Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[LombaK]® Cup No:2

huun

Öne çıkan mesajlar

memphis vs oyman finali bugün 23:30'a ertelendi. yarın desu'nun kanalından izleyebilirsiniz.

bundan sonrası için turnuvanın ilk turunda elenenleri kaybedenler grubuna almayalım derim. bundan sonraki turnuvaların tek geceye sığması için aklıma gelen en iyi çözüm bu.

kötü yönü torba uygulamasına geçmemiz gerekebilir. laddera göre puanı az olanlar turnuvaya katılmadan önce eleme turu oynayabilir.

itirazı olan?
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

memphis vs oyman finali bugün 23:30'a ertelendi. yarın desu'nun kanalından izleyebilirsiniz.

bundan sonrası için turnuvanın ilk turunda elenenleri kaybedenler grubuna almayalım derim. bundan sonraki turnuvaların tek geceye sığması için aklıma gelen en iyi çözüm bu.

kötü yönü torba uygulamasına geçmemiz gerekebilir. laddera göre puanı az olanlar turnuvaya katılmadan önce eleme turu oynayabilir.

itirazı olan?

16kişi olursa 4 adet en yüksek puanlı seri başı olur ve 4 gruba bunlar yayılır. Kalan oyuncular kurayla gruplara yerleştirilir. ilk2ler gruptan çıkar ve tek maç üzerinden oynanır. Kalan 8 kişiyle double elemination olur.

Örnek: ahmet , mehmet , can , cem seri başları.

A - B - C - D gruplarına farklı olarak atanırlar. Diğer 3er oyuncu kurayla belirlenir ve gruplardan ilk2ler bir üste tura çıkar. Tek maç üzerinden oynanan gruplar sonrası bo3 ve double eleminasyona geçilir. Eşleşmelerde şöyle olabilir.

Sol taraf
A1 vs C2 galibi vs
B1 vs D2 galibi
Sağ Taraf
C1 vs A2 galibi vs
D1 vs B2 galibi

Ardından yarı final ve finaller oynanır.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

itirazı olan?

bence bu sistem, benim gibi çabuk kaybedicekleri turnuvaya daha çok bağlıyor.
ama şöyle bir sistem de güzel olabilir;
ladder'da diamondda olanlar ya da artık katılanlara göre işte bir üst torba yapılır. bu üst torbadakiler ilk tura katılmaz ve dediğin gibi ilk turda elenenler losers' a katılamaz. bir nevi ön eleme.
Bu ön eleme de saat 8 değil de 7'de başlarsa (ama hakketten 7'de gecikmeler yüzünden baya zaman kaybediyoruz) yetiştiririz diye düşünüyorum.
Bu sistemde önemli olan ön elemede üst sıra oyuncuların yer almaması.
bu arada bu saatte beni şantiyeye getiren patrona saygılar.. hhrrr..
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

itirazı olan?

Bu bence o yenilen oyuncuların kendini geliştirmesini engelleyecektir bir nevi. Zaten preliminary maçlarından devam edenlerle elenenlerin kendi arasında maç yapmaları aynı anda olduğu için bu tür bir uygulama zaman kazandırmaz muhtemelen. İlk 2 ya da 3 turu 1 maç üzerinden sonrakileri 3 maç, finali 5 maç üzerinden yapmak daha iyi bir yöntem olur sanki.

Bilen varsa eğer Doberman diye biri sürekli turnuva düzenliyor böyle, şuana kadar üstte bahsettiğim sistemle hiçbir turnuva 2 saatten fazla sürmedi. Hem böylece daha çok oyuncuya karşı oynama ve tanışmaya fırsat bulmuş olur oyuncular, ki hele ben forumda yeni olduğum için aslında biraz onun için katıldım denebilir :)

Ya da illa ki double elemination olmayacaksa grup sistemi kullanılabilir birisi bahsetmişti sanırım, 4erli 4 grup kurulsa A,B,C,D şeklinde, A1-B2,A2-B1 vs şeklinde eşleştirmeler yapılabilir, grup maçları tek maç üzerinden, sonrakiler best of 3 şeklinde oynanabilir. Epey kısaltır bu da turnuva süresini. Challonge'da buna benzer bir gruplama göremedim yalnız, takip etmesi zor olabilir o sebeple..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...