Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Star Wars Episode II hakkında bir soru?

Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

evet o george lucasın bir esprisi

ve ayrıca o en fazla 2 sith olayıda doğru

2. bir sith olamaz aynı anda

bir master, bir apprentice en fazla[signature][hline]Pyr0, 28 Mayıs 2004 23:38 tarihinde demiş ki:
icindeki noktayı bul...o nokta herseyın cozumunu saglayacak olan seyin oldugu nokta...o nokta iç huzurun....

blackchaos, 28 Mayıs 2004 23:39 tarihinde demiş ki:
kodurtma noktaya

martılar
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de jedi'lar bariz kaşınıyor dikkat ettiyseniz...
Anakin'in balance getirecek kişi olduğuna inanılıyor, Anakin gelmeden önce ortada bir dark side nerdeyse yok bile, yani bariz dengelenecek bir şey varsa bu dark side'ın kârına olacak bir şey yine de Qui Gon niye tutturuyor eğit de eğit şu veledi diye?[signature][hline]Ciim (8404949) Wrote:
olm asosyal adamın çevresi mi olur,
kendisi en iyi arkadaşı bi de hayali arkadaşı olur
Sosyal ağlarda paylaş

Tharkas 3. bir kişi de dark side'da olabilir ama Sith olmak ayrı dark jedi olmak ayrı mesela KOTOR oynadıysan orda bir sürü genç jedi dark jedi oluyor ama onlar sith değil yani...[signature][hline]Ciim (8404949) Wrote:
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ben bir yerlerden Sith'in eski bir ırk olduğunu ilk dark side force'larını keşfettiklerini falan duymuştum sanırım expanded universe okuyan bir arkadaşımdandı...
Bir de KOTOR'da loadinglerde info verirken bir tanesinde sithler şimdi extinct bir ırktırlar vs. gibi bir şey söylüyordu...
Onun dışında ben 2 sith olabilir bir master bir apprentice diye biliyorum...[signature][hline]Ciim (8404949) Wrote:
Sosyal ağlarda paylaş

Kotor'da sithlerin tarihçesini parça parça anlatıyolar. Ordan çıkan sonuca göre (bi kısmını da kendim dolurdum bütün tarihçeyi vermiyolar) light side'ı terkeden ilk jedi'lar topluca orderdan kaçarlar ve Sithlerin gezegeneine sığınırlar. Sithler kaçan jediları kabul ederler ve zamanlar jedilar dark side'ı keşfedip güçlenirler. Sithler dark jedilarla çok sıkı fıkı olduğundan ikisi birlikte anılmaya başlar, zaten sith ırkı da dark side'ı kullanıyordur.

Sonra sith ırk olarak yok olunca dark side'ı çalışan jedi'lara sith denmesi burdan gelir. Yoksa ırk olarak sithler zaten yuzyıllar once yokolmuştur.

Baştaki soruda dooku ob-van'ı dark side'a çekmeye çalışıyo bütün amacı palpatine'ı devirip başa geçmek. Zaten önemli olan savaşın başlaması kimin ne gerekçeyle başlattığı değil.[signature][hline] Experience is the worst teacher; it always gives the test first and the instruction afterwards.
Sosyal ağlarda paylaş

Denge olayı yalan gibi geliyo bana Anakin'in eğitimini sağlayan bi kehatten öte değil bence, ha ama belki üçüncü filmde bi rolü olabilir orasını bilemiyoruz daha. Luke olduğunu hiç sanmıyorum Luke'da olay tamamen light side'ın başarısı ile bitiyor denge dediğinde bi taraf öne çıkmaz.[signature][hline] Experience is the worst teacher; it always gives the test first and the instruction afterwards.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.starwars.com/databank/organization/thesith/?id=eu'den alıntıdır.

Although the modern era of the Sith is attributed to Darth Bane, and the Dark Jedi that preceded him, the cult can find its roots further back in the galaxy's ancient past. Long before the Republic rose, there lived a culture on the planet Korriban. These primitive people were called the Sith, and the Force flowed strongly through their bloodlines. Although they didn't practice the Force as the Jedi would, they were talented in their own brand of magic.
In the early days of the Jedi, a great schism tore the order apart. Jedi who had tapped the forbidden power of the Force's dark side rebelled against their light-sided brothers. After a terrible war, the Dark Jedi were exiled from the Republic. Past the Republic's growing borders, these castaways discovered Korriban and the Sith people.

Powerful with the dark side, the Jedi outcasts set themselves up as gods on Korriban. The primitive Sith worshipped them as their lords, and so the Jedi grew, and built temples and monuments to celebrate their power. Millennia of interbreeding blurred the distinction between Sith native and offworlder, and the term Sith came to encompass not only the indigenous people of Korriban, but also the powerful overlords that ruled them.

Five thousand years ago, during the Sith Empire's golden age, a Republic explorer vessel stumbled upon the secluded worlds of the Sith. One Sith Lord, Naga Sadow, saw this as an opportunity to invade the Republic, and exact vengeance on the Jedi who had banished them. History would record the invasion that followed as the Great Hyperspace War, and it would be the first of many terrible conflicts between Jedi and Sith.

Time and again the Sith and Jedi would clash, with devastated worlds lying in their wake. The last great conflict took place on the scarred plains of Ruusan. The Sith Lord Kaan and his Brotherhood of Darkness did battle with the Jedi Army of Light. From this onslaught, one Sith escaped: Darth Bane. It was he who would resurrect the order with duplicity and secrecy in mind[signature][hline]rtc
Sosyal ağlarda paylaş

Anakinin ilk ortaya çıktığı zamanda her ne kadar light side bir konsey dolusu jedi ve eğitim gören yüzlerce padawan a sahip olsada dark side da boş durmuyordu darth sidius daha önceden darth impirium diye bi dark jedi ın apprentice i idi ardından ondan üstün olduğunu hissettiği anda onu öldürüp yeni dark lord of the sith oldu ardından ilk olarak darth maul u eğitti o başarısız olunca eski bi jedi olan cont dooku yu kendi tarafına çekti en son sırada gelecek filmde de onun yerine anakini geçirecek çünkü sithlerde hep güçlü olan yaşamayı hakeder sidius hep en güçlü olduğu için masterlığı tehlike altında olmadı ama apprentice leri hep değişti eğer dooku obivan ı kendi tarafına çekip sidius u öldürmek istiyorsa bu kendisi master olmak içindir anakin henüz force ta obivanın eline su dökebilecek kıvama gelmemişti zaten o açıdan en uygun adam obivandı sonuç olarak sidius obivanın dookuyu red etmesiyle tahtını korudu gerçi bence dooku ve obivan beraberde gitseler sidius kolay inmezdi aşağı ya neyse

Anakin güce dengeyi getirdi aslında onun sayesinde luke ve leila dünyaya geldi onun sayesinde dark side güçlendi ve denge bozuldu ama onun çocuğu olan luke son jedi olarak ki 3. filmde artık jedi master olmuştu geri dönüp imparatorluğun sonunu getirdi ve tekrar jedi academi kurdu yani herşey başa döndü ve denge yeniden sağlandı

Sadece 2 tane sith olabilir çünkü güç hırsları birbirlerini yok etmelerine sebep oluyor ancak master apprentice ilişkisi bi süreliğine beraber karar alıp birlikte bişeyler yapmalarını sağlıyor 2-3 tane master olsa birbirlerini öldürürler hep ama master apprentice ilişkisinin sonunda master yerini apprentice ine bırakacağını bilir ve elinden geldiğince onu dizginlemeye çalışır apprentice doğru zamanda saldırmazsa master onu öldürür ve kendine yeni apprentice bulur basit ve etkili bi kural zinciri[signature][hline]Something Strange In The Neighbourhood Who You Gonna Call???
Sosyal ağlarda paylaş

KOTOR Spoiler
Evet bunun en güzel örnekleri KOTOR'da vardı. Korriban'da sith academy'de şu gözetmenimiz olan twi'lek sith academy'nin master'ini indirmek için bizimle birlik olmayı teklif edioyordu. Master ise çoktan o twi'lek'i öldürme planları yapıyormuş. Son Tomb'da ortaya çıkan gerçek buydu.

[signature][hline]This Cat Scratches Free.

[Bu mesaj Catscratch tarafından 18 Ağustos 2004 16:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Kotor Spolier 2

Evet oyunda bu durumda ne yapıyoduk...

Light Side: Siz ne kötü adamlarsınız olur mu öyle şey master apprentice birbirine sevgi bağları ile bağlıdır kuşlar böcekler uçan kelebekler çiçekler vs... Ama önce kusura bakmazsanız ikinizi de kesmem lazım çünkü ikiniz de sithsiniz.

Dark Side: Muahahaha ikinizi de kesicem çünkü salaksınız.

Oyunda master apprentice arasındaki ilişkiyi en iyi Revan-Malak
arasında görebiliyosun Malak light side'la savaşırken seni vuruyo ya o noktada kopmuştum ben bu kadar mı diye. Önce master'ına yardım edersin light side'ı haklarsın sonra master yaralıyken öldürürsün ama nerdee uzaktan ateş ediyo korkuyo iste nolsun :P

Bu arada son filmde Luke Jedi Master olmuyo sanırsam Jedi Knight oluyo master olsaydı bi iki force lightning onu kavuramazdı Yoda ve Obi-wan'ın yaptığı gibi hepsini etkisizleştirirdi.[signature][hline] Experience is the worst teacher; it always gives the test first and the instruction afterwards.
Sosyal ağlarda paylaş

obi-wan da master deildiki o esnada hatta muhtemelen hic master olamadi onun haricinde kotordaki senaryoda hosuma giden sey malak la revanin aslinda jedi iken master -app olmamalari ancak sith olduklarinda biri daha agir bastigi icin masterlik gorevini alirken digeri appligi ustleniyor yani arlarindaki bag hakikaten cok zayif.

palpatine vader gibi deil yani.[signature][hline]
With each kill I grow wiser... with every added wisdom I grow stronger -Artemis Entreri
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...