Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kaplumbağalarla ilgili birkaç soru

ManitoN

Öne çıkan mesajlar

Artık tam hayvansever moduna girdim 2 kaplumbağa , 2 de japon balığına sahibim ,

Japonlarla ilgili herhangi bir sıkıntım yokta bu kaplumbağalarla ilgili bazı aklıma takılanlar var

Bunların koklama duyuları varmı ?
Duyabiliyolarmı ? Bi forumda müzik dinletin yazmıştı
Ara sıra sosis vs. vereyimmi ? Ufak balıklar filan attım yemiyolar
SUlarına ve mamalarına vitamin , kabuk sertleştirici vs. atmam gerekirmi ?
Ben yokken kaplumbağayı halıya koymuşlar yürür diye
Onda gözlerine bişey olabilirmi ?
Balık akvaryumunda kullandığım Mantar dezenfektanı bunların suyundada kullanıyımmı ?
Malum 2side su hayvanı 2 sindede aynı sorun olabilir
Yeme gelince kurutlmuş minnacık karidesler var
Adam başı 3 tane vermem yeterlimidir ? ( 1 günlük)
Yoksa daha fazla yada daha az vereyimmi ?
Kış uykusu olayında neler yapmalıyız ?
Birde tam olarak cinsiyetlerini nasıl öğreniriz
Bivrip saolsun biraz sallaya sallaya anlattıda işime yaramadı o bilgiler :):):)

Cevaplayanlara teşekkürler[signature][hline]http://www.sanalcafe.net

[Bu mesaj ManitoN tarafından 02 Ağustos 2004 23:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bnm bıldıım var koklama duyuları sora yemlerı bnce 5 taneye cıkart ztn kutuda yazartr e kdar verılmesı gerektıını mantar seysını tam olarak bılemıycm bıde cınsıyetını ogrenek ıstıyorsn bıkac gun sora hangısı dıerınn arkasına gecıp ustune cıkmıssa o erkektır huehuehuehu=)[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give"
Who am I?!?
"Kontrolsüz güç, güç değildir." Obi-Van Pirelli
"Reklamlar bitti"
Sosyal ağlarda paylaş

Abi öyle anlaşılıyosa aldığım ilk gündne beri anlıyorum
Heralde dişi olan bi sıkışık yerden geçmek isterken onun altından geçiyo
ANcak erkek olduğunu düşündüğüm ise paso üstünde geçiyo
Vede Ara sıra üst üste güneşleniyolar
Bu arada karidesin kutusuna baktım
GÜnde 2 öğün 5-6 dakikada bitirebilecekleri kada yem verin diyolar
Ama benimkiler yemi hava kapıyo % dakika boyunca yem mi yiyecek bu hayvanlar :D[signature][hline]http://www.sanalcafe.net
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
kesinlikle kabuk sertleştirici damlalarını kullan. yani daha çok ilaçların hepsini kullan. ben kullanmamıştım benimki ondan dolayı ölmüştü. ayrıca sabah 2, akşam 2 tane yem yeterli..[signature][hline]===> orc_lord <===
Buddy'nin resimlerine gider..di...
Buddy'nin resimlerine gider...
Pati Pet Açıldı!

Zuu Zuu
Sosyal ağlarda paylaş

ben 2-3 sene boyunca besledim su kaplumağası..

bu arada o elindeki hayvanların ilk olarak büyüme potansiyelleri hakkında bilgin olduğunu varsayarak giriyorum konuya,

ben kabuk sertleştirici kullanmadım onun yerine güneşli havlarda güneş banyosu yapmalarını sağladım, ancak sularına mantar ilacı koyuyodum..
Bir de bu hayvanlar çiş ve kakalarını suya yaptıkları için ve suları durgun su olduğu için pek bi temizleme şansı yok o suyu ondan bol bol su değiştirmen gerekecek..

Ben de bayaa büyükçe bi kap vardı böyle 80cm çapında, ortasına kocaman ve üstü düz bi kaya koymuştum hem yüzüp hem de güneşlenebiliyolardı güneş olunca..

Su dışında fazla bırakınca kabukları pul pul dökülüyor, fazla dışarıda tutma

Kış uykusu çok feci, harbi öldü sanıyosun yem filan yemiyolar. Ben kaplarına ısıtıcı koyup belli bi ısıda tutuyodum uyumuyolardı, ama hiç bir veteriner uyutmam ya da uyutmamam konusunda tam birşey söylemediler...

çapları 15-20 cm e yaklaşınca evde bakılamıyolar artık o nedenle ben açık havada suni bi göl tarzı yere bıraktırmıştım daha huzurlu olmuşlardır heralde...
Sosyal ağlarda paylaş

yem olarak hem kurutulmuş karides hem de bunların böyle löp löp yuttukları kurtçuk şeklinde vitamin destekli suni yemleri var onnardan karıştırıp ver tek çeşit verme...

çok yem verme boyutuna göre bir bilene danışıp ver çünkü bunların doyma içgüdüsü yok paso yiyolar verdiklerini, tıkanıp ölüyolar bi süre sona çok verirsen..

cinsiyetlerini sormak hiç aklıma gelmemişti hehe, sen bi veterinere flm sor ama sanırım erkeğin boynu fln daha parlak turuncu oluyodu..
Sosyal ağlarda paylaş

benm 6 senedir filan 2 tane su kaplumbağam var ve şu an feci yemek yiyolr yani yem dayanmıo

ayrıca bana arada kıyma verin demişti adam da elimi ısırtıorm yada yem verriken elimi ısırıo iz filan çıkıo çeneleri çok güçlü

geçen gün gene dişi olan erkein penisini ısırdı 5 dakka filan ayıramadm bırakmadı

bundan 4-5 ay önce böle bişey olmştu erkein penisi parçalanmştı öle mahalle veterineri bişeyler yaptı şansa düzelmişti... bu 2. oldu 3. de nolur bilmiorm[signature][hline]A Robin Red breast in a Cage
Puts all Heaven in a Rage
BiTcH_oFBaT's gallery
BiT¢H_oFBaT[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

gelin tanıştriim bi ;)
büyüdüler ztn
elime alnca ayakları ile itio filan deli tırmıklıo
ısırma konsunda parmağna dikkat etmezsn kötü şeyler oluo :-/
bi kere feci kızarmıştı parmaım
çeneleri inanlmaz güçlü
yeni ısırrken gör bide korkuorm artk ehue[signature][hline]A Robin Red breast in a Cage
Puts all Heaven in a Rage
BiTcH_oFBaT's gallery
BiT¢H_oFBaT[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...