yav Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Kaç saniyede bir çektin fotoğrafları? fazla yoğun olmuş gibi maşallah kaç shutter harcadın onu da merak ettim :D güzel olmuş ama özendim doğrusu yakın bir zamanda Konak Meydanına gidip ben de yapayım bari :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 3000 civari foto var. Fotolar arasi sureyi tam hatirlamiyorum suan da eve gidince bakarim. Tahminim 2 ya da 3 sn de bir olsa gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Cok begendim guzel olmus :) Peki aynı yerden uzun pozlama deneyebildin mi?Videoyu izledikten sonra hemen aklıma geldi,soyle 60sn ve uzeri bir uzun pozlama hos olurdu diye dusundum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Çok evvelden yapmıştım bir akşam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 dyna sende d90 vardı dimi. memnunmusun makineden? daha iyisi için biraz daha kasılıp sabredilip almalı mı, yoksa d90 yeter mi? çok detaya gerek yok yani kısa öz fikir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 FX düşünmüyor isen D90 gayet yeterli. Çok memnunum. Bir ara D300s almayı düşündüm sonra vazgeçtim. Gövdesi daha sağlam ve spor fotoğrafçılığı için daha avantajlı. Yoksa çok bir farkı yok D90 ile. D700 istiyorum ama alsam bile D90 satmam kullanırım. Gerçi D700 üretimi durduruldu artık. D90 hala devam ediyor. Sorunsuz bir alet, çıktığından beri firmware güncellemesi de çıkarmadılar çünkü gerek yok. Fiyatı da çıktığından beri çok yavaş düşmeye başladı. Oysaki Nikon D5000 ile Canon 500d deli gibi düştü fiyatları mesela. D3s denedim fotoğrafçıda ve aşırı hantal buldum aleti. Süper bir makine o ayrı ama sağa sola taşımak resmen eziyet. Para kazandırmadıkça ve stüdyo çekimi yapılmayacaksa gerek yok o kadar uçmaya yani. D3X ise alınmamalı ve boykot edilmeli. :) Ha fazla uçmazsak Nikon'un en son piyasaya sürdüğü D7000 ve ondan sonra çıkan D5100 tercih edilebilir. Tabiki de 5100'ü D90 a tercih etmezdim ama D7000 ile D90 kıyaslarsan D7000 döver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 peki ya 450d ? o da çokzel dimi :/ bu arada o havuzlu fotoğrafta ND Filtre mi var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 aslında sorma nedenimde oydu :) d7000 çok can yakıcı bir alet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Arkadaş kullanıyor Canon 450D ve bir süre kullandım. Başlangıç seviye DSLR düşünenler için son derece yeterli diyebilirim. Neticede alet istediğin gibi fotoğraf çekmene müsade ediyor mu olay bu. Aşırı performans beklememek lazım giriş seviye DLSR'lardan. filtre yoktu o fotoğrafta yamulmuyorsam. gereksiz detayli bilgi Canon 1000d, 450d, 500d, 550d ve yeni çıkan 600d ile nikon D3000, D3100, D5000 ile yeni çıkan D5100 giriş seviye DSLR'lar. D90, D7000 ve 60D bir gömlek üstün seviye dslr :) sonra da d300s, d700 ve 7D gelior ki bunlar nerede ise prof dslr en tepede de d3s, d3x ve 5d, 1d gibi kameralar var. ha para yeterse leica m9, hasselblad h4d-60, phase one ve son çıkan öküzovski Leaf Aptus-II 12 var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Havuz gayet guzelmis.Bulutlu bir havada ama senden ND400 var ise elinde,meydandan fotograf bekliyorum :) Bu arada arkadaslar makina olsun,dslr olsun markası onemli degil o kadar.Ben halen 350d yi kullanmaktayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Dün fotoğraf çektim bir sürü. Düzenliyordum bilgisayarda bittikçe ekleyim bir kaç tanesini. Elimde bir tane nd8 var. Bir süre sonra cokin-p filtre alıcam. 70-300mm lens f/32 e kadar düşüyor aslında bir nevi nd filtre gibi :) bu fotoğrafların tamamını D90 + 70-300 Nikkor VR lens ile çektim. Tripod kullanmadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 pretty girl gerçekten de öyleymiş ama sanırım dayak yemiş, kola baksana mosmor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Evet fotoyu çektikten sonra şaşırıp lense baktım bu ne lenste kir mi var diye :) Modeldi sanırım bu bayan etrafında duranlara bakıp çekim yaptılar diye düşündüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Hmm evet lensin diyaframı cok uygun.Peki lensten memnunmusun.Mesela Pretty Girl'de titremeden oturu netlik kaybı var,300mm'de mi cektin o fotografı. Minimum butcemle aldıgım Sigma 70-300'de o tur sorunlar yasıyordum.Cozumu tabi hala bulamadım ya cekerken tripod kullanımı veya 200mm'de sabitleyip 300'e hic gecmeden kullanıyorum veya 300'de yapacaksam da ISO400'de maksimum diyafram acıklıgı ile anca idare edebiliyorum :)) Malesef telefotoların fiyatları asırı pahalı oldugundan alınması da guc oluyor.Sundan sordum eger benim yasadıgım gibi sorunlar olmuyorsa,Canon 70-300 alabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 O fotoğrafta 1/60 gibi biraz yavaş bir shutter speed seçili olduğundan dolayı netlik biraz düşük evet. AP modda çektiğimden ve çok çabuk çekmem gerektiğinden ISO artırmayı düşünmedim bile. Olabildiğince sabit tutmaya çalıştım. 220mm de çektim o fotoğrafı. 1/200 veya daha hızlı bir shutter speed belirlese idim süper olurdu evet. VR her ne kadar yardım etsede dediğin gibi ISO artırmadan pek net çekemiyorsun bu lensler ile. f2.8 telephoto almak lazım ama onların fiyatı da malum. Fiyatı bir kenara bırak taşımak da eziyet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Bu arada lensten genel olarak memnunum. Hızlı autofocus ve fiyat/perormans açısından son derece yeterli bir lens. M/A - M VR Normal-Active fonksiyonları var ki bu fiyatta telephoto için son derece şukela :) mesela bu fotoğrafa bakarsan 240mm de bu fotoğraf ve inanılmaz yavaş bir shutter speed 1/30 VR olmasa pek bir zor olurdu. gerçi bu fotoyu çekerken yol kenarındaki bir ışık direğinden destek aldım sağ dirseğimi dayayarak. Shutter Speed:1/30 second Aperture:F/5.6 Focal Length:240 mm ISO Speed:200 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Performansı gercekten Sigma'ya gore ustunmus,evet dedigin cok dogru kaliteli bir telefoto alınca tasımak da guc olur.Nikon'un bu lensi es degerinde Canon icin lens bakıcam o zaman.Aynı diye dusunmustum ama fotograflarından belli performansı. VR'nin acılımını bilmiyordum netten baktım simdi,demek baya ise yarıyor.Zaten ben de sehir ici manzaralar cektigimden yeterli geldi ozellikleri.Ornito veya safari tarzında hic cekim yapmıyorum.f/5.6 ya gore de alan derinligi cok hos.4.0'da saglayabiliyorum bunu ben su anda :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 bookeh çok öenmli telephoto larda. o nası oluyor dersen ya da bilmeyenler için söyleyim: fotoğrafı çektiğinde arka plan flulaşıyor ya o fluluk telephotolarda yuvarlak renkler haline geliyor. ne kadar oval olursa o kadar kaliteli yani. bazı lensler genelde 6 gen, 8 gen, 9 gen renkler gösterir arka planda. ne kadar oval olursa iyi dedim. ovallik de lens içinde ne kadar lens blade varsa ona bağlı. çok ise daha kaliteli yani. ken rockwell 70-300 nikkor vr lensi çok iy ibir şekilde irdelemişti evvelden. orda görürsün bookeh etkisini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Tesekkurler,hemen bakıyorum siteye... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Evet soyledigim gibi benim F/4 degerinde alabildigim etkiyi bu lens ile 5.6'da alabiliyorsun,muthis.Uzun zamandır cekim yapmıyordum tele ile ama su an canım cok cekti oyle diyim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Mutos canon'da da 55-250mm IS diye bir lens var. Sıfırını 395 TL'ye alabilirsin. Onu tavsiye ederim eğer kullandığın telede IS gibi bir mekanizma yoksa. Çünkü IS'siz tele ile uğraşmak gerçekten çok zor... (IS=Image Stabilization = VR@Nikon) Bu arada baya kompakt bu 55-250. Diyaframı 4-5.6 olsa da IS'i baya kurtarıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 gün batımını yakalamak için bugün parka gitmiştim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Nisan 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2011 yağlı boya tablosu gibi olmuş harika =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Nisan 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2011 bu sono foto ayrı bi güzel olmuş ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Nisan 10, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2011 Bir park fotoğrafı daha ekleyeyim. Havalar ısındı güneş çıktı resmen aç gibi saldırıyorum gün batımına :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar