_noopy Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Şimdi elimde 3 tane button var diyelim ve bu 3 button aynı sayfada bulunan bir forma gidiyor. Fakat tıklanılan buttona göre formdaki dropdown menüden birisi otomatik seçili geliyor.Misal button3 e tıklanıldıysa formdaki dropdown menüde "C" seçeneği seçili gelmeli, button1 e tıklanıldıysa "A" seçeneği. Anlatabildim umarım kendimi. Nasıl yapacağımı bulamadım 3 farklı form sayfası mı yapmam gerekir diye düşündüm ama o da saçma geldi illaki tek formla yapılmasının bir yolu vardır dedim. Javascriptin dibine vurmadan yapılabilicek bir çözüm olursa sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 querystring ile gecir ne istiyosan misal buttononclick olayina window.location = default.aspx?selectedDropdown=1&index=5; daha sonra sayfa yuklendiginde gelen degeri oku dropdown u ona gore sec Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_noopy Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Ha bir de ekleyeyim amatörüm :P . Kafam karıştı biraz. Okumayı nasıl yaparım ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 button'un onclick eventinde once document.getElementById('dropdownadi').selectedIndex = 1 tabi 1,2,3 hangisini istiyorsan ona gore degistireceksin. sonra document.formadi.submit(); Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_noopy Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Yanlış mı anlattım kendimi diye düşündüm biraz. Buttona tıklandığında farklı bir sayfaya gidiyor ordaki formun dropdown seçeneğini değiştiriyor. Direk getelemendbyid diyerek başka dökümandaki şeyi değiştiremeyiz dimi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 hatir, querystring ile gecirirsen cok kolay olur mesela <input type="button" onclick="redirectForm(this.selectedIndex)" /> function redirectForm(selectedIndex){ $('#form1').action = "handlepage.html?selectedindex="+ selectedIndex; $('#form1').submit(); } bolece birsonraki handlepage.html sayfasinda hem sayfa icerisindekileri yakalarsin, hidden field falan hemde querystring ile degerleri alirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 ben yanlis anlamisim evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Sadece HTML kullanmak zorundaysan reyou'nun dedigi gibi query string ile yapacaksin. Ya da butun form'lari ayni sayfa icine gomup lazim olani gosterebilirsin. Bir baska metod da istenilen form'u ajax ile sayfaya cagirmak olabilir. Yok PHP/ASP kullanabilirim diyorsan form'u POST edip PHP/ASP ile POST edilen degerleri yakalayip ona gore selectbox olusturabilirsin. Ben olsam butun form'lari ayni sayfaya gomup, hangi buton'a tiklandigina gore islem yapardim. Bir de jqeury kullaniyorsan hali hazirda query string plug-in'i mevzut. Diger turlu cok ugrasirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_noopy Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Javascript ve Php konusunda bilgim kıt.Kodlama temelim var c/c++ dan geliyorum webe ama web konusunda başlangıç seviyesindeyim ondan pek işin içinden çıkamam ama bana 2-3 saatte halledebileceğim birşey lazım. Di senin dediğin gibi sayfaya gömüp yapmayı denemekte makul geldi. Saolun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 100 trilyon tane yöntemle yaparsın, ben olsam PHP ile post, get bişi kullanarak yaparım. JavaScript olabilir, JSP olabilir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_noopy Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 bişey daha sorucam şimdi ben formu php ile bana mail olarak gelicek şekilde ayarladım fakat mail türkçe karakterler içerdiğinden abuk subuk çıkıyor karakterler. Nerden nasıl düzeltirim bu durumu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 çok büyük ihtimalle utf-8 olarak gönderiyordu, mail client'ını yada browserı'nı utf-8 olarak encode ayarla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_noopy Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 türkçe için 8859-9 mi kullanmalıyım. site utf-8miş evet 8859-9 yaptığımda da normal sitedeki karakterler bozuluyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 onun nedeni de, bütün sitenin utf-8 ile yazılmış olması ne yazık ki, notepad++ ile sitenin kodlarını aç, ve encodingi 8859-9 olarak seçip kaydet. Biraz karakterler bozulabilir, onları o sırada elinle düzeltmen gerekecek. Bir de, kısmının içersinde meta tag ekleyerek, browserların 8859-9 encoding kullanmasını sağla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 bence her turlu utf-8 kullanmakta fayda var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_noopy Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Oh sonunda. Teşekkürler. Ahaha şimdi de şey sorunu çıktı. Localde düzgün görüntülüyo ama upload ettiğimde bozuk çıkıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 upload edince bozulması garip geldi, onu incelemek lazım, bir yorum yapamayacağım Mum_Chamber said: bence her turlu utf-8 kullanmakta fayda varbence de ama adam 8859-9 istemiş. UTF-8 daha standart oluyor, ben de seviyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar