Manve_13 Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 Selamlar, Geçen gün amerika'da bir şirkete staj başvurusunda bulundum. Bugün onlardan olumlu cevap geldi. Bana söylediklerine göre 3 aylık bir staj programından sonra tam-zamanlı olarak beni işe almak istediklerini söylediler. Şimdi benim çekincem, tam olarak konuşmadık ama, sanırsam bana bu 3 aylık sürede bir ödeme yapmıcaklar. Burdan yol parası üstüne bir de 3 aylık masrafım 7bin lira civarı bir şey tutacak. 3 ayın sonunda orda çalışma vizesi alamama ihtimalim var mi ki? Bir de benden turist vizesi almamı istediler. Okul bitti falan diye konsolosluk vize verme de sorun çıkartır mı? 2008'de yazın 3 aylığına gitmiştim. bir kere aldıktan sonra daha kolay alınıyor diye biliyorum ama ne derece kolay onu bilemiyorum. Mesela okul yerine de Ales'den su kadar puan aldım ben 3 ay sonra geri dönüp yüksek için başvurcam falan desem. Kısacası en kolay nasıl vize alırım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 turist vizesinde sorun yaşayana rastlamadım. soru sorduklarında rahat ve güvenli ol. doğruları söyle. bir de amerika'da çalışma vizesi, 'tavuk mu yumurtadan, yumurta mı tavuktan çıkar' gibi bir şey. yani çalışma vizen varsa işe girebiliyorsun, ya da işe girdiysen çalışma vizesi alabiliyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 meslegine, yapacagin ise vs gore degisir aslinda ama 3 aya bakar o kendini gosterirsen alirlar vizeni, bide ole ac acina birakmazlar 3-5 verirler bisi diye tahmin ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Manve_13 Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 Vize için sorun yaşayacağımı ben de pek sanmıyorum ama şimdi şu yeni pasaport olaylarından dolayı yeniden pasaport çıkartmam gerekecek, harcını falan yatırcam. Bi ton zahmet çıkaracaklar gene. Oraya bir baskı devre firmasına elektronik mühendisi olarak gidiyorum bir aksilik çıkmazsa. Bakalım cidden heveslendim ve gitmeyi istiyorum. Umarım bir aksilik çıkmaz. edit:3-5 bir şey vermelerini ben de umuyorum. buradan zaten motorumu falan satarak gideceğim ama 3 ay az süre değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 eger sana turist vizesiyle gel diyorlarsa 3-5 vermezler bence. turist olarak calisma izninin olmamasi lazim, oyle olunca da kacak calistiracaklar iste.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 turkiye'de hangi firma ile gorustun? yapacagın is nedir? bir de bu soylediklerini sana interview sırasında firma calısanı mı soyledi, yoksa aracı kurum mu? turist vizesiyle gel 3 ay calıs sonra sponsor olalım der mi abd'de bir firma, pek aklıma yatmadı. aracı firmadan falan bahsetmemissin ki zaten, nerden cıkardım ben onu eheh. neyse diger sorularıma cevap bekliyorum ama hala. bi de isi nerden bulup irtibata gectin onu da soylersen pek makbule gecer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Manve_13 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 İşte el altından belki biraz yardım ederler diye umut ediyorum =) Benim bir arkadaşım internetten bulmuş iş ilanını. O bana söyledi elektrik-elektronik müh. arıyorlar diye. PCB tasarımı ve testleri ile ilgili çalışacağım sanırsam. Direk ordaki genel-müdür ya da patronla mail yoluyla konuştuk. Daha çok fazla bir şey konuşmadık zaten sadece gel dedi. Vize almanda sorun falan çıkar mı dedi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 bi kuntiklik var bu işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Manve_13 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 aquila said: bi kuntiklik var bu işte. Hmm ne gibi bir şey olabilir ki? Taklaya gelmeyelim de. Ya bi de ben hocama sordum. Şirketin kurucusu Türk sanırsam. Benim hoca da duymuş şirketi. Adamların İzmir'de de ofis gibi bir dalgaları var. Adamın bana dediği gelip buraya 6-7 ay çalıştıktan sonra türkiye'yi özledim deme oldu, daha önceden bir kaç kişi böyle geri dönmüş bu şekilde, o yüzden şimdi gelirken yerleşcekmiş gibi düşünerek gel dedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 ya iyi de turist olarak gel seni calıstıralım ne demek onu anlamadım ben. daha once yapılmıs biseyse bilemiycem de, abd yakın bi yer degil. patlarsan uzulursun, garantiye al kendini karar vermeden once. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 konuştuun adamlar türk mü peki ayrıca açıkca sor ne vericeksiniz bana die sonuçta amerikaya gidiosun ya boru değil hayatın değişecek, sakın sormamazlık yapma direk sor çünkü amerikada staja para verilior. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar