Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

photoshopla resime ligthsaber ekleme nasıl oluyor da oluyor?

elvyn

Öne çıkan mesajlar

Kardeş bak eğer burn toolu bulmak gibi çok basit birşeyi yapamıyorsan,programları kurcalayıp kendi çözümlerini üretemiyorsan ve lightsaber gibi görünmesi için ne yapman gerektiğini düşünemiyorsan,bilgisayarla haşırneşir değilsen photoshopla uğraşıp kendini yorma derim ben.[signature][hline]Jevor/Hibernia - Lancelot

Crosby,Stills,Nash & Young
Sosyal ağlarda paylaş

bilgisayarlarla 6 yaşından beri haşır neşirim bunu söylemek için geç kaldın. burn tool u buldum. Bir ışın kılıcı bile yaptım ama bir de size soruyorum nasıl yapılıyor diye. neon glow la yap diyeceksen yaptım bi şeye benzemedi. ayrıca bilmemek değil öğrenmemek ayıp. photoshop u yukleyeli 2 gun oluyor bir kaç şey biz de biliyoruz ama sordum yani bunu kazmalık olarak görüyorsanız size diyecek bir şeyim yok çekilin başkası yardım etsin o zaman.[signature][hline]Dönüp arkamı baktığımda gördüğüm sadece kara bir boşluktu...
lan yoksa o boşluk değil miydi lan???
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında bunun pekçok yolu var. Benim tercih ettiğim metod şöyle. Üzerine işleyeceğin resmi aç. Daha sonra Layer'den new layer de, mode olarak screen seç ve fill screen with neutral color'u seç.

Bu açtığın yeni layer'de iken renk olarak pure white ayarla ve line tool ile saber'ini çiz. Burada çizerken kullandığın line'ın kalınlığını bir yere not et. (pixel olarak) Çizdiğin line'ı rasterize et. Brush'ı seç ve kalınlık olarak line'i çizerken kullandığın kalınlıktan 1 pixel daha ufak olacak şekilde ayarla. ve saber'in uç kısmını oluştur. Yeni açtığın ve mode olarak screen'i seçtiğin layer ile line ve brush kullandığın layer'i merge et.

Şimdi merge ettiğin layer'i seç ve filtrelerden blur oradan da gaussian blur'u seç ve değer olarak 1 ver.

Şimdi bu blurladığın layer'dan 3 kopya oluştur. Yani background image ve 4 tane screen modunda gaussian blur çekilmiş layer'in olacak.

Sonra bu 4 layerden 1'i dışında diğerlerini line çizerken kullandığın kalınlık değerinin katları şeklinde gaussian blurla. Yani eğer line kalınlığı olarak 8 pixel kullandıysan. 1.'de gaussian blur değeri 8, diğerinde 16 ve sonuncusunda 24 olacak.

Bunları tamamladığın zaman bu 4 layer'i yanı background image haricindeki 4 layeri merge et.

Şimdi saber'a renk verme zamanı. Bunun için 4 layer'i birleştirerek oluşturdun layer seçili iken yukarıdaki menüden Image-> Adjustments-> Color Balance'ı seç.

Çıkan menüde Tone Balance Midtones'da iken, saber'in rengine göre sonuna kadar kaydır. (o rengin color level'ı 100 olacak) (kırmızı olacak ise cyan-red barı'ını Red'e, Yeşil olacak ise Magenta Green barını Green'e, Mavi olacak ise Yellow Blue barını blue'ya, mor olacak ise Magenta Green barını Magenta'ya sarı olacak ise Yellow Blue barını yellow'a kaydır.) Ama hemen OK'leme.

Tone Balance kısmını şimdi Highlights'a getir. Şimdi demin yaptığımız gibi seçtiğin renge göre tekrardan çubuğu kaydır ama bu sefer değer olarak 50'yi geçmemeye çalış. Renk çok baskın olunca göze batıyor. Şimdi Ok diyebilirsin. Eğer sonuç tam olarak hoşuna gitmediyse bu renk ayarlaması ile biraz daha oynayarak istediğin kıvama getirebilirsin.

Bu işi de hallettikten sonra yapacağın tekşey background ile bu layer'i merge etmek.

Jobs Done.[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

abi dediklerinin yarısını anlayabildim daha detaylı anlatabilir misin mesela bu menülere nereden geçiliyor. rastarize a geldiğim de neden seçilemez konumunda biraz daha yardım.[signature][hline]Dönüp arkamı baktığımda gördüğüm sadece kara bir boşluktu...
lan yoksa o boşluk değil miydi lan???
Sosyal ağlarda paylaş

Elvyn, sana tavsiyem bu işe girişmeden önce PS'ye birazcık alışman.
Yani basic'ini kapman.
Yani toolların yerini falan öğrenirsin, menuler aklına yerleşir, layer olaylarına elin alışır.

1,2 hafta resimler üzerinde çalış.Çalış derken ahım şahım şeyler yapacan diye birşey yok.Yani filterları dene, toolları dene, ne nedir gör.

Bu yol "Abi ben tutorial okumam." diyen arkadaşlar için geçerli tabii ehehehe.[signature][hline]Işığın yokluğunda, karanlık hükmeder...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
lord_elvyn, 17 Ağustos 2004 18:33 tarihinde demiş ki:
abi trial ama bu :)))))))))
genelde programların trial sürümlerinde bazı fonksiyonlar kapatılmış olabilir. photoshop'Un trialini hiç kurmadım ama böyle bir durum olabilir.

bu arada ps trial versiyon mu veriyormuş? ilginç geldi...[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...