Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fotolarım

DynamicK

Öne çıkan mesajlar

ya benim çektiklerim hiç içime sinmiyor nedense. 50mm ile çekiyorum ancak sanki makinem bozuk gibi geliyor bana.
450D var bende her fotoğrafım bi puslu buğulu soluk gibi.
Örneğin şu,

sanki fotoğrafta birşeyler var gibi netlemeyi de yaptım uzun pozlamada ancak diğer fotoğraflarımda hep böyle kalitesiz gözüküyor. Lensten mi acaba? Şu göl fotoğrafına bakıyorum mesela muhteşem canlı gözüküyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
o tip fotoğraflarda biraz zor anlaşılır lenste sorun olup olmadığı

evde farklı renklerde kağıt fotoğrafları çekip karşılaştır bir

tripod üstüne sabitle çekerken.tripod yok ise
SHUTTER SPEED 1/250 veya üstü bir hız seç
ISO ona göre ayarla.

çek fotoğrafı yükle bir bakalım durum nedir

göl fotoğrafında B+W CPL kullandım bu arada. O nedenle su içi de çok net gözükmekte. Renklerin canlı olması da CPL etkisi ve RAW formatta çekip sonra bilgisayarda editlemek ile elde ediliyor. Editleme öncesinde de aslında gayet net idi.

bu arada 450d ve 50mm ile odaklamada sorun yaşıyor olabilirsin.
gerçi canon'un 50mm otofokus yapıyordu sanırım 450d ile
Sosyal ağlarda paylaş

dusuncelihayvan said:

ya benim çektiklerim hiç içime sinmiyor nedense. 50mm ile çekiyorum ancak sanki makinem bozuk gibi geliyor bana.
450D var bende her fotoğrafım bi puslu buğulu soluk gibi.
Örneğin şu,

sanki fotoğrafta birşeyler var gibi netlemeyi de yaptım uzun pozlamada ancak diğer fotoğraflarımda hep böyle kalitesiz gözüküyor. Lensten mi acaba? Şu göl fotoğrafına bakıyorum mesela muhteşem canlı gözüküyor.

EXIF degerlerini de eklermisin fotografın?Tripod kullandın mı bir de?Kullandıgın lenste herhangi bir otofokus sorunu olacagını dusunmuyorum veya makinenden de kaynaklı bir sorun yoktur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin

Bir tane CPL takılı iken dağın tepesinden çektiğim bir fotoyu koyayım. Burası Snowdon Dağı. Kuzey Galler'de Snowdonia parkındaki en yüksek dağ.

Fotoğrafın sağ ve sol üst köşelere bakar iseniz Vigneting yani köşelerde oluşan kararma görülebilir. Sebebi ise kullandığım lensin çok geniş bir açıya sahip olması itibari ile üstüne CPL takılı olduğundan dolayı.

Önüne geçmek için 11mm den 13mm'e zoomlamak ve f16 gibi çok küçük diyafram açıklığı gerekiyor.

Tripod kullanmadan çektiğim için hızlı shutter speed tercih ettiğimden:
Shutter Speed:1/100 second
Aperture:F/11.0
Focal Length:11 mm
ISO Speed:200

değerlerini kullandım. bu nedenle de hafif bir vignetting problemi oluştu. photoshop da düzeltilebiliyor tabi hatta en kısa yoldan crop lanabilir ama amaç pc basında geçirilen süreyi minimuma indirmek olduğundan pek hoş bir durum değil

Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
bazen fotografa anlam katsada neden isteyesin ki? dilersen kendin de yaparsin photoshop da rahatlikla. Lakin onlemek zor. Fotolarda bir uctan diger uca netlik ararsin ve vignetting bozuyor isi.

bu arada bir tanidigin dugunu var ufak bir dugun olacak max 20 kisilik. benim fotograflari cekmemi istediler. bakalim ilk dugun fotografciligi deneyimini yasiyacagim. dugun londra'da olacak. bildigin dugunlerin aksine bu biraz farkli. once imza aticaklar ve ufak bir seremoni. sonra parka gidicez orda fotograf cekicez gelen diger kisilerde eglenicek. ayak ustu iceriz bir seyler falan sonra da restoran'a gecilecek yemek icin. bu kadar. :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Admin

Mayis ayindan beri fotograf koymamisim. Bu aralar aslinda cok fazla firsat bulamadim. Bir kac kere fotograf cekmeye gittim ama yinede 2000+ ustu poz cekmisimdir son 40 gunde.

Son yukledigim 2 fotografi burada da paylasayim.

Klasik Londra fotograflari olarak:

Turistler

London Eye & Big Ben

Sosyal ağlarda paylaş

• Admin

Bir kaç tane de İngiltere kraliyet hava kuvvetleri şovundan foto koyayım. Yaklaşık 2000 tane çektim.

RAF Waddington Airshow 2011, izlemek için tee kuzey İngiltere'nin Lincoln şehrine gittik.

RED Arrows, American Falcons, F16 etc bir sürü uçak şovu yapıldı. Eski yeni envai çeşit uçak katıldı. 2. dünya savaşından bile pek çok uçağın havada akrobasi haraketleri yaptığı mükemmel bir şovdu açıkcası.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...