Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fotolarım

DynamicK

Öne çıkan mesajlar

• 3 hafta sonra ...
  • Admin

Bir adet de macro foto ekleyeyim. Geçtiğimiz cuma günü çektim.

Litvanya'ya tatil için gitmiştim. Kaunas şehrinde bir köyde dolaşırken bu yakışıklı çekirge ile karşılaştık. D90 + 50mm f1.8 lens vardı. Kamera ile lens arasına 2 step extension ring takıp çektim tripodsuz ve manual modda.

Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Eyv. Son foto biraz ugrastirdiydi. Saat 18:23 de cektim. Arilar baya aktif idi o saatte. Macro bocek fotolari genelde sabahin erken saatlerinde rahat oluyor. Hava soguk iken ordan oraya ziplamiyorlar pek.

50mm f1.8 prime lens var kamera ile arasina extension ring taktim. Bildigin pazar mali MF. Tripodsuz. Elde cekerken macro modda 1 mm ileri geri yaptin mi kaciriyorsun odaklandigin noktayi. Vahe kilicaslan gibi sabit duramiyorsan kasici is :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Admin

Londra kuzeyinde car boot sales e gittik (insanların evlerinde işlerine yaramayan ne varsa pazar günü satmak için topluca tezgah açtıkları geniş pazar alanı) ve düğme dolu kasayı tripodsuz tam 90 derece açı ile tepeden çektim.

sonra adobe lightroom üstüne photomatix de işleyip son haline getirdim.

ps: stok foto olarak kullanmasınlar bunu diye watermark ekledim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Evet portre fotograf olayina daha egilemedim. Bazi cekimlerim var da daha o konuda yeterli egitimim oldugunu dusunmuyorum.

Isik cok onemli portre cekimlerinde. Dogal isik ile Londra'da pek idare edemiyoruz fotografcilar olarak isyanlardayiz. Surekli bulutlu ve karanlik be!

Bulut genelde iyidir aslinda yeterli isik alabilirsen gunes isigini filtreledigi icin daha kaliteli isik dusurur fotografladigin obje uzerine. Ama boyle yakin cekim gozlerin parladigi ve keskinligin maksimum seviyede oldugu portre olayi icin fotograf cekerkenki teknik detaylar disinda bir de o kadar photoshop vb kasmak lazim. Umarim yakin zamanda basaricam onuda ;)

Simdilik kit olarak bir Nissin Di622MKii, Nikon sb400 ve reflektorler var. Di622 kullandigimda sb400 oksuz kaliyor kenarda. Kameranin flash'i master olarak kullanip Di622'i slave modda kullaniyorum. Pek istedigim verimi alamadim da deneme/yanilma yapmak lazim bol bol.

2 adet masa lambasi kullanabilirim herhalde ek aydinlatma icin. Eldeki lensler ile pek o kadar yakina giremiyorum. Her sey sabit iken yuksek hizda ki umarim 1/250 yeter cunku flash sync speed ustune cikamayacagim. Bu sekilde cekip sonra %50 crop ile yapabilirim herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...