Admin DynamicK Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Bir onceki mesajimda yer alan fotoların hepsi D90 kamera ve 70-300mm VR Nikkor lens ile çekildi. Ek olarak SB400 Flash var. Tripodsuz. VR açık ve fotolar NEF formatında çekildi. Hava 0 C ve bulutlu. Gün içinde bile oldukça karanlık idi. İlk fotoğrafın teknik olarak pek bir esprisi yok. 2. yani kuğu fotosunda otomatik ISO 320 olarak seçilmiş. F/8 de 210mm de. 1/60 sec shutter speed AP modda kameranın belirlediği hız. 3. fotoğraf'ın 2 den tek farkı 180mm de çekilmiş oluşu. 4. fotoğrafta ise f 5.6'ya düşürdüm. Arka plandaki arkadaşı flulaştırmak için... 180mm de çekilen bu fotoğrafın ISO ve shutter speed yine 320 - 1/60 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 deviantta butun bu ayar bilgilerinin otomatikman fotoyla beraber gelmesi guzel bi ayrıntı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 bu ayarların detayları için fotoları deviantart a yüklemeye de gerek yok tabiki. fotoya sağ tıklayıp properties > details den bakılabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 de işte gelip burda yazman gerekiyo :) deviantta otomatikligi guzel olan. fotonun ustunde olmasa bilgi zaten nerden giricek devi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 burası forum oldugundan ve olayı yazmaktan ibaret oldugundan bence sorun degil :) ayrıca bilen bir kişi var ise bilmeyen 10 kişi var. başkası bu vesile ile öğrenip diğerlerine öğretir. bu sayede de forum yararlı bir forum olur ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 bilmeyen gene f'i, isoyu, shutter speedi bilmez? en basicler gerçi, dslr kullanmayı planlayan ve kullanan insanın bilmesi gerekir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 merak etme bilmeyen çok kişi var. istedigin kadar bil yine de bazı anlarda tam istediğin gibi çekilmiş bir fotoğraf gördüğünde ister istemez merak ediyorsun ne değerler kullanıldığını. çok pro isen zaten bu bilgiler ile işin olmayabilir. fazladan bulunması da sorun değil istemeyen sadece fotolara bakıp geçer. bilmek isteyenler için de yararlı daima. bu nedenle zaten çoğu fotoğrafçılık dergilerinde bu bilgileri fotoğrafın kenarında köşesinde görürsün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catzee Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 yukarıdaki mesajımda tam olarak bahsettiğim buydu dynamick, teşekkür ediyorum. umarım foto ekleyen herkes aynı şekilde yapar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catzee Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 spam gibi oldu ama bi de şey sorcam bilmiyorum onun için soruyorum bu arada, o kadar yaklaşmışken nie 70-300 kullanıosunuz, geniş açı objektif daha iyi değil mi yaklaşabildiğin objelerde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Tam olarak ne anlatmak istediğine bağlı. Geniş açı ile çevre bileşenlerini de foto içine alacaksın. Kompozisyon olarak iyi bir görüntü olmayacaksa yarardan cok zararı olur. Fotoda ne kadar az bileşen var ise o kadar kaliteli olur. Ayrıca bu fotoların hepsi tam olarak kuş portresi calısması idi. Geniş açı ile çekse idim kuş fotoğrafın 1/10 kadar yer kaplardı bu arada. Çünkü mesafem nereden baksan 2-3 metre civarı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cin Ruhi Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 renkler güzel(ev çekimi dışında) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Baya beğendim fotoları. Başarılarının devamını dileriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 ehe hdr işini sevemedigim icin bi turlu digerlerini begendim dicem. (hdr olayini sevemedim yanlis anlasilmasin) Beachy Head Hills, kemer ölüdeniz serilerini baya begendim ben..hatta ah ulen keske panaroma seklinde crop alıp buyuk basilsa dedim kendimce kemer serisine.. bide regent parkdaki kırmızı gagali yakın kus favorim kus serisinden.. sincap yokmu sincap? ben cekemedim bi turlu rusvet verip de yanma cekemedim keratalari.. regents park mi?...ehu check öm plx. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Sincaplar sevimli. İngiltere'de zamanında kızıl sincap bol imiş. Şimdilerde heryer gri sincap kaynıyor. f/10 1/60sec ISO 320 Bu fotoğraf Tokina 11-16mm f2.8 lens ile çekildi. Çok yakın olduğum halde ultra geniş lens olduğundan uzaktaymışım gibi gösteriyor :) Gri sincapları çok sevmiyorum gerçi. ABD'den getirdiler bunları 19.yy sonlarında ve ipneler bütün kızıl sincapları öldürüyorlar. Adada kızıl sincap sayısı çok azaldı bunlar yüzünden. Sevimli hayvanlar ama bu sebeple kızıl sincap fotoso çekmeyi çok istiyorum. sunun sevimliligine bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Aralık 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2010 Fotoğraflar çok güzel Dynamick, çekim tekniğini gerçekten çok beğeniyorum. Özellikle uzun pozlamalı fotolarına hayran olduğumu belirtmek isterim =)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Aralık 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2010 ek olarak şunu sormak istiyorum, bisikletli fotoda, arkaplanın kaymasını nasıl sağladığın ? arabayla giderken vs mi çektin? onun da değerlerini yazabilirsen süper olur =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Aralık 26, 2010 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2010 İki unsur var. Shutter speed düşük olucak, kameranı bisikletliyi çerçeveye aldıgın andan itibaren bisikletli ile aynı hızda aynı yöne doğru çeviriceksin. Shutter speed genelde fotoğraf çektiğin objenin hızına göre değişir. Çok hızlı giden bir obje var ise çok düşük shutter speed'e gerek yok. Mesela bisikletli için 1/30 ila 1/50 arası yeterli olur. Bisikletli ise arkaplandan ne kadar uzakta ise o kadar iyi. Motorsporları için daha hızlı shutter speed tercih edebilirsin. Çok düşük tutar isen çektiğin obje de çok net gözükmeyecek o yüzden arkaplanı iyice belirsiz yapayım derken asıl objen de belirsizleşir. Shutter speed düşürürken diyafram açıklığı da düşecek yani f/x değerinde x artıcak. Bu da demek oluyor ki arkaplan daha net olacak lakin bunu istemiyoruz. O yüzden gün ışığı altında çok fazla parlak bir ortamda isen ND filtre kullanabilirsin. 0.6 (2 birim f değeri düşürücü)hayli hayli işini görecektir. ND filtre'nin yaptığı lense giren ışığı azaltmak. Karartıcı bir cama sahip. Işık azalınca da f/x de x değeri daha az yükselicek böylece arkaplan daha flu olacak. Ha şunu da belirteyim, ISO çok düşük tutarak, nesneye olabildiğince zoomlayarak (70-200mm arası bir değer yeterli olacaktır), Nikon kameralarda S, Canon kameralarda Tv seçip shutter speed'i 1/50 yaparak ortalama 20-30km/saat hızla giden bir bisikletliyi fotoğraflamaya çalış. Bisikletliyi ekrana aldığından itibaren ekranda aynı konumda kalacak şekilde kamerayı da bisikletli ile birlikte haraket ettirirken fotoğrafı çek. Shutter speed düşük olduğundan fotoğraf çekimi bitene kadar da hareketini aynı hızda sürdür. Daha net çekmek için Monopod kullanabilirsin. Monopod kameranın yerden yüksekliğini aynı mesafede tutarken rahatlıkla hareket etmeni sağlayacağından ve spor fotoğrafçılığında genelde ağır lensler kullanıldığından oldukça yararlı bir aparat. Bir kaç defa pratik yapınca güzel fotoğraflar çekmeye başlarsın. İşin en büyük sırrı fotoğrafını çektiğin obje ile aynı hızda hareket etmen. Kompozisyon tavsiyesi açısından ise hareket halindeki objeyi fotoğrafın 1/3 üne alıp gittiği yönde 2/3 lük boşluk bırakmak. Aksi taktirde fotoğrafa bakanı boğan bir hava yaratır. Bir başka tavsiye de fotoğraflayacağın objenin geçeceği hattı önceden belirleyip odaklamayı erkenden yapman ve sonra da kitlemen. Tekrar tekrar otomatik odaklama yapar ise kameran geç kalabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Aralık 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2010 DynamicK uzun uzadıya yazmış ama bende bir ekleme yaparsam, kullanılan tekniğin adına "Pan Tekniği" deniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ocak 3, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2011 Yeni yılı geçirmek için Bath'a gittik. Bath İngiltere'nin batısında yer alan şirin bir şehir. Romalıların ilk olarak yerleştiği Bath kaplıcaları ile ünlü bir yer ve milyonlarca turistin akınına uğruyor. Şehir güzel olunca bunu fotoğraflamak da pek bir keyifli oldu. Çektiğim fotoğraflar daha çok yeni o yüzden düzenlemek için bir kaç gün gerekicek. Favorilerimden bir tanesini buraya hızlıca ekleyeyim dedim. Bu fotoğraf: D90 + Tokina 11-16 f2.8 ile Gorillapod Zoom SLR üstünde sabitlenerek çekildi. Shutter Speed:20/1 second Aperture:F/22.0 Focal Length:11 mm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2011 lan acaba burdan mi geliyo bayonun bathi. bi de o resimde noluyo oyle ya, nasi bisey orasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2011 baya güzel bi yer orası, özellikle nerdeyse bütün binaların aynı taştan yapılması garip bi his veriyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ocak 3, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2011 Çok güzel bir yer evet. 350+ fotoğraf çektim epey güzel fotoğraflar var. Manzara, şehir, insan fotoları genelde. Yeni yıl akşamı sarhoş olan İngilizler (çok klişe evet) fotoları da çektim heh (eteği kafasına kapanmış, yalınayak yürüyen kızlar falan) Tabi bütün fotoları sitemde paylaşamıyorum. Facebook'a ekleyeceğim ama epey. Aqu orası nehirin ortasına yapılmış 3 basamaklı şelalemsi bir şey. Nehirin eğimini düşürmek için bir nebze. Nehirde teknelerin daha rahat dolaşması için gerekiyor. O suyun akışı 20 saniye açık kalan diyaframdan ötürü yumuşak bir hal aldığından o şekilde görüyorsun. Hemen arka tarafında ise su bendi var. Oraya tekne yanaşınca tekneyi 1.5 metre yüksekliğindeki sudan aşağıya indiriyorlar. Bir nevi asansör gibi düşün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2011 lan buranın üniversitesinde sunum yapacaktım.. param yoktu hiç. gidemedim o zamanlar.. =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2011 son foto çok güzel ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ocak 4, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2011 Son koydugum fotograf benim de favorilerim arasinda. Hatta cektigimde kamerada bakinca eve donup de pc de bakmak icin cok sabirsizlanmistim. :) A3 boyutunda bastirmayi dusunuyorum kanvas ustune. Evde guzel durabilir ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar