thelegbra Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 Selam, mysql_fetch_array kullanımıyla ilgili hemen bütün sitelere baktım ama istediğim birşeyi bulamadım. gidip yabancı forumlara bakmadan önce patide bilen anlayan vardır danışayım dedim. burda anlatmak uzun olabilir, detaylı anlatmam gerekiyor :P varmı ulaşabileceğim kimse?[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers. Fıstık [PatiPet Resimler] / Fıstığa oy verin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 burdan sorarsan çok daha hızlı cevap alabilirsin, hem birisi yanlış bilgi verirse düzeltilebilir. "select column1, column2 from mytable" gibi bir query için temel kullanımı while( $row = mysql_fetch_array( $result ) ) { echo "column1 : " . $row[column1] . "column2 : " . $row[column2] }[signature][hline]en ince yerim bileğim.. [Bu mesaj Mum_Chamber tarafından 18 Ağustos 2004 17:11 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thelegbra Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 bununla ilgili her yerde while örneği verilmiş, while zorunlu değil heralde ki, while kullanmadan da $row = mysql_fetch_array($result) gibi bir satırla da $row düzgün olarak çalışıyor.. benim istediğim daha sonra $info = $row[info] gibi bir değeri define etmek.. daha sonra kullanıcam, fakat sadece echo ile alabiliyorum değeri, define edemiyorum.. şöyle diyim, $row = mysql_fetch_array($result) echo "" . $row[name] . "" gibi yazdığımda echo olarak alabiliyorum ama benim yapmak istediğim $row = mysql_fetch_array($result) $name = $row[name] ... ... daha sonra $name olarak kullanmak.. çok aradım, çok denedim olmadı, sanrıım $name'i farklı bir şekilde define etmek gerekiyor, bilmiyorum, nasıldır?[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers. Fıstık [PatiPet Resimler] / Fıstığa oy verin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 denemedim ama $row[$variable] çalışacaktır muhtemelen.[signature][hline]en ince yerim bileğim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thelegbra Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 calısmıyo :/ mum, pm atıyorum birebir görüşebilir miyiz? bu arada fikri olan diğer arkadaşlar varsa lütfen cevaplasınlar..[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers. Fıstık [PatiPet Resimler] / Fıstığa oy verin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 // // field1 ve field2 adında 2 alan var "tablom" adlı tabloda. // $sql = mysql_query("SELECT * FROM tablom"); $newData = array(); $x = 0; while($data = mysql_fetch_array($sql)) { $newData[$x][0] = $data[field1]; $newData[$x][1] = $data[field2]; $x++; } echo ""; print_r($newData); ?> Kendim yarattığım bir array e atadım mesela burda mysql den gelen verileri.. tek $name şeklinde kullanırsan en son row daki değeri alırsın, çünkü while içindeki her loop da $name 'e tekrar değer atamış olursun.. O yüzden array le yaptım.[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thelegbra Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 derdimi anlatamadığımdan oldu sanırım.. bütün table'dan bahsetmiyoruz, zaten ben yukarıda select ile tek bir satırı seçmiştim.. $sql = mysql_query("SELECT * FROM mytable WHERE userid='$userid' AND activated='1'"); yani üyelik sisteminde kullanılan bir kod bu, zaten $userid yukarıda tanımlı olduğundan, daha dogrusu post ile gönderildiğinden tek satırı seçmiş oluyor burada.. ben sadece o satırdaki info sütunundaki değeri atamak daha sonra aşağıda kullanmak istiyorum daha anlamlı oldu sanırım :) [Bu mesaj thelegbra tarafından 18 Ağustos 2004 18:29 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 konusu gelmisken soriim fetch_array ile fetch_row arasındaki fark nedir ? rowda değişkeni array olarak kullanıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thelegbra Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 eh, herkesin başına gelmiştir, benim de geldi ;) tek tırnaklı echoda değişken kullanıp neden atayamadık diye 2 gün harcadık :D arthur bir saatte anca keşfetti :) birde patiye benim yaptırdığımı söyle diyor, zorla credit verdirtmek diye buna derim.. neyse mum, sharky. ilgilendiginiz icin saolun..[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers. Fıstık [PatiPet Resimler] / Fıstığa oy verin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 haşaaa bende arrayin ne işe yaradığını öğrenmiş oldum :) pati rulez canım biz sadece piyonlarız eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastiee Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 row 'u list() ile kullanırsın; $query = mysql_query("SELECT a, b, c FROM hebele LIMIT 2"); list($kolonA, $kolonB, $kolonC) = mysql_fetch_row($query); $kolonlar = mysql_fetch_array($query); // $kolonlar array, $kolonA, $kolonB $kolonC ayri ayri variablelar[signature][hline]wastiee | PHPNotepad Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 hmm güzel fonksiyon teşekkürler wastiee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 said: thelegbra, 18 Ağustos 2004 17:15 tarihinde demiş ki: bununla ilgili her yerde while örneği verilmiş, while zorunlu değil heralde ki, while kullanmadan da $row = mysql_fetch_array($result) gibi bir satırla da $row düzgün olarak çalışıyor.. benim istediğim daha sonra $info = $row[info] gibi bir değeri define etmek.. daha sonra kullanıcam, fakat sadece echo ile alabiliyorum değeri, define edemiyorum.. şöyle diyim, $row = mysql_fetch_array($result) echo "" . $row[name] . "" gibi yazdığımda echo olarak alabiliyorum ama benim yapmak istediğim $row = mysql_fetch_array($result) $name = $row[name] ... ... daha sonra $name olarak kullanmak.. çok aradım, çok denedim olmadı, sanrıım $name'i farklı bir şekilde define etmek gerekiyor, bilmiyorum, nasıldır? arkadasim sen associated array yapmaya calisiyorsun sql sonucundan. neden direk mysql_fetch_assoc () kullanmiyorsun ? direk senin sql querysinde aldirdigin secilen fieldlerin isimleri key olmak uzere mesela column1inadi => column1indegeri seklinde olusturacak zaten arrayi eline verecek. $result=mysql_fetch_assoc ($query); dedin, echo $result[column1] dedigin zaman column1 deki deger cikar, 2 dedigin zaman 2, ismi lorke olan column u $result[lorke] kastettigin zaman o fielddeki deger cikar. hatta 2 seviyede associated array olusturup 20 rowlu bir result setini de tam indexlenmis olarak aktarirsin tek bir arraya, icabinda 5 levelli array da yaparsin.,[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar