Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hastalıkta sağlıkta demek kolay

rahimpolat

Öne çıkan mesajlar

Geçenlerde başka bir topik falan açmıştım.
Dertlerimin bir kısmıydı.

Bunlar zamanla arttı, hiç azalmadı.
Çekilmez hal alınca, bu şımarıklık falan değil bildiğin mal oldum diyip
Psikiyatr - psikolog kombosuna gittim.
o ona ona yolladı.
baya ilgilendiler.
bildiğin saatler süren testler çözdüm
ya da sorular cevapladım onlardan gelen

İlaçla olacak iş değilmiş.
Yani anliycanız emoyum, sorunluyum ciddi ciddi.

Bu karmaşada
daha önce de bahsettiğim, tutunduğum tek dalım 3 yıldır beraber olduğum kız arkadaşımdı.

Diğer topikte kimler söylemişti hatırlayamıyorum ama
hakikaten o dal beni taşımadı.

Nasıl mı oldu?
Eskisi gibi arayıp sormamaya başladı. ilgi göstermiyordu. Ben de ilgi bekliyorum tabi, gerisindeki hikayeyi biliyosunuz.

Gerçi aksine "uyduruyorsun sen, yok öyle bişey, iyi değilsin ondan öyle sanıyosun" manasında laflar ediyodu. Ben de "ulan ben cidden kötüyüm ya kafa kaydı" diyodum.

Meğer kendini bilerek çekiyomuş, çünkü bunalmış haliyle. ve bunun olacağını bilerek. üstüne basa basa, bana karşı biraz sabırlı ol, durum böyle, üstesinden gelmek için elimden geleni yapıyorum demiştim.

Ama o fedakarlığı yapmak zorunda değil sonuçta.
yapmadı da.

Baktım destek değil köstek olmuş. yalan falan söylemiş itiraflar geliyor.

Baktım o kadar zaman süren ilişki , emek gidiyor, uzak durmak istiyor

Ben kendim de düze çıkabilirim, sen yanımda olmamayı seçsen de ben kendimi iyi yapıcam, sana muhtaç da olmamayı öğrenicem dedim.

ve bir süre görüşmemeye karar verdim.
üzüldüm tabi ama içim böyle cız etmedi.

Fakat şimdi ne yapmam lazım tam çözemiyorum.

**
wot için özür
troll serbest.
Sosyal ağlarda paylaş

kızın peşine düşme aman diyim. eğer peşine düşersen onun sana duyduğu saygısı bitecek, senin ona karşı olan sevgin kronik hastalığa dönüşecek. i mean ciddi anlamda fail olursun.

he tavsiyem 'melankoli' tribinden çabuk sıyrıl ve mümkün olduğunca çabuk bir kız arkadaş bul. böyle yapmayıp kendinle başbaşa kalırsan temiz 3-4 seneni kitlersin kötü anlamda değişirsin.

ben yaptım bi mallık 5 senedir tık yok bilader dikkate al şu son dediğimi.
Sosyal ağlarda paylaş

rahimpolat said:

1. Psikiyatr - psikolog kombosuna gittim.
o ona ona yolladı.
baya ilgilendiler.
bildiğin saatler süren testler çözdüm
ya da sorular cevapladım onlardan gelen
İlaçla olacak iş değilmiş.

2. Ama o fedakarlığı yapmak zorunda değil sonuçta.
yapmadı da.

3. Ben kendim de düze çıkabilirim, sen yanımda olmamayı seçsen de ben kendimi iyi yapıcam, sana muhtaç da olmamayı öğrenicem dedim.

4. ve bir süre görüşmemeye karar verdim.
üzüldüm tabi ama içim böyle cız etmedi.

5. Fakat şimdi ne yapmam lazım tam çözemiyorum.

sen işin en zorlu kısmını atlatmışsın gibi gözüküyor.
1. pek çok insan rahatsızlığını kabullenip doktora fln. gitmiyor. rahatsızlığını kabullenmiyor. sen bunu yapıp, ilaçlık bir durumun olmadığını anlayıp 1 level atlamışsın bana göre. yani önemli bir rahatsızlığın olmadığının bilincindesin artık, ve pek çoğumuzun çeşitli düzeylerde yaşadığı ''stres''ten muzdaripsin görüldüğü kadarıyla. paticik kişiselde, söylediğin türden sıkıntıları nedeniyle konu açmış olan bissürü insan var. yani kesinlikle yalnız değilsin. bence doktora gitmiş olman en azından bu gerçeği anlamanı sağlamıştır.

3. bunu anlayıp çözüm yolu üretme gücünü göstermek te herkesin harcı olmayan bir başarı. yani ''sen''i düze çıkarabilecek insanın ''sen'' olduğunun farkındasın. başkasına muhtaç olmadan, kendini iyi edebileceğinin bilincinde olman, bunun için çaba harcama kararı alman 2. bir düzeyi atladığının göstergesi. ki çoğu insan bunun (daha stabil bir ruhsal yapıya sahip olmanın) kendi ellerinde olduğunun farkında olmayabiliyor, ya da kendisiyle ilgili bu sorumluluğu alma cesaretini gösteremeyebiliyor.

2. son derece doğru, sağ duyulu bir tesbit. çoğu sağlıklı olduğunu düşünen insanın kabullenmekte güçlük çektiğine, ve karşı tarafı suçlayıcı tutumlar içine girdiğine çoğumuz tanık oluyoruz.

4. bu da sağduyulu bir insanın vermesi gereken bir karar, ve çoğu sağlıklı olduğunu, güçlü olduğunu düşünen kişilerin almakta çok büyük güçlük çektiği bir karar. gerçekten son derece mantıklı yaklaşmışsın olaya. içinin cız etmiyor oluşu da, senin kendi gücünle, çok gerçekçi bir şekilde geliştirdiğin savunma mekanizmanla ilgili olabilir. ve bu mekanizmaları kişinin kendi ruhsal durumunu sağlıklı tutabilme doğrultusunda kullanbilmesi kolay değildir ve kişisel başarı göstergesidir.

5. aslında şimdi ne yapacağını gayet iyi biliyorsun gibi gözüktü bana. dediğim gibi yolun yarısını katetmişsin zaten. dünyanın sorunsuz bir yer olmadığını kabullenmen gerekiyor sanırım. insanların, kişilikleri, güçleri, duyumsayabildikleri sevgileri (doğa, sanat, karşı cins, dost, akraba...tümüyle insanlık hatta...), kendilerine olan güvenleri, geliştirebildikleri doğru savunma mekanizmaları ölçüsünde başarabildikleri, ya da başaramadıkları bir şeyden söz ediyoruz. başardıkça yaşamın, dünyanın zorluklarına göğüs germek biraz daha kolaylaşıyor sanırım. başarılı olduğunda, ki tam başarı kimse için söz konusu olamaz, kız arkadaş ilişkilerini de daha sağlıklı bir tabana oturtabilirsin.

yani yapman gerekenler, az ya da çok bu dünyada yaşayan herkesin yapması gerkenler aslında =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...