Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paticik kendi çapında 1v1 turnuvası vol.1

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
pvp de scout atmadan arka girisi olan base de sacma sapan bi zamanlama ile forge expand ? guldurmeyin abi beni. sacmalama katsayiniz artarak geliorsunuz.

tek yaptigim kotu bi oyuncuya kotu oldugunu soylemekti oda ustu kapali cheese sarkazmina cevapti. ego , pms , manner falam sayikliorsunuz bir de.ilginc insanlarsiniz. bi cikip hava alin.
Mesaj tarihi:
huun said:

kardeşim buraya yazan hiç kimse rekabeti üst seviyede tutarak oynamıyor bu oyunu.

cheese kızmak falan bence de yanlış -ki adamın buna kızıp kızmadığını da bilmiyoruz- ;ama bu yanlışı düzeltince başımıza nada falan kesilmeyecek bu insanlar. gene düşük seviyede, rekabetten uzak, eğlencesine oynamaya devam edecekler.

bu yüzden gereksiz buldum bu tartışmayı.

böyle diyince iyi,
kötü oynuyodun uzatmak istemedim diyince kötü mü oluyoruz?

kızıcaksanız bu adama kızın üstü kapalı hepinize sövüor :)
Mesaj tarihi:
lan haha çarpıtma olayları sinsi herif.

orda ne dendiği çok belli. türkiye'de kimse o dediklerimden farklı sınıfta bir oyuncu da değil. boy boy replerinizi, kanal kanal streamlerinizi izlemediğim sürece hepiniz öylesiniz.
Mesaj tarihi:
memphis'in beni karalamaya çalısması apayrı bir durummuş.benim anladıgım sey pati turnuvasının eglenmek için yapıldığı muhabbet için yapıldığı falandı. commun birbirini tanısın falan. 5 dakika sürmeyen bir cheese oyunu ile dısında kalmak içimdeki uktedir evet. böle birşeyle karşılaşmak istesem gider ladderda atarım maç abi neden eğlenmemek için pati turnuvasına katılayım? en basından beri kazanmak gibi bir iddam yokken hemde.

hadi diyelim memp adamı savundu bana laf sokusturdu aptal saptal anlamlar cıkarıp öyle seyleri ima ettiğim üzerinden bin tane laf etti. meh. huun sen kaç yaşında adamsın ve suranın moderatörüsün şu yazdıklarına bak bir tekrar.

çok temiz ne net birşsekilde demek istediğimi demişim zaten. Cheese bazen çok sinir bozucu olabiliyor ama oyunun bir parçası hiçbir zaman oyunda olmamalı falan demedim. hatta bir topikte cheese bile savunmuş bir adam olarak bana yakıştırdığınız şey çok saçma lan. bu turnuvada olmamalıydı cheese ben onu diyorum cheese olmasın hiç yapanlar aptaldır demiyorum. ben daha bir kere cheese kullanmadım ki ezbere biliyorum yapabilirdim yapmıyorum bu benim tercihimdir. Ödülsüz isimsiz prestijsiz pati turnuvası abi bu amaç yüzde elli kazanmaksa yüzde elli eğlenmek olmalı en azından kendi aramızda yaptığımız turnuvada.

memp aklınca dalga geçmiş vingthoru eğlendirme turnuvası diye. benim yüzüme karşı çok basit hakaretleri edemeyeceğini düşündüğüm bir adamın internet üzerinde benimle dalga geçtiğini sanması o postları atması falan internetin azizliği tabi.

şu tutumla ne turnuvanız keyifli olur ne oynadığınız oyun keyif verir ne muhabbetiniz.

tuncaya karşı yenilmek bile keyifli aranızdaki fark bu demek ki.
Mesaj tarihi:
Vingthor said:

su guzel turnuvadan cheese ile elenmek cok can sıkıcıydi benim acimdan. Patch gelsin diger turnuvayi ole yapalim bari

cakeonroof said:
abi ilk oyunda pvp de base e canon atip exp ciktin alakasiz bir zamanda. 2. oyun cheese yemenin sebebi oyunu uzatmaya degmeyecek kadar kotu olman zaten.patch gelmesi cheese faktorunu degisteren bir etken olmayacak ayrica.

bütün tartışma şu iki mesaj üzerine kurulu. 3.şahısların konuştuklarını bir kenara bırak.

sen duygularını yazmışsın, cake düşüncelerini yazmış. birisine kötü oyuncusun demek evet güzel bir davranış değil; ama hakaret de değil. işin içine cheese muhabbetini hiç karıştırmasan muhtemelen de böyle bir cevap almayacaktın. sen böyle bir imada bulunmak istemesen de, mağlubiyet sonrası cheese ile ilgili konuşmak alınan galibiyeti küçük gören bir tutum takınmak olarak algılanıyor.

memphis de zaten orada topa girmiş, kendince yorumlar yapıp alaycı ifadeler kullanmış. benzer yaklaşımlar bu forumun hemen her yerinde her zaman görülebiliyor; ama moderasyon anlamında yapılması gereken birşey olduğunu düşünmedim. gidişattan duyduğum rahatsızlığı dile getirip, uyarımı yaptım.

"yazdıklarını oku" dediğin, memphis ile cake'in yazdıkları mı benim yazdıklarım mı anlamadım. diğerlerinin yazdıklarıyla izahatımı yaptım. benim yazdıklarımda rahatsız olduğun birşey var mıdır, varsa nedir anlayamadığım için birşey diyemiyorum.

sabahın 5'inde bunları yazmak zorunda bıraktığınız için hiç birinizi affetmeyeceğim, bunu da unutmayın.
Mesaj tarihi:
abi küçücük bir grup insanız şurda aynı oyunu oynayıp birşeyler paylaşan. cheese yada değil oyunun içinde hepsi var ve yapılması tam olarak engellenmediği sürecede hep yapılıcak. zevkli zevksiz konusunu bırakıp counter yapmak adına oturup konuşup oyunuuzu geliştirceğinize birbirinizi yiyorsunuz. yapmayın etmeyin. sonuçta oyunda birsürü alternatif birsürü açılış ve b-o var bunları birbirimizle paylaşıp oyunu daha keyifli hale getirmek varken bunları yapmanın manası yok. sonuçta bir topluluk var ve bu topluluğun amacı birbirinizin oyununu geliştirmek ve eğlenmekse şuan burda sayfalarca yaşanan tartışmanın hiç mi hiç manası yok.
Mesaj tarihi:
ya biraz rahat olun ya ne gerek var böyle şeylere.

birileri foruma bi şey yazdığında ona illa cevap vermek zorunda hissetmeyin bırakın herkes dilediğini yazsın. (bu tartışma için söylemiyorum) kendinize görev bilip birilerinin yazdığına haddini bildirmeyi görev olarak görmeyin. en başında negatif bi havası var zaten, karşıya hakaret etmesen tartışmasan bile o açıdan problem yaratır ortamı da gerer

gergin ortamları kimse sevmez arkadaşlar ve insanları iter. biz burda bi güzel community oluşturmaya çalışıyoruz. herkesin iyi gayretleri lazım. şöyle düşünün pek çok şeyin sc2 için ilki sayılacak şeyler yapılıyor daha oyun yeni çıktığından, elbette kusurları olacak yapılan organizasyonların işlerin.

ayrıca insan olan her yerde farklı görüşler de olacak, bu forumda fikrine katılmadığınız insanlar olabilir OLACAK DA. fikirleri size çok SALAKÇA APTALCA ama buna rağmen İDDİALI gelecek kişiler de olacak, olacak yani bu. Kimse kimseye katılmak zorunda değil anlaşmak zorunda da değil, birisi oyunu bilmeyip biliyor gibi konuşabilir diğerinin başka bi beğenmediğiniz tarzı vardır ama O-LA-CAK.

bu olayda vingthor der ki "zevk turnuvasında cheese olmamalıydı" memfis der ki "oyun bu her şeyle yüzleşeceksin ben de böyle düşünüyorum" insanlar fikirlerini bu şekilde ifade eder biter. ama bu şekilde uzatmaya ne gerek var fikirler paylaşıldı memphisle vingthorun sc2 de olması gerekenlerle ilgili şeylere aynı bakmadığı anlaşıldı,, ee bitti gitti bu kadar. sizden olmayanı siz yapmaya çalışmayın ya da şöyle diyeyim haklıysanız da illa dövene kadar haklılığınızı göstermenize de gerek yok. karşınızdaki insan tınmıyor mu? bırak boşver gitsin.

diyelim ki vingthor paticik turnuvalarını beğenmedi cheese nedeniyle, katılmaz olur biter. yok kendini cheeselere hazırlarsa katılır aynı şey. küçük şeylere takılıp 10 sayfa harcamanıza gerek yok elinize zihninize yazık.

önemli olan progress, gelişim, önemli olan daha başka turnuvaların yapılması, kuralların geliştirilmesi, eski hatalardan ders çıkarıp yeni girişimlerde aynının yapılmaması örneğin maç saatlerinin geciktirilmemesinin sağlanması bir örnek buna.

daha rahat bakın olaylara. şahıslara takılmayın.
birisi size fikir olarak katılmıyor diye de internet üslubuyla dövmeyin birbirinizi.
Mesaj tarihi:
evet haklısın. ikisi ayrı ben neden bunu düşünemedim. hadi biraz daha körükleyelim kavga etsinler iyice. seviye düşsün insanlar kaçsın communityden 1-2 kişi banlansın. iyi oldu mu böyle?

sadece son cümleyi okuyup mu yazdın o postu dürüstçe söyle :)
Mesaj tarihi:
abi cheese yiyince kufretmedim ben 'lan oldu mu simdi ya?' dedim bilmem anlatabiliyormuyum. Cheese karsiti degilim kesinlikle ama pati turnuvasinda gormeyi beklemezdim.
Cok basit soyledigim sey. Ne cheese yapilmasin diyorum ne baska bisi nasi istiyosaniz ole oynayinda yani

proxy2xgw yuzunden patchte nerf yiyen protoss var. Cheese ile elendim diyince 'kotu bir oyuncusun' denmesi... Heralde kotuyum karsinda whitera mi bekliyosun paticik turnuvasinda?
Mesaj tarihi:
uzatmasak artık?
karşı tarafı tahrik edicek şekilde daha doğrusu ona cevap vermeye zorlayacak şekilde bu yüzden de tartışmanın devam etmesine neden olacak şekilde kurmasak özneyi cümleyi tümleci artık?
neyin gururunu yaşıyosunuz?
dediyse dedi ya daha da bu adamla muhattap olmazsın olur biter.
turnuvanın günahı ne , huunun günahı ne.
eğer sana ciddi hakarete varan bi şey söylerse zaten huun burda.

"en son lafı ben koymalıyım" tribine de girmeyin.

her sayfada aynı cümleleri tekrar tekrar kuruyosunuz, sıkılın artık da bitsin şu konu.
Mesaj tarihi:
Bi sürü tartışma olmuş yazık ya, insanlar o kadar uğraştı bunu düzenliyebilmek için. Yeni bişey yazıp tartışmayı tekrar başlatmayacağım ama bu tarz tartışmaları direkt foruma aktarmanız çok yanlış, özelden konuşabilirdiniz bunca insanın moralini bozmadan...
Mesaj tarihi:
Şimdi bu turnuvalara girerken insanlar ben cheese yapmayacağım diye bir kontrat imzalamıyor. Ayrıca cheese kavramınıda hiç anlamıyorum. Nedir abi bu cheese? Oyunda legal olan her taktiği yapabilirsin. Rakibinin zayıf yönü olduğunu düşünüyorsan rush stili oynarsın , yok bu adam late'te kötü (ör: darvin) ben bunu late'te yenerim diyosan uzatırsın yada olmadı eğlencem dersin farklı şeyler yaparsın. Kim kimin oyununa niye karışsın. Turnuvanın kurallarında cheese yapmak erken saldırmak yasaktır diye birşey yazmadığı sürece isteyen herkes istediği cheese'i yapar.

Ama herkeste bilirki kendine güvenen oyuncu bu tarz şeyleri denemez çünkü risktir ve iyi oyuncular late game'e hakim olduğu için maçı rakibi tanıyarak daha iyi kazanır. Ayrıca cheese'inde kendisinin oyunun geliştirmeyeceğini bilir. Fakat adam yapmak istiyorsada yapar kime ne dimi :)
  • Yeni Oluştur...