Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fotolarım

DynamicK

Öne çıkan mesajlar

yav said:

Mutos canon'da da 55-250mm IS diye bir lens var. Sıfırını 395 TL'ye alabilirsin. Onu tavsiye ederim eğer kullandığın telede IS gibi bir mekanizma yoksa. Çünkü IS'siz tele ile uğraşmak gerçekten çok zor...

(IS=Image Stabilization = VR@Nikon)
Bu arada baya kompakt bu 55-250. Diyaframı 4-5.6 olsa da IS'i baya kurtarıyor.

Dun baya baktım ben bu lense.Kafama yattı,stabilize tum lensler de artık var sanırım :).

Dynamick son fotograf pek bi hos,kritik bakımından deginirsem cimeni fazla sahnene almasaydın,gokyuzune yer vermek butunlugu koruyacakmıs gibime geliyor.Gunbatımı renkleri o kadar guzel ki.

Eline saglık :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin

Teşekkürler.

Bir başka park fotoğrafı üzerinde çalışırken farklı bir düzenleme yaptım. Toplam 3 pozlamayı RAW'dan JPG e çevirdim. Bu süreçte karanlık olan fotoğrafı biraz daha karartıp güneşin parlaklığını hafif artırdım. Aydınlık olanda ise çimenleri en belirgin aydınlığa getirmek için biraz parlaklığı artırdım.

Sonra jpg e geçip 3 fotoğrafı hdr olarak birleştirdim. Son olarak bu HDR fotoğrafı çimenlerin ön olana çıktığı fotoğraf ile layer mask yardımı ile birleştirdim.

Özellikle güneşin belirginleşmesi için yardımcı oldu bu teknik. Ayrıca güneşe doğru bakarak çekim yaptığım için lenste parıltı oluşmuştu. Genelde istenmeyen bir durum olsada ben bu fotoğraf için olumlu bir etki oluşturduğunu düşünüyorum. Fotoğraftaki bir grup güvercin mavi renkteki parıltı ile sanki lazer tabancası doğrultulmuş gibi daire içine alınmış :p

güvercinleri sevmiyoruz zaten, uçan fareler!

Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Teşekkürler. Yeni öğrendim ve denemek için son çektiğim bu fotoğrafları seçtim. Aslında bu plan aklımda iken gidip fotoğraf çektim parkta. Fotoğraflar da genel olarak spot metering ile gökyüzü ve zemin olarak pozlandı. Yani tipik -1 0 +1 ev olayına girmedim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...