Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Herhangi bir link buttonuyla herhangi bir form arasındaki iletişim

_noopy

Öne çıkan mesajlar

Şimdi elimde 3 tane button var diyelim ve bu 3 button aynı sayfada bulunan bir forma gidiyor.
Fakat tıklanılan buttona göre formdaki dropdown menüden birisi otomatik seçili geliyor.Misal button3 e tıklanıldıysa formdaki dropdown menüde "C" seçeneği seçili gelmeli, button1 e tıklanıldıysa "A" seçeneği. Anlatabildim umarım kendimi.
Nasıl yapacağımı bulamadım 3 farklı form sayfası mı yapmam gerekir diye düşündüm ama o da saçma geldi illaki tek formla yapılmasının bir yolu vardır dedim. Javascriptin dibine vurmadan yapılabilicek bir çözüm olursa sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

hatir, querystring ile gecirirsen cok kolay olur mesela

<input type="button" onclick="redirectForm(this.selectedIndex)" />

function redirectForm(selectedIndex){

$('#form1').action = "handlepage.html?selectedindex="+ selectedIndex;

$('#form1').submit();
}

bolece birsonraki handlepage.html sayfasinda hem sayfa icerisindekileri yakalarsin, hidden field falan hemde
querystring ile degerleri alirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece HTML kullanmak zorundaysan reyou'nun dedigi gibi query string ile yapacaksin. Ya da butun form'lari ayni sayfa icine gomup lazim olani gosterebilirsin. Bir baska metod da istenilen form'u ajax ile sayfaya cagirmak olabilir.

Yok PHP/ASP kullanabilirim diyorsan form'u POST edip PHP/ASP ile POST edilen degerleri yakalayip ona gore selectbox olusturabilirsin.

Ben olsam butun form'lari ayni sayfaya gomup, hangi buton'a tiklandigina gore islem yapardim.

Bir de jqeury kullaniyorsan hali hazirda query string plug-in'i mevzut. Diger turlu cok ugrasirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Javascript ve Php konusunda bilgim kıt.Kodlama temelim var c/c++ dan geliyorum webe ama web konusunda başlangıç seviyesindeyim ondan pek işin içinden çıkamam ama bana 2-3 saatte halledebileceğim birşey lazım. Di senin dediğin gibi sayfaya gömüp yapmayı denemekte makul geldi. Saolun
Sosyal ağlarda paylaş

onun nedeni de, bütün sitenin utf-8 ile yazılmış olması ne yazık ki, notepad++ ile sitenin kodlarını aç, ve encodingi 8859-9 olarak seçip kaydet. Biraz karakterler bozulabilir, onları o sırada elinle düzeltmen gerekecek. Bir de, kısmının içersinde meta tag ekleyerek, browserların 8859-9 encoding kullanmasını sağla
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...