Mr_Hand Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2011 DynamicK said: olur mu? tersine daha çok fotoğraf çek ;) Geçen ayki tatilimizden kalan fotoğrafları işlemeye devam ederken şöyle bir şey yaptım son fotoğraftan. hdr heralde bu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2011 hdr evet ama gokyuzunde zerre oynama yapmadim aynen gordugun gibi ilginc bir hava vardi mekanda. bulutlar asagi inmis firtina havasi ustune gun batimi :) o fotografi farkli sekillerde duzenleyip eklemeyi dusunuyorum. hdr olmayanini da koyucam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2011 şu son fotoğrafların exif ve lens bilgisini alabilir miyim zahmet olmazsa =) gerçekten harikalar. Ya şu hdr olayını çözemedim 50mm ile denedim landscape te ancak pek bi değişiklik olmadı -1 0 +1 spottan 3 poz aldım photomatixle yaptım ancak sonuç alamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Freedoom Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2011 Fotoğraflar baya güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 Teşekkürler. Fotoğrafların mesajları editleyip ekledim bilgileri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 ya benim çektiklerim hiç içime sinmiyor nedense. 50mm ile çekiyorum ancak sanki makinem bozuk gibi geliyor bana. 450D var bende her fotoğrafım bi puslu buğulu soluk gibi. Örneğin şu, sanki fotoğrafta birşeyler var gibi netlemeyi de yaptım uzun pozlamada ancak diğer fotoğraflarımda hep böyle kalitesiz gözüküyor. Lensten mi acaba? Şu göl fotoğrafına bakıyorum mesela muhteşem canlı gözüküyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 o tip fotoğraflarda biraz zor anlaşılır lenste sorun olup olmadığı evde farklı renklerde kağıt fotoğrafları çekip karşılaştır bir tripod üstüne sabitle çekerken.tripod yok ise SHUTTER SPEED 1/250 veya üstü bir hız seç ISO ona göre ayarla. çek fotoğrafı yükle bir bakalım durum nedir göl fotoğrafında B+W CPL kullandım bu arada. O nedenle su içi de çok net gözükmekte. Renklerin canlı olması da CPL etkisi ve RAW formatta çekip sonra bilgisayarda editlemek ile elde ediliyor. Editleme öncesinde de aslında gayet net idi. bu arada 450d ve 50mm ile odaklamada sorun yaşıyor olabilirsin. gerçi canon'un 50mm otofokus yapıyordu sanırım 450d ile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2011 dusuncelihayvan said: ya benim çektiklerim hiç içime sinmiyor nedense. 50mm ile çekiyorum ancak sanki makinem bozuk gibi geliyor bana. 450D var bende her fotoğrafım bi puslu buğulu soluk gibi. Örneğin şu, sanki fotoğrafta birşeyler var gibi netlemeyi de yaptım uzun pozlamada ancak diğer fotoğraflarımda hep böyle kalitesiz gözüküyor. Lensten mi acaba? Şu göl fotoğrafına bakıyorum mesela muhteşem canlı gözüküyor. EXIF degerlerini de eklermisin fotografın?Tripod kullandın mı bir de?Kullandıgın lenste herhangi bir otofokus sorunu olacagını dusunmuyorum veya makinenden de kaynaklı bir sorun yoktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2011 Bir tane CPL takılı iken dağın tepesinden çektiğim bir fotoyu koyayım. Burası Snowdon Dağı. Kuzey Galler'de Snowdonia parkındaki en yüksek dağ. Fotoğrafın sağ ve sol üst köşelere bakar iseniz Vigneting yani köşelerde oluşan kararma görülebilir. Sebebi ise kullandığım lensin çok geniş bir açıya sahip olması itibari ile üstüne CPL takılı olduğundan dolayı. Önüne geçmek için 11mm den 13mm'e zoomlamak ve f16 gibi çok küçük diyafram açıklığı gerekiyor. Tripod kullanmadan çektiğim için hızlı shutter speed tercih ettiğimden: Shutter Speed:1/100 second Aperture:F/11.0 Focal Length:11 mm ISO Speed:200 değerlerini kullandım. bu nedenle de hafif bir vignetting problemi oluştu. photoshop da düzeltilebiliyor tabi hatta en kısa yoldan crop lanabilir ama amaç pc basında geçirilen süreyi minimuma indirmek olduğundan pek hoş bir durum değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2011 ya abicim ben bu vignetting olayını seviyorum ki. niye problem olarak görülüyo bu? =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 bazen fotografa anlam katsada neden isteyesin ki? dilersen kendin de yaparsin photoshop da rahatlikla. Lakin onlemek zor. Fotolarda bir uctan diger uca netlik ararsin ve vignetting bozuyor isi. bu arada bir tanidigin dugunu var ufak bir dugun olacak max 20 kisilik. benim fotograflari cekmemi istediler. bakalim ilk dugun fotografciligi deneyimini yasiyacagim. dugun londra'da olacak. bildigin dugunlerin aksine bu biraz farkli. once imza aticaklar ve ufak bir seremoni. sonra parka gidicez orda fotograf cekicez gelen diger kisilerde eglenicek. ayak ustu iceriz bir seyler falan sonra da restoran'a gecilecek yemek icin. bu kadar. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eko Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Emegine Saglık Resimlerin Süper Dynamick Kardeş Devamını Bekliyoruz.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mayis ayindan beri fotograf koymamisim. Bu aralar aslinda cok fazla firsat bulamadim. Bir kac kere fotograf cekmeye gittim ama yinede 2000+ ustu poz cekmisimdir son 40 gunde. Son yukledigim 2 fotografi burada da paylasayim. Klasik Londra fotograflari olarak: Turistler London Eye & Big Ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Baba, büyüksün =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esrk Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 İkinci fotoğrafın kenarlarında biraz daha boşluk olsaydı keşke, süper duvar kağıdı olurdu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2011 Bir kaç tane de İngiltere kraliyet hava kuvvetleri şovundan foto koyayım. Yaklaşık 2000 tane çektim. RAF Waddington Airshow 2011, izlemek için tee kuzey İngiltere'nin Lincoln şehrine gittik. RED Arrows, American Falcons, F16 etc bir sürü uçak şovu yapıldı. Eski yeni envai çeşit uçak katıldı. 2. dünya savaşından bile pek çok uçağın havada akrobasi haraketleri yaptığı mükemmel bir şovdu açıkcası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2011 sağlam bi telefoto lens mi var bana mı öyle geliyo? :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2011 Nikon D90 + 70-300VR var. Tripodsuz çektim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2011 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2011 teknik yorum değil haliyle ama bunların birincisi çok güzel olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2011 Teşekkürler. Adamlar mükemmel uyum içinde olunca evet güzel bir fotoğraf ortaya çıktı. Kompozisyon açısından baya hoşuma gitti bu fotoğraf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 aha bi seri daha eklenmiş. ilk foto çok iyi hakkaten =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esrk Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Fotograflar cok etkileyici olmus, tebrikler. Filtre var miydi lensin uzerinde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Tesekkurler. Sadece UV filtre takili idi, o da lensi korusun diye baska bir esprisi yok. D90 + Nikkor 70-300VR disinda baska bir sey kullanmadim. RAW modda cektim. Post processing icin Nikon nx2 software ve lazim olunca bazi fotolarda da photoshop kullandim azcik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esrk Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Gokyuzu cok guzel gozukuyor. Yine tebrik ederim. Ben polarize filtre var sanmistim :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar