Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gazyağı, denenmeli mi?

SeaGle

Öne çıkan mesajlar

Baştan belirteyim nette aradım lakin güvenemiyorum zıhızıhı, size güvenirim. Ama burda arama yapmadım konuyla ilgili, varsa affola.

Şimdi beyler bayanlar, şu sıcak asfalt mıdır ne nanedir, biliyorsunuz zift yapıştırıyor aracın belirli yerlerine. Babam gaz yağıyla çıkar onlar falan dedi de, çok uzun süreden beri var onlar, acaba yeniyken mi halleder gaz yağı, yoksa uzun süre durduysa da çıkarır mı? Bide kendi gaz yağı dedi de, şimdi sürerim birşey olur, 1 ay bıdı bıdı eder başımda ahaha, boyaya zarar verir mi bu nane? Metalik boya

Boyaya zarar vermez derseniz uzun süredir bildiğim ama uygulayamadığım -olm korkuyorum arabası kıymetli sdfgh- yıkama sonrası gaz yağıyla parlatma hedesini de uygulamayı düşünüyorum. İyi sonuç yaratıyor mu, uğraşmaya değer mi?

Birde gaz yağını nerde bulurum en kolay?

Sağolun şimdiden.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Toz pislik inanılmaz yapışıyor. Çünkü parlatmanın temelinde yüzeyi yağlandırma yatıyor.

Sana tavsiyem zift için satılan spreylerden alıp temizlemen. Ben kullanıyorum şu ucuz olanlardan alıp, sorunsuz çıkartıyor. Aklında olsun; sıktığın sıvı aşırı uçucu olduğu için acele etmen gerekiyor silmek için.

Parlatmak istiyorsan da (tabi boyada pasta işleminin gerekmediğini düşünerek söylüyorum) Sonax'ın kırmızı sprey kutuda "hızlı cilası" mevcut. Araç ıslakken bunu kullan ve kurula. Güzel parlatıyor ve inanılmaz kaydırıcı oluyor. Çabuk kirlenmiyor araç. Eğer bulaşık deterjanı ile değil de Sonax şampuan ile falan yıkarsan da uzun süre kalıcı oluyor. Benim araca uygulayalı 2 aydan fazla oldu, dün yıkamaya çalışırken üstünde su durmadı ;)

Gazyağı+üstüpü ikilisi eskide kaldı.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Toz pislik inanılmaz yapışıyor. Çünkü parlatmanın temelinde yüzeyi yağlandırma yatıyor.

Sana tavsiyem zift için satılan spreylerden alıp temizlemen. Ben kullanıyorum şu ucuz olanlardan alıp, sorunsuz çıkartıyor. Aklında olsun; sıktığın sıvı aşırı uçucu olduğu için acele etmen gerekiyor silmek için.

balata temizleyici spray galiba bu
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Zamanlar motorun içersinde kötü yanma işleminden dolayı veya yakıt kalitesinden ötürü kurum oluşabiliyor. Carbon clean denen işlem ile motor yakıt harici bir sıvı ile bir süre çalıştırılarak temizleniyor. Enjektör uçlarındaki kurumlar ile silindir içersindeki kurumlar temizleniyor. Ben 1 kere yaptırmıştım, ne fark etti desen birşey söylemem güç. Ustamın 'işe yarıyor, senin aracın da km'si oldukça yüksek, gel yapalım' demesiyle yaptırmıştım.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

tek silindirli motor tamiri yaparken kurum temizlenmez mesela, motorda ufak catlak, veya genlesmeden oturu bosluklari doldurur o kurum, afterrun oil ile de kurumun dagilmamasini ve yanma odasinin temizligini saglariz.

ayni hadisenin normal araclar icin de gecerli oldugunu, motor rektefiye ederken kurumlari mahsus temizlemediklerini konusmustuk volvo da motor mekanigi bi arkadasim ile.

edit: ek: bu ozellikle yuksek kompresyonlu, yuksek devir ceviren araclar icin daha da gecerli.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...