Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Erasmus - İsveç

Elma_v2

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Elma_v2 said:

orc_lord said:

benzer şekilde benimde isveç'de exchange olma durumum var. konuyu açman pek iyi olmuş. isveç'e gitmiş olanlardan feedback bekliyoruz :)

orc hangi üni belli mi?

benim malardalen olcak.. www.mdh.se

benimde aynı okul :)
summon edilenerden bekliyoruz mesajları :)
Sosyal ağlarda paylaş

Elma_v2 said:

kingpin said:

bende isveç istiyorum ama bizim bölümün anlaştığı ülkeler arasında isveç yokmuş galiba.

Abi olur mu öyle şey, nasıl bölümde okuyosun sen.. Erasmus dediğin isveç'te yapılır.. gayet net! :)

Bilkent uni isletm bilgi yonetimi okuyorum. Gecen sene bakmistim bolum sitesinden, finlandiya falan vardi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ehm,

Orc_lord, iste o arkadas bu arkadas ehuh. Mete ayni universiteye gidiceksiniz siz sanirsam, ama orc_lord hangi kampuste belli degil henuz galiba. Hocce ile buluscaz bi 2-3 haftaya ben umeå'ya gecince :) Buarada bide kithnos vardi, oda växjö'de yapmisti. Orc_lord'un pm'i vardi, onu buraya cevaplayim olmazsa, dar bi vaktimdeyim suan ama ilk firsatta uzun detaylica bi wot yollicam. Sorulariniz varsa yazin sizde bidahaki firsatimda uzunca yaziim herseyi.
Sosyal ağlarda paylaş

evet o civar, bizde de 8000 sek demiş yani 800 euro aylık..Benim kalacağım yurt 250 euro aylık, tek kişilik kocaman oda, nasıl oluyosa Sabancı'daki tek yurtlardan kat kat ucuz.

http://www.mdh.se/education/exchange_student/services/Cost

Umea çok yukarda, çok soğuk sdfsdfsdf, Sabancı'dan Tunca diye bi arkadaşım şu an orda, penguenlerle ders dinlersin diye dalga geçiyoduk en son kendisiyle..
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada bu residence permit olayları nasıl oluyo? 5 ay kalacaksanız ayda 750 euro gibi bişey yazıyordu da inanamadım.. Genel olarak residence permit nedir nasıl alınır konularında bilgiye ihtiyacım var.

şimdi her ay 750 euro general expenses + bir o kadar da isveç hava parası mı vericez? :P

bir de her tarafta citibank falan var mı ya da o tarz büyük banka? ona göre giderken euro hesabı açtırmalı..
Sosyal ağlarda paylaş

Korax said:

Ehm,

Orc_lord, iste o arkadas bu arkadas ehuh. Mete ayni universiteye gidiceksiniz siz sanirsam, ama orc_lord hangi kampuste belli degil henuz galiba. Hocce ile buluscaz bi 2-3 haftaya ben umeå'ya gecince :) Buarada bide kithnos vardi, oda växjö'de yapmisti. Orc_lord'un pm'i vardi, onu buraya cevaplayim olmazsa, dar bi vaktimdeyim suan ama ilk firsatta uzun detaylica bi wot yollicam. Sorulariniz varsa yazin sizde bidahaki firsatimda uzunca yaziim herseyi.

orc_lord'la facebook-msn dayanışması yaptık bile Onurcum :D

orc Computer science okuyo, gördüğüm kadarıyla derslerin çoğu vasteras'ta, olmasa bile vasteras-eskilstuna arası yarım saat falan, tren de student union kartıyla beleş.
Sosyal ağlarda paylaş

abi umea'ya gitmeyin, period. inanilmaz soguk ve kucuk bir yer, giden var mi bilmiyorum da lafi gecmis ondan diyeyim dedim :)

vasteras guzel, vesterooos diye okunuyor bu arada stockholm'den trene binecekken falan sorun yasamayin sonra euhe. uppsala daha guzel bence vasteras'tan, zaten sik sik gidin uppsala'ya onemli partiler icin, ozellikle 30 nisan - valborg'u kesinlikle kacirmayin, ciddi soyluyorum boyle kolunuz bacaginiz kopsa allah korusun yine gidin bir onceki gunden. orada arkadasiniz olsun tabi veya arkadaslarinizin arkadasi falan, o sekilde biseyler ayarlayin.

vasteras guzel ve kucuk bi yer, 6. buyuk sehir sanirim. unlu ABB sirketinin base'i seklinde bi sehir, daha az ogrenci sehri daha fazla sehir bu sebeple, ama yine her tarafa bisiklet / tabanvay vasitasiyla variliyor yani, ben baya gidip geldim. hatta blogda vasterasla ilgili bir yazi olmasi lazim.

kucuk olmasinin yarari, kalacaginiz yurtla tamamen kaynasirsiniz o guzel olur, uppsala'da benim kaldigim flogsta'da (ki inanilmaz koridor partileri olur burada, kesin bi tanesini gorun en azindan :) ) 16 bina, her binada 7 kat, her katta 2 koridor, her koridorda 12 tane oda = 3 bine yakin ogrenci kaliyordu. vasteras'ta her sey daha kucuk olunca daha kolay kaynasiyorsun milletle.

dersler asiri kolay cs ciler icin onu biliyorum, zaten biseyler oluyor insana isvec'te, zerre sallamiyorsun dersleri. kopek gibi iceceksiniz hazirlikli gidin, icki baya pahali, benim erasmus hibesi komple oraya gitti. ama inanilmaz guzeldi ya. yine hazirlikli olun bi 1.5-2 ay gectikten sonra 1-2 hafta surecek bi depresyona girebilirsiniz soguk ve hava sebebiyle, ama yemin ediyorum tatli sogugunu bile ozledim uppsala'nin. ha bu arada yazlari en kotusu, cunku gece 12'de batiyor gunes, 3'te tekrar doguyor, ve sadece gunes dogsa iyi kuslar da otmeye basliyor. sogugu karanligi falan gectim, en cok o koyuyor adama, benim bi arkadas yataga dusmustu uyuyamamaktan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...