Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PHP icinde MYSQL komutlariyla ilgili

thelegbra

Öne çıkan mesajlar

Selam,
mysql_fetch_array kullanımıyla ilgili hemen bütün sitelere baktım ama istediğim birşeyi bulamadım. gidip yabancı forumlara bakmadan önce patide bilen anlayan vardır danışayım dedim. burda anlatmak uzun olabilir, detaylı anlatmam gerekiyor :P varmı ulaşabileceğim kimse?[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
Fıstık [PatiPet Resimler] / Fıstığa oy verin
Sosyal ağlarda paylaş

burdan sorarsan çok daha hızlı cevap alabilirsin,
hem birisi yanlış bilgi verirse düzeltilebilir.

"select column1, column2 from mytable" gibi bir query için temel kullanımı

while( $row = mysql_fetch_array( $result ) )
{
echo "column1 : " . $row[column1] . "
column2 : " . $row[column2]
}[signature][hline]en ince yerim bileğim..

[Bu mesaj Mum_Chamber tarafından 18 Ağustos 2004 17:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bununla ilgili her yerde while örneği verilmiş, while zorunlu değil heralde ki, while kullanmadan da
$row = mysql_fetch_array($result)
gibi bir satırla da $row düzgün olarak çalışıyor.. benim istediğim
daha sonra $info = $row[info] gibi bir değeri define etmek.. daha sonra kullanıcam, fakat sadece echo ile alabiliyorum değeri, define edemiyorum.. şöyle diyim,

echo "" . $row[name] . ""

gibi yazdığımda echo olarak alabiliyorum
ama benim yapmak istediğim

$name = $row[name]
...
...
daha sonra $name olarak kullanmak.. çok aradım, çok denedim olmadı, sanrıım $name'i farklı bir şekilde define etmek gerekiyor, bilmiyorum, nasıldır?[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
Sosyal ağlarda paylaş

calısmıyo :/ mum, pm atıyorum birebir görüşebilir miyiz?

bu arada fikri olan diğer arkadaşlar varsa lütfen cevaplasınlar..[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
Sosyal ağlarda paylaş

//
// field1 ve field2 adında 2 alan var "tablom" adlı tabloda.
//
$sql = mysql_query("SELECT * FROM tablom");
$newData = array(); $x = 0;
while($data = mysql_fetch_array($sql)) {
$newData[$x][0] = $data[field1];
$newData[$x][1] = $data[field2];
$x++;
}

echo "
";
print_r($newData);
?>

Kendim yarattığım bir array e atadım mesela burda mysql den gelen verileri.. tek $name şeklinde kullanırsan en son row daki değeri alırsın, çünkü while içindeki her loop da $name 'e tekrar değer atamış olursun.. O yüzden array le yaptım.[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift?
A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register.
Sosyal ağlarda paylaş

derdimi anlatamadığımdan oldu sanırım.. bütün table'dan bahsetmiyoruz, zaten ben yukarıda select ile tek bir satırı seçmiştim..

$sql = mysql_query("SELECT * FROM mytable WHERE userid='$userid' AND activated='1'");

yani üyelik sisteminde kullanılan bir kod bu, zaten $userid yukarıda tanımlı olduğundan, daha dogrusu post ile gönderildiğinden tek satırı seçmiş oluyor burada.. ben sadece o satırdaki info sütunundaki değeri atamak daha sonra aşağıda kullanmak istiyorum

daha anlamlı oldu sanırım :)

[Bu mesaj thelegbra tarafından 18 Ağustos 2004 18:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

eh, herkesin başına gelmiştir, benim de geldi ;) tek tırnaklı echoda değişken kullanıp neden atayamadık diye 2 gün harcadık :D arthur bir saatte anca keşfetti :) birde patiye benim yaptırdığımı söyle diyor, zorla credit verdirtmek diye buna derim.. neyse mum, sharky. ilgilendiginiz icin saolun..[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
thelegbra, 18 Ağustos 2004 17:15 tarihinde demiş ki:
bununla ilgili her yerde while örneği verilmiş, while zorunlu değil heralde ki, while kullanmadan da
gibi bir satırla da $row düzgün olarak çalışıyor.. benim istediğim
daha sonra $info = $row[info] gibi bir değeri define etmek.. daha sonra kullanıcam, fakat sadece echo ile alabiliyorum değeri, define edemiyorum.. şöyle diyim,

echo "" . $row[name] . ""

gibi yazdığımda echo olarak alabiliyorum
ama benim yapmak istediğim

$name = $row[name]
...
...
daha sonra $name olarak kullanmak.. çok aradım, çok denedim olmadı, sanrıım $name'i farklı bir şekilde define etmek gerekiyor, bilmiyorum, nasıldır?

arkadasim sen associated array yapmaya calisiyorsun sql sonucundan.

neden direk mysql_fetch_assoc () kullanmiyorsun ?

direk senin sql querysinde aldirdigin secilen fieldlerin isimleri key olmak uzere mesela column1inadi => column1indegeri seklinde olusturacak zaten arrayi eline verecek.

$result=mysql_fetch_assoc ($query); dedin,

echo $result[column1] dedigin zaman column1 deki deger cikar, 2 dedigin zaman 2, ismi lorke olan column u $result[lorke] kastettigin zaman o fielddeki deger cikar.

hatta 2 seviyede associated array olusturup 20 rowlu bir result setini de tam indexlenmis olarak aktarirsin tek bir arraya, icabinda 5 levelli array da yaparsin.,[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...