Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fotolarım

DynamicK

Öne çıkan mesajlar

• Admin
bristol zaten at hirsizlarinin sehri ya. Ingiltere'de yasanacak bir kac sehir var Londra disinda. Birmingham fena degildir mesela. Edinburgh da iyidir de sogugu ve yagmuru bayar. Dogasi super ama, foto cekmek icin de kral mekan. Gidemedim bir turlu ama umarim bu sene olacak bir ara.

Asil gitmek istedigim yer Cornwall gerci. :) seascapes icin en ideal mekan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin

Epeydir TR'de bulunmamakla beraber biraz hayal gucu calistiralim:

1- Apacilerin abidik saclarina macro cekim yapip abstract art yaratilabilir.

landscape photography if you can see it

2- Nevizade aksamlarinda saat 11 sonrasi tipi kaymis tipleri dikey fotograflayip cesitli abidik gubidik portre calismalari yapip bunlari 4 kare poz birlestirebilirsiniz.

3- Istanbul sabah gun dogumu ile inanilmaz guzel oluyor. Yuksekce bir tepeye cikip denizi ve bogazi fotograflayabilirsiniz. Sis varsa tadindan yenmez zaten. Hem sis hem de sisi yaran gunes isigi varsa orgazm doruklarindasin.

4- Bazi alisveris merkezlerinin mimarisi cok guzel. Kanyon vb yerlerde uzun pozlama yapin, mimari sekilleri goz onune alip kompozisyonu ayarlayin. Cizgiler gozunuzu fotografin merkezine ya da 1/3 kurali ile ornegin merkezin sagina dogru ceksin. Ver 10 stop nd filtre ile uzun pozlamayi. Oglen 12-14 saatleri arasi yapin bunuda (kis aylarinda) havada azcik bulut, gunes ve bol ruzgar varsa tadindan yenmez.

5- Koylere falan gidin, cildi mars yuzeyi gibi kraterli amcalari bulup hem diffuser ile hem de honeycomb vb takili halde bir flash kullanip fotograflayin mesela. Farkli efektler yaratirsiniz. Sonra dragan gibi bi editlemeye girisebilirsiniz.

6- E5 de makas atani da otobusu de metrosubu de oldukca kalabalik bir isik cenneti aslinda. Dikey isikler var capraz gidenler var... Saglam bi nokta bulup kompozisyonu da yine isiklarin ne sekilde olusacagini goz onune alarak olusturuyorsunuz. Arka planda ilginc bir unsur olmasi sart.

7- Kapalicarsi her ne kadar milyon kere fotograflandiysa da burada Londra da ayni sekilde. Bazen thames nehrine giderken kendimden igrendigim oluyor. Gene mi cekicem fotosunu butun yeni yetme londra'li heyecanli fotografcilar aynisini yapiyor sonra yeto yeto fotolari paylasiyor diyorum hehe. Tabi herkes bu asamadan gecmesi gerek yani saygi duyuyorum o ayri. Ama her defasinda yeni bir seyler bulabilmek onemli. Ayni acidan ayni sekilde fotograflayip onu da beceremezsen tabi ki berbat. Mesela su son mimari fotolari onceden kafamda planlayip gittim ve guzel de oldu. Internette surekli fotolara bakip ilham almak cok iyi bir taktik. Aynisini TR'de uygulayacak yeri bulmak da sizin genel kulturunuze kalmis artik.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • Admin

tesekkurler :)

Siradaki fotograf Londra sehrinde Liverpool Street Station dan bir kac dk yuruyus mesafesinde olan Gherkin Tower. Bu yolun az ilerisinde Gherkin Tower'a ulasilabiliyor.

Fotograf hdr degil, oyle gozukuyor ama degil. :)

D800 + Tokina 11-16 f2.8
tripod
b+w CPL
b+w nd 3.0

kullanip bilgisayarda once lightroom, sonra color efex pro, sonra photoshop tamamdir. :)

Sosyal ağlarda paylaş

Bendeki D90'ın HDRsi oluyo senin makineyle bu =) HDR diye tanımlamak için kesin bir sınır yok. İnternette her tarafta gördüğün hdrlerden işte teknik açıdan. Ha, birkaç pozlama birleştirmedim diyosan tamam :D

Güzel foto yalnız, kalite akıyor. (sağ ortadaki binanın etrafındaki glow efekti hariç)
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin

glow effect lik bir sey yapmadim gerci ama color efex de hafif oyle etki cikmis olabilir. gerci binalarin cam cepheleri de gunes isinlarini o sekil yansitiyor aslinda. kis aylarinda olduugmuz icin gunes isinlari da cok dusuk acili geliyor ki bu fotoyu gun ortasinda cekmistim o halde bile epey dusuk aci ile geliyor.

bir tane de gokdelenlerin arka planda oldugu sehir fotosu koyayim. fotonun ortasindan az sol kisimda kalan kazik gibi yukselen sey suan icin Avrupa'nin en yuksek gokdeleni. The Shard ismi. Tepesi bir nevi :

Sosyal ağlarda paylaş

• Admin

Evet
detail extractor'da bulunan contrast i kismak lazim :)

Bir tane daha mimari foto koyayim.

Dun ilk ugradigim yerlerden birisi yukarida'ki fotoda belirttigim Gherkin Tower'in az ilerisinde bulunan LLoyds Building.

Lloyds Building tam anlami ile sci-fi filmlerden kopmus gibi. Paslanmaz celik kullanilarak insa edilmis.

Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Admin

Bugun cektiğim bir fotoğrafı koyayım. Eğitici içerik olarak da,

Camera NIKON D800
Focal Length 16mm
Shutter Speed 2 sec
Aperture f/4.5
ISO/Film 100

Gün içinde öğle saatlerinde çektim. Güneş tam karşıdan puslu gökyüzü arkasında parlıyordu. Hayli ile de etkisi çok azalıp çok geniş bir sis kitlesi ardında yansıdığı için ilginç bir ışık kaynağı görevi gördü. Ciddi anlamda zorlandım.

10stop nd filter kullandım. Önce lightroom da editlemeleri yapıp b+w çevirip sonra photoshop da bitirdim.
Sosyal ağlarda paylaş

DynamicK said:

ham hali yanliz normalde goze gozuken halinin baya bir degisik sekli. o yuzden oha normalde neymis ne hale gelmis demeyin. :)

Korkmaaa korkmaaa :D

Abi enteresan olay, dijital olarak filtre koymaktan başka şeyler değil bunlar aslında ama pek saygı duyulmuyo "iki tık" ile halledildiği için. Normalde bi yığın farklı graddı renkliydi ıvır zıvır filtre taşırsın, yakalamak istediğin etkiye göre eklersin ve fotoğrafın öyle kalır. Bu emeğin ve tecrübe ihtiyacının ortadan kalkması belki de saygı duyulmamasının sebebi...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...