önerirdim. (15.000 tl bütçeye kısayla :) )

Eski kasa fiestanın sürüşü çok keyifsiz. direksiyon çok sert vites atışını da hiç beğenmiyorum. Ancak + olarak 3.5 mm aux girişi büyük bir artı. ayrıca standart dizel ford motor sesi içeridekileri başını şişirmeye birebir. 1. vitesten 2. vitese geçişi tam bir kabus. Turbo sayesinde 2000 devirlerde çok atik. 1800 altı devirlerde at arabası.

Corsa sürüş keyfi olarak çok daha iyi şehir içinde. direksiyonu yumuşak. vitesleri güzel. ancak alacağın modele 2005 altı modellerde cd çalarsız olarak geliyor. Yan aynalardaki görüş hiç bir araçta göremeyeceğin kadar mükemmel makas için yaratılmış :). Corsanın bu kasasındaki opelin yaptığı en büyük yanlış korna yeri. saat 10:10 yönündeki direksiyon simidi bağlatısına yapılmış parmakla basılmasılası gerek bu kornalar, dönüşlerde korna çalma ihtiyacı duyduğunda elinin altında olmayacak.

Yakıt olarak kısayla. fabrika verileri çok önemsiz. kullanım çok önemli. ford herzaman çok yakmasıyla bilinir.

Güvenlik ve sağlamlık olarak tabiki ford. ama opelde klasmanına göre sağlam bir araba.

Benim önerim kesinlikle corsadır. korna konusunda 2 kere düşün ama :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...