di Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Selamlar, Mobil bir development ortamina ihtiyacim var ve MacBook Pro'nun 17" modelleri ihtiyacimi fazlasiyla karsilayacak gibi gorunuyor. Fakat gidip 3000 dolar gibi bir para verme konusunda cok ama cok kararsizim. Kendi acimdan artilarini eksilerini yazmaya calisayim, bir de siz degerlendirin. Benim aklima gelmeyenlerin sizin tarafinizca soylenmesi oldukca olasi su durumda. * 1920x1200 gibi rahat calisabilecegim bir cozunurlugu ve rahat buyuk bir ekrani var. * Genellikle web development icin kullanacagimdan 7-8 saat kadar bir pil omru olacak. * Linux'a asina oldugumdan konsoluyla cok rahat edecegim, istedigim gibi takla attirabilecegim. * i7 islemcisi ve GT330M ekran karti ile rahat rahat oyun oynayabilecegim ya da guc gerektiren islemleri catir catir yapacagim. * IPhone'um ustunden rahatca internet'e girip diger connect card'i iptal ettirebilecegim. Eksisi olarak gordugum tek sey su ki parasini ek isler yaparak en az 1 senede cikaracagim ki arada ek masraflari illaki olacaktir. Nedir acep fikirleriniz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mathias Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Abicim Sony al 2800 liraya i7 işlemcili gt330'lu 6gb ram'li. Benim arkadaş macbook pro'yu satıp aldı hatta. Autocad vs. 'de ihtiyacı oluyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 proların o kadar uzun mu pil omurlerı? genelde orda yazan max saat ıdleken kı halı gıbı bıse, muzık falan dınnıosan sadeec Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuNiZ Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 di, abicim yogun bir MacbookPro kullanicisi ve senin kullanim amacini az cok tahmin eden biri olarak net bir kac seyi ortaya koyayim.. birincisi, web coding icin ne kullanicaksin bilmiyorum ama, linux u biliyorum, darwin de linux oley diye bir olay yok, agir patlarsin soyliyim.. mac os x de gcc bile default kurulu gelmiyor, cogu sistemin lisansla isleri var, o yuzden gidip onlarin warezini bulman gerekiyor, bir cogu da farkli calisabiliyor. bi defa onu bi bil.. ha bash kullanicaksin, okdir.. darwinde super bash geliyor rahat edersin cidden. mac os x disinda hic bir yerde (diger isletim sistemlerinde) 7-8 saat sure yok, win e gecersen direk patliyor. oyun olarak cok fazla alternatifin yok, emulatorler de cok mal. ama bootcamp her zaman elinin altinda.. windows da ayni ozellikteki baska makinalardan bile daha yuksek puan aliyor mac nedense ;) ben mbp i cok iyi bir fiyata okutup, asus makinaya gecmistim, cok da keyifliydi, aradan bir kac sene gecince yine mac imi ozledim.. yine aldim, kullandim sattim vs.. ilk mac inse, mutlaka al.. ayri bir keyif, yasanmasi gereken bir deneyim.. cidden farkli.. sonra degistirirsin.. ha unutmadan, alabiliosan 17" alma.. 15" al.. i5 de isini gorcek.. 17" essek olusu gibi.. cok agir.. omzun kopar.. unutmadan, yaz bakim hangi platformlarda gelistirme yapcan? ne kurcan macos a yani? edit: typoooo :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 tim apple uygulamaları da yazmak istiyordu apple olmasını o yüzden istiyor sanırsam abi o parayla gidip samsung al üstüyle de imacmini al eğer niyetin oysa ha pil ömrü önemli dersen yanına bir pil daha al Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuNiZ Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 bak babacum direk hakli yalniz.. eger derdin mac ve iphone uygulamasiysa.. bomba bi cozumle geliyoruz.. mac mini yi aliosun.. essek gibi tv e bagliyosun.. hem mac in oluyor.. hem tv den internet takiliosun.. hem mukemmel bi video oynaticin oluyor.. muzik falan da cabasi.. hemde essek gibi fullhd cozunurlukte deli kod yaziosun.. atiosun cebine tasiyosun gittigin yere vs.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Abi 15" ekran cozunurlugu uymuyor bana. 1280x800'de direkt boguluyorum ben. Mac mini guzel bir cozum ama benim yanima alip musterinin ofisine gidecek, orda saatlerce calisacak bir makinaya ihtiyacim var. Yoksa evdeki desktop makinam ve 24" monitorum gayet yetiyor. Gayet guzel bir asus makina var hatta evde ama yine cozunurluk ve pil omru cok sikinti. Genel olarak web development icin kullanacagim makinayi. Belki java/python kismina ve iphone development'a dalabilirim ama olmazsa olmaz seyler degil. sadece IPhone development'i kendi makinamda ya da sanal makinada yapamiyorum ama. O konuda mac sart. Oyun konusunda ben de boot camp dusunuyorum. Gerci mudavimi degilim. Arada bir SC2 gibi oyunlara sariyorum iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 once niye laptop istedigine karar vermen lazim. macbook pro (mac pro fakli birsey)'nun olayi mobilitesi. eger mobil bir cihaz istiyorsan 17" hic isini gormez. 17" laptop dedigin mobil masaustu olur anca. hani ayda bir tasiniyorsan isine yarar. yoksa her gun bir yere getirip goturemezsin. hatta eminim 21.5" imac en az 17" macbook pro kadar mobildir.. 21.5" bir imac al, cok daha rahat kullanirsin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 15" macbook pro cozunurlugu 1440x900 bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Benim icin mobilite olayi ofise gidip aksam ofisten geri gelmek ki o da su siralar pek nadir. Gidip gelirsem de yol yurumuyorum. Yani her gun iki kere sirtim belim kopacak sekilde tasimayacagim aleti. O yuzden dert etmiyorum agirligini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 sana macbook pro lazım o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuNiZ Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 o zaman gogo 17.. python default kurulu gelior, tum nix lerde oldugu gibi.. harika calisiyor hic bir sikintisi yok. web tarafi icinde sikinti yok php falan rahatlikla kodlarsin. 7-8 deilde bi 4-5 saat kafadan calisirsin.. oyun oynarken biraz daha duser.. ama netbook performansi bekleme kardes.. bole bi mac sahibi oldugunda baska makina istemiosun zaten o yuzden para moghuuuum olmuyor.. hissetmiosun yani gireni :D yada abi soksana sirkete.. yalvar biraz.. google iz biz havasinda takilmiyormu sizinkiler yoksa? turkiye deki butun ".com" hedeleri o sekil kantine bir langirt masasi iki minder puf koyup, google iz biz sekli yapiyorlar.. bkz. gittigidiyor, sporx, yemeksepeti... :D sizinkilere de google deilmisiniz arkadasim RP sini yapiosunuz delikanli olun mac imi alin de.. belki yerler :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_noopy Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 macbook pro gerçekten mükemmel bir alet. yani notebookların tanrısı gibi birşey benim için. Pil ömrü dillere destan, zaten macintoshun windowstan üstünlükleri saymakla bitmez. Bazı eksiklikleri olabiliyor tabi ama macbook alınabiliyosa macbook alınmalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 fan boi luk hoş bir şey değildir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuNiZ Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 MBP 4 life :P edit: fanboi olcam ben buyuunce :P anca bu kadar kivirdim mum.. idare ediver artik :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_noopy Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 mac prolarda acayip aletler ama kabul etmek lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuNiZ Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 ben sahsen, MBP ve Mac Mini disindaki urunlerinin kendi adima ve calistigim sektor adina (bilgi guvenligi danismaniyim) cok verimli kullanamiyorum. o yuzden her zaman MBP edindim, baska alternatiflerini kullanmadim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 abi mbp diyin, macbook diyin ama mac pro demeyin su alete nolur =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_noopy Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Kasası 15bin lira olan alet iyi alettir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuNiZ Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 hemen editliorum, seni kircaama kendimi parca pincik ederim :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 @di, eger oyle bir durum varsa 15" ve 17"leri bir dene, ona gore karar ver. hani ozellikle 1280x800 istemiyorum demesen 13"te israr edicem. ben gayet memnunum, eski 15.4" laptopumdan bile daha ferah geliyor. ama benim her zamanki tavsiyem daha kucuk laptoplardan yana. hani laptop ergonomisini de yitiriyor bence 17" olanlar. ama tabi tercih senin. istersen apple store'lardan birine git, bir saat kadar yapis 15"lerden birine, birsey demezler muhtemelen, rahat rahat denersin. ondan sonra kararini verirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 LuNiZ said: hemen editliorum, seni kircaama kendimi parca pincik ederim :D ehehehe <3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuNiZ Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 bende ayni fikirdeyim eminim ki 15 seni tatmin edicek.. beni etmisti.. 17 inan bir sure sonra cekilmiyor.. yeme bu i7 ayaklarini fiyatina bak.. akilli ol :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Konuyu actim, 1 saat gecmeden "istedigin parayi vermiyoruz" telefonu geldi. Cok pis nazari dokunuyor lan burda birinin bana. Ibnelik yapmasin kimse. Delikanli gibi ciksin ben yapiyorum diye =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
photographer Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Notebook alıp Mac os kurma işlemi de yapılıyor ama ne kadar stabil bişey diyemicem :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar