Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

KeSPA vs Blizzard olayları, bir korelinin aktarımından

Desu

Öne çıkan mesajlar

1. There will be a “Starcraft 2 Professional Edition” that will only be provided to tournament organizers, which will include LAN functionality. Only with a special account + password that gets activated will it work. Blizzard staff will be present at tournaments to assist. Apparently, this news was first told to the organizers of the Stars War tournament after it had ended.

evet blizzard bunu beleşe vericek çok iyi düşünmüşsün.
Sosyal ağlarda paylaş

sen nedne satıcağını düşünüyorsan bende beleşe vericeğini düşünüyorum bir farkı yok ikimizin düşüncelerinin.

öptüm

blizzardın yıllarca kespaya söylediği tanıtım hakkı istiyoruzdu kespa bunu yıllarca red etti. sapına kadar para isteme hakkıda var tanıtım isteme hakkıda var, sen bu akdar nefret ediyosan blizzardandan yapıcak bişi yok. bağır bağır dur.

eyvallah blizzard senın dediğin kadar mal bir firma, 2 coderın maaşı icin güvenililiğini riske atıp bug fixlemiyo, cünkü cok para gözler.

komik yanı bu herkezi aptal kendisnizi zeki sanmanız.
Sosyal ağlarda paylaş

sabaha kadar cevap veririrdimi köpüre köpüre coşuyosun kendi kendina baal, adam gibi bişeyde söylemiyosun.

istiyosan devam edelim.
Kespa değil, oyuncular takımlar emek veriyor scyi ileri taşıyor. kespa sponsorladna oluşan ve yıllardırda oyucuları kısıtlıyan sisteme yeni oyuncu girişini kısıtlyan bir organizasyon. para sağlıyor o kadar. kore dısına oyuncu cıkmasına ıcerı oyunu girmesini engelliyor.
oyuncuların dısardan sponsor bulup liglere katılmasını engelliyor.

vs vs vs, bilmeden atıp tutuyosun yanı.

öbür yandan sc'yi yapan blizzard yıllarca destek veren su anda oynanan versiyonuna getiren blizzard. gameplayı geliştiren oyuncular. kespa blizzarddan cok daha büyük para babaların reklam şirketi.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

blizzardın yıllarca kespaya söylediği tanıtım hakkı istiyoruzdu kespa bunu yıllarca red etti. sapına kadar para isteme hakkıda var tanıtım isteme hakkıda var

tanıtım hakkı dediğin konusunda bilgim yok; ama iplerin koptuğu son pazarlıkta blizzard açık açık şunu demiş:

siz kespa olarak oyuncuları, takımları, turnuvaları, turnuvalara ilgiyi ayakta tutmak için gerekli halkla ilişkiler çalışmalarını herşeyi finanse edeceksiniz. ben blizzard olarak, turnuvalara katılacak oyuncuları, turnuvalarda yayınlanacak reklamları, turnuva tarihlerini, kuralları kısaca otu boku idare edeceğim ve tv yayın gelirlerinin bilmem ne kadarını alacağım.

kespa olmuş, vespa olmuş benim için değişen bişe yok. gördük işte tlo vs nada maçını. öyle her haltı ben yapayım diye ortaya atlayıp nada ayarında oyuncular ortaya çıkartmak için bi kuruş para vermezsen yaparsın işte dimaga vs tarson diye kimsenin sallamadığı 3.lük maçını.

"ben üreticiyim, ben paramı isterim bana ne bana ne" tarzı mızıkçılık nedir onu da anlamadık. görmüyor musun, eşşek gibi firmalar senin ürününe değer katıyor işte. mis gibi elalemin parasıyla blizzard oyunu 12 sene milyonlarca insan tarafından izleniyor. bunu tabii kotick zihniyetinin görmesini bekleyemeyiz. adam 1 milyar dolar çıkartmaya adamış kendisini.

bi de beyler, blizzard babamızın firması değil, kespa bizim cebimizden para harcamıyor. tartışmanın tansiyonuna dikkat edelim. bu kadar kel alaka bir konu için bir birimize karşı kırıcı olduğumuzu görse aklı başında birisi güler lan bize.
Sosyal ağlarda paylaş

zaten şu olayda iki tarafın da TEK DERDİ para başka bir şey değil, iki tarafta parayı kendisi kaldırmak istiyor.
bu arada olan biz son kullanıcıya oluyor, ne bi getirisi var bize ne götürüsü. sadece daha iyi oyunlar maçlar görmekten mahrum kalıyoruz ona da oturup üzülmüyoruz bile. yani bunun sonucunda gidip blizzard "satmıyorum lan size sc2 artisler" diyecek değil. en fazla koredeki progamerlar sc2 falan oynamadığı ile kalıcak. amma evlakin böyle bir tartışmaya gelip "cüce" diye birisi sen şusun sen busun sen şöyle sallamışsın böyle atmışsın öptüm diyebiliyor işte o da ayrı bir troll yetenegi mi desem ne desem bilemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

nda olarak yapılan anlasmanın sartlarını öle acık acık söylemeli ilginci evet, ama aynı sebepten dolayı işin sadece bir yüzünü öğrenmiş olduk, kespanın isteklerine dair bir bilgimizde yok.

benım derdim e-sport güclensin ve yayılsın. sadece koreden cok mükememl oyuncular olması benım işime o kadarda gelmiyor acıkcası.o oyuncular dünyanın geri kalanına bulaşmadıktan sonra bi yere kadar anca izleriz işte böyle. kominitenin bi parcası olamayız. e-sports büyümüz. öle uzaktna izlenen birşey olur kalır.

ayrıca koredeki liglerin kespa tekelinde olmasıda ayrıca rahatsız ediyor.

korede bu işin finanse edilmesine deyecek kadar toplumdan tepki alınmışsa bütün dünyadada alınır. 8 yıl önce korede patladıysa artık dünyadada iş yapar. basks sposor bulunur yine takımlariyi paralarla calısır.
Sosyal ağlarda paylaş

bugfix cok lol imis ya

kolaydi ole 3 kod yazip bir gecede wow gibi bir oyuna hotfix atmak

5 milyon oyuncu var o donem, insanlar addon hatalarinda bile gelip bug report veriyor, hele vanilal donemi modlar oyunla cok daha etkilesim icindeydi CT Raid in efsane buglari vardi target bugi reslenememe bugi filan, aptal saptal calender addonlari vardi okuz gibi kanal spamliyip lag yapiyorlardi, heleki GS nin her mousover da servera inspect yollamasi ve prime time da bunun servera getirdigi yuku aciklayip oldurmeleri filan

blizzard bug reportu ciddiye almiyro tek kisi yaparsa bu yuzden, 5-10 kisi rapor ederse addonlari silin gak guk diyorlar eger dahada fazla rapor gelirse kendi ortamalrinda bugin oldugunu kontrol edip ona gore ok bu bug bizden diye karar aliyorlar

bu noktadan sonra iki secenek var, eger bug server side ise veya kodu cok etkilemiyorsa zart diye hotfixliyorlar

yok bug client side da ise patchlemeleri lazim, patch cikamardanda test etmeleri lazim oyunun bi yerini tamri ederken diyerinide bozuyomuyuz lan diye, eger bug bole oynanisi mahveden anormal bir bug degilse, ufak tefek birseyse ve planlanan path release varsa onun icine atiyorlar bu durumdada haftalar suruyor haliyle cikmasi

ben blizzardin cikan bir bugi bir gecede serverlari indirim fixlediginide gordum, 2 sene sonra fixlediginide

misal TBC basinda oldugunde cesedin havada asili kalirdi, oyun motoru oyuncularin birgun ucabilicegi dusunulerek tasarlanmadigindan duzeltemiyorlardi bunu, cok sonra buyuk content patchinde oyunun havadaki objeleri algilama kodunu sifirdan yazarak anca fixliyebildiler

ama bilgi sahibi olamdan fikir sahibi olmak kolay, "aga ceset niye yere dusmiyor iki dakka kodu yazip duzeltsin isi ne!111!11"

acitivision blizzardin yeni pazarlama anlayisina bende karsiyim ama bole ucuz bahaneler uydurmayin bari

blizzard teknik destek konusunda herseye ragmen en iyi firmalardan biri, adamlar hala diablo 2 ye patch cikariyor kac sene sonra destekliyor

gidin oyunu cikis tarihinden 1 sene gecmeden desteklemeyi birakan EA ya bakin
sony nin herhangi bir mmo sunu oynayin, rezaleti gorun
kore ile simultane patch cikaramiyan, korede patch ciktiktan aylar sonra anca batiya getirebilen NCsoft a bakin
Sosyal ağlarda paylaş

hay. yazdım o kadar gitti chrome saolsun.
özet olarak ;
serverside sorunlar genelde hardware kaynaklı, administration error kaynaklı oluyor onlar evet halloluyor kısa sürede. amma velakin bütün classlar normal, patch gelmemiş,expansion hazırlıgı yapılmamış.
bir gece maintenance sonrası warriorlar 52 talent alıyor 51 yerine. ve bu 2 hafta mı sürüyor fixlenmesi :) bu mu normal'i yani ? blizzard zaten kafasına göre "server 1 gün yok" lüksüne sahip, arada serverlar 2 saat gidip gelemiyor, "we apologize" diyip geçebilme lüksüne sahip. we 52 talent'i 51 e değiştirmek 1 gece de olamıyor yani. iiymiş.
benim mantığıma göre 14milyondan aylık 15$ almayı biliyorsan, 10 kişiyi oturun lan şunu düzeltin sonra server reset 15mins diyip relog'da patch'e zorlayın insanları bitsin gitsin denmesi gerekirdi. yok 52 talent'i 51 yapmanın coding kısmı 2 hafta sürüyorsa o zaman oyunun tamamının 87 sene sürmesi gerekirdi.

neyse KeSPA olayına gelince de, keşke progamer ların ne kadar kazandığına dair net bilgi olsa, WCG bile 10-15k $ verirken 1. lere 100bin dolarlar kazanıyorlarsa ben olsam ben de KeSPA'nın dediğinden çıkmam. Blizzard beni sallamıyorken bile, oyunu çıkarıp parayı kaldırmaktan öte bir katkısı yokken, gidip sırtımdan para kazanmalarını istemem.
Sosyal ağlarda paylaş

Burda kespanın üstünden direk para kazanmıyor tersi blizzard üstünden para kazanma söz konusu ha blizzard bundan çok yada az pay ister ona birşey diyemezsin oyunu yapan blizzard söz hakkı her zaman blizzardın olur kısaca parayı veren düdüğü çalar yoksa ıslık çalmaya devam edersin yapacak bişe yok hehe
Sosyal ağlarda paylaş

Şu dünyada 3 tane düzgün iş yapan şirket varsa biri blizzard'dır benim gözümde.

Paragöz'de bir ticari firma için ilginç bir yaklaşımmış doğrusu, her şirket max seviyede para kazanmak için kurulur ama EA gibileri sadece sömürürken Blizzard gibileri her yaptığı işle ayrı bir efsane olur.

Sürekli WoW şöyle , SC böyle, diablo zaten şöyle diye atıp tutanlar nedense bu oyunlarla diğer her firmanının oyunlarından 5 kat fazla vakit geçirirler.

Korsana alışmış adam için Blizzard dünyanın en kötü firmasıdır, çünkü onlar "oyun firmaları hayrına çalışmalı para kazanmamalıdır, oyun yapmak çocuk işidir herkes oyun yapar, bu adamlar niye eşşek yükü ile para götürme hakkına sahip olsunlar ki" diye düşünür ve her fırsatta bu tarz -işini düzgün yaptığı için artık milyonlar tarafından takip edilen- firmalara uyuz olurlar. Diğer oyunlar bug'dan geçilmezken WoW'un %1-2'i kadarlık bir alanında bug buldular diye saldırırda saldırırlar.
Sosyal ağlarda paylaş

sana göre 52 yi 51 talente düsürmek -1 puan azaltmak

programcısına göre 34534252903845 tane kod kontrolü ve gerekirse değişikliği demek.

bu yüzden senin yapıcağın oyun zilyon tane buglı olur sorun cıkarır bugın birini düzeltirken oyunun yarısını çökertirsin falan.

blizzardın yaptığı oyunda bug fixlendiğinde yeni bug "çooook" nadiren oluşturur.

tabii algı meselesi bu sana göre halen ne var lan 1 talent puan azaltmakta 10 dakkalık iş diyorsun, o kadar iyi programcıysan ztn ziyan etme kendini buralarda wallahi bak.

kespa mevzusuna da gelirsek, blizzard cok rahat aslında bu konuda kespa rezil etmeye dewam etsin kendini, suan blizzardın turnuvalar icin tek eksiği büyük meblağlar yatıracak sponsorlar, bunlarda zaman icinde oluşur kanımca. kespa yıllarca pro gamerliği koreye sıkıştırdığının cezasını çekiyor bir nevi, herseyi kontrol etmek isteyen kendisiydi bi hatırlayın daha bu tartışmalar cıkana kadar ingilizcesitesi bile yoktu kespanın, koreli değilsen bas git yok sana pro gamerlık demediği kalmıştı bir tek.

ben cok memnunum olayın kespanın kontrolünden cıkmış olmasına.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
koreli değilsen bas git yok sana pro gamerlık demediği kalmıştı bir tek.

bu tam doru değil. onlarca avrupalı, amerikalı adam gitti kore'ye pro takımlara katıldı. pek azı tutunabildi, çok daha azı adını duyurabildi. idra gibi onlarca adam vardı bi zamanlar, bw'nin canlı olduğu zamanlar.

ayrıca hatırlatmak isterim ki; WCG, kespa'nın kurucu firmalar tarafından başlatıldı.
Sosyal ağlarda paylaş

bazilariniz "pis kapitalistler" modunda bakiyor olaya da bu sadece para meselesi de degil.

adamin bir oyunu var, dagdan cikmis organizasyonun teki kendi turnuvasini duzenlemesine izin vermiyor, "ben yaparim bu isleri, sen otur yerine" ayagi yapiyor.

kaldi ki, blizzard korelilere kiyagin en buyugunu yapti. adadmlarin wow hesabi varsa sc2'yi beles oynayabiliyorlar. daha ne olsun lan..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...