Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

nikon d90 alıcam, yanına ne lens alayım?


Drall

Öne çıkan mesajlar

jr.com'dan sipariş vermeyi planlıyorum, hatta biraz acelesi olduğundan internet bölümüne açtığım konudaki mesajımı buraya da yazayım:
Drall said:

amerikada bi arkadaş var, annesi 10küsür eylülde yanına gidip 20küsüründe geri dönecek. ben bu arkadaşa fotoğraf makinesi siparişi vercem arkadaş jr.com u önerdi orada uygunmuş fiyatlar. bildiğiniz daha uygun sağlam site var mı? bir de sorum şu, şimdi ben bu siteden kredi kartıyla arkadaşın evine sipariş verdiğimde (türkiye kredi kartı sonuçta) banka ağır bi komisyon falan keser mi? yoksa aynen gider mi o adrese? yoksa onun yerine arkadaşın annesine nakit versem de mi söylese? nakit versem yerse kötü olur diye korkuyorum, kredi kartında bi sorun olup olmayacağını bilen biri çok fena rahatlatabilir beni! teşekkürler


d90 kit lensle 1150 dolar, body only 850 dolar. 1270 dolara d90+18-105vr+50mm f1.8 alabilirim mesela. ya da onun yerine 500 dolara kadar tek lens alabilirim, tavsiyeleriniz nelerdir? tamron 17-50 lafı çok duyuyordum mesela pentax k20d başlıklarında, o nikonla ne kadar uyumlu bi lenstir bu? 18-105+50mm f1.8 yerine düzgün bi 17-50 yada 28-75 falan(o ayarlarda bişey yani, f2.8 olsa tadından yenmez) tavsiye eder misiniz? yardımlar için teşekkürler şimdiden
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tamron 17-50 manyak lens, çok tavsiye ederim. nikon uyumlusu da var.

yine de 18-105+50/1.8'in yerine 17-50'yi mi alırdım o konuda tam net bir şey söyleyemem açıkçası. Nikon kit'lerinin kalitesini falan da bilmiyorum zaten ama aralık olarak çok iyi olurdu 18-105.

28-75'ler full frame'lerde anlamlı oluyor. x1.5 çarpanlı makinede 28mm pek geniş sayılmaz. Daralırsın. Zaten 17-50'nin ff versiyonudur tamron 28-75 =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
Daha çok ne tip fotoğraflar çekeceksin?

1- Mimari , Manzara ise 11 mm - 20 mm arası bir lens
2- Portre ise 50 mm - 100 mm arası bir lens
3- Vahşi yaşam & Hayvanlar ise 200mm - 400mm arası bir lens
4- Makro ise tavsiyem 85mm ila 100mm
5- Spor 200mm - 400 mm arası bir lens


ileriye dönük düşünmekte fayda var.
en çok ne tip foto çekeceksin bunu düşün ve ona uygun bir lens al. paran artarsa ya 2. bir lens ya da flashgun, tripod, filtre, yedek pil, hızlı bir hafıza kartı (2 tane almak daha iyi), remote control (nikon ML-L3 var bende tavsiye ederim)

ben nikon d90 kit lens ile aldım
sonradan 50mm f1.8 aldım
üstüne opteka nın leş ucuz fisheye lensini aldım 50mm üstüne takarak kullanabiliyorum, ayrıca kit lens ile de oluyor 3 farklı adaptörü var

son olarak da geçen hafta tokina 11-16 f2.8 aldım

tokina d90 i direk doğan görünümlü şahine dönüştürdü :p abd fiyatı da oldukça makul aslında ne yapıp edip madem oradan alıyorsun bence edinmekte fayda var
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

manzara, hayvan(ama vahşisiyle haşır neşir olma fırsatım olmadı, sokak hayvanları çekebildim =D), doğa fotoğrafları falan çektim hep. baktım da tokina 11-16mm 600 dolar, ama şu anda 11-16 için okadar para veresim yok, şu ana kadar kullandığım en düşük açı 28 mm f2.8 lensimdi analog makinamda, onu da pek kullanmadım daha çok 50mm f1.8i ve 70-210 f4-5.6 mı ne bişey vardı onu kullandım. tamron 17-50 lensin 2 çeşidi var ikisi de out of stock diyo. bi de bu ikisi arasındaki fark nedir ya merak ettim:

http://www.jr.com/tamron/pe/TR_NA17_hy_50MMII/ ve http://www.jr.com/tamron/pe/TR_NA17_hy_50MMVC/

neyse devam edelim, tak gez bence lazım bi lensmiş gibi geliyo ya, şu tamron 17-50 out of stock olmasa çok içim rahat alacaktım çok övülmüş, ama işte 18-105 konusunda çok emin olamıyorum ya =/ böyle övdüğünüz max 400-500 dolar bi tak gez lensi var mı acep? eğer kitle alırsam yanında bi 50mm f1.8 alcam işte, ya da onun yerine aksesuar alıp aralıkta 50mm f1.4 de alabilirim, tavsiyeniz nedir bu konudaki?

bi de benim şu ana kadar kullandığım tek filtre 28mm lensimin üzerinde takılı olan polarize filtre oldu. uv filtre almam lazım güneş fotoğrafı çekmeyi çok seviyorum, başka hangi filtreyi alayım? bir de hangisini alayım acaba önerebilir misiniz http://www.jr.com/category/cameras-and-optics/lens-filters/ şuradan? sipariş verirken onları da vereyim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tamron 17-50'nin yeni çıkan versiyonunda (VC'li olan), titreşim engelleyici mekanizma var. O aralıklarda titreşim engelleyiciye gerek olmuyor, fiyat farkına hiç değmez. Optik kalitesi olarak ek bir geliştirme yok yenisinde hatta VC'siz olan 1 tırnak daha iyi bile diyorlar ama bilemicem orasını.

Ama 70mm'den sonraki değerlerde titreşim engelleyici mekanizması olmayan lenslere hiiiç bakma (VR oluyor sanırım nikondaki adı bu mekanizmanın)

bu arada stokta olmaması enteresan, niye sadece tek bi yere bakıyosun ki?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 yıl türkiye'den firma garantilisini 700 tl'ye almıştım haziranda hayyam'dan. 2.elleri çok bulunmuyor, olsa da 500 tl'ye zor, 600'e falan veriyorlar genelde...

garantisizini,2.elini falan çok aradım da yoktu hayyamda =p

sanırım yurtdışından bu lens çok daha hesaplı olmuyor gibi.. düşün yani burdan da alabilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

babamla da konuştum, 18-105 lens alır, bikaç ay uv filtre eşliğinde kullanarak lensi hasarsız çiziksiz satarım sonra geçerim başka lenslere diye düşündük. kargo dublelenmesin, almışken tek yerden söyleyeyim siparişi arkadaş gelirken getirsin diye başka sitelere pek bakmadım. sadece body'yi amerikadan getirtsem, lensi burda istanbulda arayıp bulup alsam da bu sefer istanbula gidebileceğim en yakın tarihi düşününce anlamsız bi bekleyiş beni alıp götürmüş oluyor. eğer ki 10 eylüle kadar falan gelmiş olursa tamron 17-50, düşünmeden onunla sipariş veririm, ama işte ordan body'yi söylesem, istanbula ekim sonu gibi gidebilecek nakit para olsa elimde yine, istanbula gidip tamron alsam hayyamda arayıp bulup falan derken ölme eşeğim ölme oluyor. zaten şu ana kadar hep analog kullandım, makineyi tam keşfedip 18-105 yetmiyor hacu bağa! artık diyebileceğim evreye daha baya zaman varmış gibime geliyor.

bir de alışveriş sepetim şu yüklediğim resimdeki şekilde şuanda, sandisk hafıza kartı 15mb/sn yazıyor. uygun olmayan var mıdır aralarında? daha uygun fiyatlı ve güvenilir bir site bilen var mı? sipariş amerikadaki bi adrese verilecek ama şu anda tam adresi bilmiyorum arkadaştan alıcam yakında adresini.

Attached files
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 ay sonra ...
sonunda nikon d90+18-105 lens aldım, 15mb/sn lik 4gblık 2 de hafıza kartı aldım. uv filtre alacağım ama hangisini alayım bilemedim, lensin kalitesini düşürmeyecek şöyle hoş bi filtre markası bileniniz var mı ne alayım? yoksa hepsi aynı mıdır gitti gidiyordan alıp geçeyim mi bir tane?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Drall said:

sonunda nikon d90+18-105 lens aldım, 15mb/sn lik 4gblık 2 de hafıza kartı aldım. uv filtre alacağım ama hangisini alayım bilemedim, lensin kalitesini düşürmeyecek şöyle hoş bi filtre markası bileniniz var mı ne alayım? yoksa hepsi aynı mıdır gitti gidiyordan alıp geçeyim mi bir tane?

Hoya işini görür. GG'den almanı tavsiye etmem, orası fake dolu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...