cakeonroof Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 diamondda toss oynuorum ben. abarttigin kadar zor degil scouting.hic bir zamanda olmadi. zor olan ufak maplerde terranin cok hizli tech/unit/strateji degistirebilmesine hizli karsilik verebilmek.ezber mmm ci gencleri cerez niyetine yiyorsun zaten deneyim kazaninca. pvz cok leş benim biri pvz ogretsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 BaaL said: templar zea stalker 3 colossus 3 immortal basmak bir nevi ben scout edemiyorum nolur nolmaz army'im kalabalık olsun demeye çıkıyor, baal, immortal çıkan adamın obs niye çıkmadığını açıklar mısın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Memphis Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 BaaL said: sc1 zamanı geleydin seni oyun diye oynardım memphis ama 10-11 sene geç kaldın tabi nasip değilmiş,. böyle atıp tut bakalım bir süre daha rahat rahat bunu da gençliğine veriyorum ama bugün'ün yarını da var. onun dışında; marine marauder gelen adama immortal basmazsın. thor tank gelen adama colossus basmaz templar basmaz immortal basarsın. ne geldiğini biliyosan öyle basarsın, sizin her oyun 2 sweeple yaptıgınız gibi. ama gidip -> templar zea stalker 3 colossus 3 immortal basmak bir nevi ben scout edemiyorum nolur nolmaz army'im kalabalık olsun demeye çıkıyor, oyna diamond da toss olarak 20 oyun bak bakalım ne kadar scout yapabiliyosun, koy replaylari ben de OHA ADAM AŞMIŞ SCOUNTING COK KOLAYMIS BEN NOOBMUSUM diyeyim o zaman. 1. marine marauder gelene immortal basarsın 2. thor tank gelene colossus basarsın, templarda basarsın, illaki marine spamlamak zorunda tankların yanına, yoksa air'a gg der 3. su yazdıklarınla ben noobum diosun zaten 4. ben 10-11 yıl oncede vardım, sc1de oynadım medicde, nasip degilmis beni oyun die oynarmıssın falan kim atıp tutuo bilemiyorum belliki biseyler eksik ( kibarca vakit diyelim gecelim ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Memphis Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 BaaL said: ayrıca protoss reaper harras yemez değil. ptoross reaper harras'ı 2 şekilde savuşturur , bu da normal bir açılışla 13-14 gaz attığı taktirde ; 1. si 3-4. işçi ölmeye yakın çıkan stalker ile kovalar 2. si 2. zealot ölmeye yakın çıkan stalker ile . "zea ile reaper rush durduruyorum" diyorsan beri gel. sen zea cıktında oda reaper'ı basine getiriosa, senden 4 scv eksik demektir buda senin forcunu -> 4 probe + 1 zea vs 1 reaper yapar, surround edemiosan veya sag click yapıp izliyosan yapıcak bisey, cunku benim oynadıgım adamlar 3 problela 2 marine surround cekiolar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BaaL Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 meatball army'e karşı 3 immortal yerine 3 tane daha colossus çıkabilirdi.zaten obs çıkmadığını söylemedim. obs çıktın bütün harita açıldı diye bir durum yok. obs dedigin ünite işçinin yarısı hızla ilerliyor, 100+ apm üstü insan KÖR değilse base'ine gelen obs'u direk görüyor, yani platin ligdeki oyuncular bile görüyor base'inde gezen obs'u. base'inde gezmiyecekse zaten ne anlamı var kenardan açıp 2 tane baraka 2 tane factory görmenin. bunun için scouta gerek yok ben söyleyim direk scout olsun o zaman "oyun uzayınca terranda 5 10 baraka olur" bitti scounting. yani öyle bir anlatıyorsunuz ki; memphis ve sen(huun) sanki çok kolay "go scout" diyince observer'a base açılıyor. hayır olmuyor öyle birşey. turnuvada oynayan 200 apm sahibi insanlar (ki ben 80 90 apm combatta 130 apm görebilen bi oyuncuyum 11 senedir strateji oynamadıgımdan) çok kolay scout ediyor , siz oyunu bilmiyosunuz ogrenmiyosunuz ondan edemiyosunuz. yok bir alakası. toss'un sana yapabileceği süpriz (eger noob game değilse) 4 phoenix // bi kaç dark templar // bi kaç voidray den ibaret. scout etsen ne etmesen ne terran olarak. attın sweep göremedin, adam gitmiş binaları saklamış. eheh marine dediğin hepsinin hakkından gelebiliyor evel allah (scanner sweep gene) ama toss rakibi scout etmeden ünite basınca zaten pahalı olan üniteler çöp oluyor, ya da zaten counteri geldiginden apışı kalıyosun görünce. e zaten templar 150 colossus 250 gaz vs istiyor. abanıcak bi halin yok. gidip tank thor'a storm atıcak halin de yok. sc1 de böyle değildi, observer'i maymunlar göremiyordu ekranda parlamadıgından, apalayarak da gitmiyordu, hayat ne güzeldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BaaL Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Memphis said: 3 problela 2 marine surround cekiolar 4 yap bari 3 mantıksız oldu. reaper'i ben surround edemiyorum adam uzaklaştıkça takip edersem de 4 probe fazla olan avantajımı da kaybediyorum zealot'u salıp stalker boostlayıp kurtuluyorum o dertten anca, sen edebiliyorsan bir edip replay al da öğreneyim lütfen. keza IEM da morrow'Un reaperlarını surround edebilen de göremedik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 silver ligdeyim ben daha. Sirf bugun 3 tane mm rush yedim. Protoss oynuyorum. Freewin benim icin. Zaten bir kac tane rush var. Cok cabuk kapiliyor counterlari. Azicik mikro ile uzerinden geciyosun karsindakinin. Rush counter gidince hem uzerine bitiremesem bile agir dmg vermis olarak dönuyorum hemde bi yandan expandi bole babalar gibi cikip savunmaya bile ugrasmadan orduyu massliyorum falan. Rush counterlamak inanilmaz bir avantaj Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BaaL Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Memphis said: 1. marine marauder gelene immortal basarsın 2. thor tank gelene colossus basarsın, templarda basarsın, illaki marine spamlamak zorunda tankların yanına, yoksa air'a gg der :) marime marauder gelene immortal basarak bi oyun alıp rep koy lütfen. ya da onu geçtim tamam, rep rep diyorum koymıyacaksın nasıl olsa. marine marauder'e immortal yapıp yenen diamond+ replay koy link ver lütfen. thor tank'ın yanına bastıgı 15 marine için templar çıkanın da replayini istiyorum lütfen. cidden yani karşıdakini haksız çıkarmak için sıkıp sallamanında da bir limiti olmalı, böyle bu ben süperim siz noobsunuz tavırları çok basit geldi bana. medic zamanı vardı isen zaten bolca pataklamışımdır o vakitler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Diamond'da T oynuyorum, hakikaten işini bilen bir toss gelince o match-up T açısından o kadar kolay değil. Genelde olay toss'un immortalları ne zaman ve nasıl çıktığı ile bitiyor, zira stalker/immortal/sentry olduğu anda MM tamamen çöküyor. İyi bir toss immortal sonrası timing push ile bayagı bayagı zorlayabiliyor T'yi. Guardian shield = etkisiz marine'ler, immortal = ölü marauderlar. Ortalıkta ghost da yoksa, mech de bi işe yaramadığından bu aşamada oyun gg. Ha evet yukarıda çok gaz isteyen üç unite saydım ama bunlardan çok da fazla lazım değil, 2-3 sentry ve 2 immortal yeterli. Öte yandan, toss colossus'u beklerse bu bana viking çıkarmam için fazladan süre tanıyor ve sonra colossuslar gidince gg oluyor. Özetle, bu match-up'da sentry'lerini iyi kullanan erken push'u bertaraf edip immortal/sentry ile T'ye zamanında saldıran P oyunu çevirir. Edit: Şunu söylemeyi unutmuşum, T starport çıkardığı anda işler değişiyor tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 ne kadar zor olabilir ki baal? 8-9-0 toss oynarken her zaman farklı bi obsa bindlıdır bende. obs kadar güzel bi birim var mı oyunda tartışılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lind3r0th Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 şimdi kızmayın yada alınmayın ama siz wc oynasaydınız baya ağlardınız FS yada BM ile yapılan rush worker farmı filan yani bu hep vardı olucakta kimsede omfg nub demiyordu bu tür rush olayları oyun kalitenizi yükseltir 1 yersin 2 yersin 3.de yedirirsin ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Behlul Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 hiç bişey basmadan battlec ve ya carrier basmayında insan bi marine basar stalker basar, 2 tane zergling gelir mi diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrannus Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 memphise laf atanlara gülüyorum imza:türkiyenin ilk ve tek memphis fanboiu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BaaL Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 huun said: ne kadar zor olabilir ki baal? 8-9-0 toss oynarken her zaman farklı bi obsa bindlıdır bende. obs kadar güzel bi birim var mı oyunda tartışılır. http://www.sc2rep.com/replays/hot/s_hot/day mouzMorroW vs mTwNightEnD HuK vs mTwNarutO TvP maç var 5 adet son 24 saatten, nightend 1-2 alıyor eline, huk 2 maçta da alıyor. bastıkları uniteler vs vs sorun değil neyse amma velakin 5 oyunda da öyle sizin dediğiniz gibi ferah ferah bir scouting yok. her oyun zaten terran'ın barakanın ışıkları yanmaya başladığında P için scouting bitiyor, o ana kadar gördüklerinden (ve haliyle tabi oyun da unite kısıtlı oldugundan) basıyorlar ünitelerini. 7. 8. dakkada da obs gidiyor tırsaraktan base'i gezmeye, her observer gittiğinde apm 70 80 lere düşüyor (180 -250 apm oynayan adamlar). öte yandan replayleri izlerken ben napıyorum nerde hata yapıyorum da sc1 de 130 140 apm oynarken şimdi 90ı geçemiyorum diye bi anlık takıldı kafama, sonra da apm nin rasgele tıklamakla değil oyunu ezbere bilmekten, çok deneyim sahibi olmaktan kaynaklı düşünme süresinin nerdeyse 0 a inmesi ve elin düşünmeden bişeyler yaptıgından hızlanmasıyla arttığını hatırlayaraktan bi kendime geldim. evet bilgim sınırlı,betada oynamadım,2 hafta oldu accountu alalı çatır çutur pataklıyorum sc1 bilgimle ama bilmediğim bir sürü şey var memphis'in dedikleri doğru olabilir. scouting de dediğiniz gibi olabilir, ünite seçimi de. yine de şu 5 replayden immortal basan tank gördüğünde, templar basan mmm gördüğünde bu seçimi yaptı o da ilginçtir, hiç biri de karşısındakine noob muamelesi yapan kibirli insanlar değillerdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrannus Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 bw gosularına saygılı olmak lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Memphis said: 1. marine marauder gelene immortal basarsın 2. thor tank gelene colossus basarsın, templarda basarsın, illaki marine spamlamak zorunda tankların yanına, yoksa air'a gg der 3. su yazdıklarınla ben noobum diosun zaten 4. ben 10-11 yıl oncede vardım, sc1de oynadım medicde, nasip degilmis beni oyun die oynarmıssın falan kim atıp tutuo bilemiyorum belliki biseyler eksik ( kibarca vakit diyelim gecelim ) tek baseden templar cıkmıyo ya. steppes of warda mesela ilk tank push'a templar yetiştiermiyorum ben, lkini blink stalekr veya chargelotlamatlatıyorum. sonra templar anca yetişiyo. ha belki yanlış bişi yapıyorumda orasını bilemem. ha obsle scout edilmiyor'ada ayrıca güldüm söylemem lazım. cıkıcaksın 3 tane obs birini forcun sana gelceği yere birini expensionlara birinide adamın baseini görmek icin kullnıcaksın iste miss gibi. anlamadımki yanı adam napıyo paso baseinin kenarlarınamı bakıyo obs giriyomu diye? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 biri bana phoneix rush ogretsin ya. Rush dediim direk phoneix cikiliyorya onu diom. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 bende kasıyorum su anda onu pvz de bazen oluyo bazen olmuyo tutturamadım mantıklı bi build Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 biz de spidee ile geceden beri lamerlik yapıyoruz toss terran.. ben cannon rush yapıyorum bi base e spidee de marauder rush yapıyo. %50 kazanıyoruz.. hatta daha demin ben adam basmadan cannonla oyun kazandık 40 dk lık cok komikti =)) en son 5 exp cıktım her yere pylon cannon diziyodum sdasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 abi cannon rush gorduum anda elimde ne kadar adam varsa adamin beyzine yolluyorum. Pylonlari bile asdsa. Gg diyip cikiyolar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 orası oyle zaten asdasfasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 ha bi de papaz 2 kez pilav yiyomus 2 kez ust uste gelen aynı takıma ust uste 2 macta aynı taktigi tam olarak 2k ez yedirdik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 ilk sayfayı okudum gerisini de okucam ama dayanamadım yani rush yiyosanız yememeyi öğrenin. ben gayet kazanmak için oynuyorum ama all-in yapmam pek oyunu uzatmaya meyilliyimdir. ama bu demek değil ki all-in yapanlar lamer. o all-in tehlikesi oyunun bir parçası. öyle bir tehlike olmasa oyun bu kadar heycanlı olmaz. kazanmak için her yol mübah, eğer adam fazla açgözlü bir build yapıyorsa all-in yaparsın yani daha az aç gözlü oynasaymış daha iyi scout etseymiş daha iyi önlem alsaymış bu kadar basit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 of abi ne çok ağlamışsınız. oyunu okumayı öğrenirseniz, solid bir build order'ınız olursa böyle sorunlarınız olmayacak. suçu millet'in lamerliğine oyunun kötülüğüne falan atıcağınıza daha iyi oynayın. cidden yazdıklarınız çok komik gözüküyo bilen birinin gözünde, bu kadar emin konuşmayın bari de sinirlenmeden anlatabilsin bilenler yanlışlarınızı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 benim illet olduğum 2v2 de silme zealot basıp gelenler hani amacınız nedir diye sorasım gelio 2 tane reaper maymun edio kendilerini ama işte yapcak bişi yok adamlar basmış manyak gibi zealot, zealotu durdurucak ilk birim roach doğrudan birim basmadan roach a gidiorum oyun başından itibaren yine yetmio cıkan birim microluosun gidio hatchery yıkıolar öküz gibi falan yani asabiyet durumu eheh ama oluyor yani bu tip şeyler yemeden icmeden 1 reaper cıkarıp rush yapanını , 6 pool ile all in yapanını bile gördüm o yüzden bişi diyemiorum rushcılara asap bozuyorlar sadece ya bi dur otur 2 taktik öğrenelim dimi maç mid game kadar uzayabilsin ögrenebildiimiz tekşey lamerlere karşı hazırlıklı olma taktikleri işte :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar