GEd Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 abitur yapmadanda almanyada cok rahat okursun almanca yeterlilik diploman oldugu surece heryere aliolar nerdeyse unide nasilsa eliolar cabucak
GEd Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 pahali degilmi cok amerikada okumak ya?
green_martian Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 said: Alexi_Septimus, 16 Ağustos 2004 12:20 tarihinde demiş ki: Ehe... Ben bu sene liseyi bitiremezsem gidecem canadaya orada bitirecem liseyi, oradan üniye istersem U.S istersem TR. bunu deneyen bi kac kisi taniyorum ve duydum hepsi liseyi kanadada okumaktan pisman o yuzden tavsiye etmiyorum[signature][hline] o_0
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 said: GEd, 16 Ağustos 2004 22:34 tarihinde demiş ki: pahali degilmi cok amerikada okumak ya? okuluna göre değişiyor. Devlet üni.lerinin en iyileri $10k civarı. özel üni.lerin iyileriyse epey bi tutuyo ama $15k'ya da var $40k ya da. hatta $50k+ olanlar da... devlet üni.lerinden burs alamazsın ve giriş biraz çetrefillidir, özellerdeyse olay tamamen cebine bakıyo ama bi ihtimal "resume"n (CV) iyiyse burs alabiliyosun. tabi onun da dereceleri var. yani bazıları diyo, tam burs verdik; yatakhane parasını sen ödeyecen ya da $10k her halükarda bi şekilde cebinden çıkacak diye. bazıları da tam burs aldın diyo, 5 kuruş para ödetmiyo... tamamen okula bakıyo ama istediğin her tür için üni. var. mesele düzgün olanını seçmek. 3k üni arasından adam gibileri seçmen lazım. bunun içinse counselor gerekli. her ne kadar iyi olursan ol, counselor oturup adamlarla pazarlık yapıyo ve ona göre girip girmeyeceğin belli oluyo... büyük etken yani...
GEd Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 said: Dresquin, 16 Ağustos 2004 23:14 tarihinde demiş ki: Bir de mühendisliklerde Abitur seviyesi ön koşuldur, burda bi yanlisin var ben Bornova Anadolu Lisesi mezunuyum abitur yapmadim almanca egitimdi ama muhendislikler icin abitur on kosul degil söyle bisey var egerki gymnasium(anadolu lisesi) seviyesinden degilsen almiyorlar ozamanda studienkolleg( universitelerin dil okulu) 1 sene orda almancayla beraber matematik fizik etc okuyosunuz basarirsaniz sizi aliyorlar sprachdiplomlularin bolum degistirme hakki bir degil abiturda nasil bilmiyorum ama bolum degistirdigin zaman adamlar sana 10 senede bitireceksin diolar sadece.
GEd Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 hm belkide hakli olabilirsin cunku ben onu yazarken bi arkadasi dusunerek yazmisstim ama yanilmis olabilirim cunku o unide bolum degistirip sonra Fachhochschuleye gecmisti ondan olur die düşünmüşüm bi araştirmak gerekir ps:FH cok kraldir 3 ay tatil yan gel yat bana bi yaz tatili bile cok [Bu mesaj GEd tarafından 16 Ağustos 2004 23:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Dralnu Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 abd den selamlar :P burdaki devlet universitelerini dusuk fiyatlarina bakip en azindan kampus olarak dandik sanmayin onu belirtmek istedim. ornek olarak cogunuzun adini duymamasi cok normal olan montclair state university i gorudm ben burda. kampusu superdi sahsen. proje muduru turk ayrica :P bi de yillik insaat islerine ayirdiklari butce tam tamina 350 milyon $ ! rakamlar bu derece abuk burda .. o yuzden abuk gibi gozuken kararlar tam yerine gitmis olabilir ..
HellHound Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 said: Kendercik, 16 Ağustos 2004 22:19 tarihinde demiş ki: Avusturya ile ilgili olarak Hellhound'a cevap kısmen bu tarzda birşeyler var ama tam detaylarını bilemiyorum. Elbet vardır bunun da bir sebebi ki Avusturya Lisesi matura yapmaya kasıyor, Alman Lisesi de abitur... ne olursa olsun herhalde abitur ve matura buralarda okumak için en iyi seçenek fakat. Türkiye'de bir türk lisesinde okuyanlar için de geçerli bu tarz seçenekler olduğunu biliyorum. Araştırmak lazım... Bir bilenini bulmak lazım. Ben bilmiyorum şahsen :p Benim bildiğim iki şey: eğer abitur yaparsam Almanya'da çok rahat okuyabileceğim. İkincisi ise abitur yapamayacağım. hemen arkadasa sordum evet her hangi bir lise mezunu olarak oss'de kazandigin uni bolumunu avusturya'da istedigin uni'de okuyabiliyorsun... dezavantajin "asla" bolum degistiremezsin girdin ve okuyacaksin sansin yok bu durumda almanca sinavina giriyomussun... eger istedikleri seviye almanca yoksa kursa katilmak zorundasin[signature][hline]"Es irrt der Mensch so lang er strebt." - Faust I: Prolog im Himmel / J.W. v. Goethe 42 "The thing that bothers me the most is the lying." - George "Gammy" Costanza (a.k.a. Buck Naked) to pull a homer: to succeed despite idiocy
HellHound Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 iyide FH muhendis diil teknisyen yetistirmio mu?
HellHound Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 benim bildigim FHlerde bir isin daha teknik yaninin ogretildigi, yani norma unilerde bir muhendise daha teorik bilgi ogretilirken, FHlerde direk damardan girildigi... buna gore FHlerden mezun olanlar, unilere gore daha statu acisindan daha dusuk isler bulmaktalar ve fakat isin tozunu yutmus olduklarindan ve teknik olarak unilerden mezun olanlardan daha cok sey bildiklerinden is bulmalari daha kolay... Zaten FHlerde egitimin normal unilerdekilerden cok farkli bir sisteme oturtulmus oldugunu biliorum... (tabii dediklerimin daha cok avusturya icin gecerli oldugunu ekliim ama almanya'yla o kadar bir fark yok diye biliorum)[signature][hline]"Es irrt der Mensch so lang er strebt." - Faust I: Prolog im Himmel / J.W. v. Goethe 42 "The thing that bothers me the most is the lying." - George "Gammy" Costanza (a.k.a. Buck Naked) to pull a homer: to succeed despite idiocy
GEd Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 abi FH teknisyen yetistirio(daha cok pratik teori az) ama eger sen mezun olunca türkiyeye donmeyi düsünüosan hic düsünme git orda oku TH(teknik uni) ye göre oldukca rahat benim ev arkadasi FH da okuo adam 3 aylik tatil yapio benim ekim ayina kadar sinav var(ee okulda ekimde acilio tekrar) ne anladim bu isten
GEd Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 said: HellHound, 16 Ağustos 2004 23:59 tarihinde demiş ki: buna gore FHlerden mezun olanlar, unilere gore daha statu acisindan daha dusuk isler bulmaktalar ve fakat isin tozunu yutmus olduklarindan ve teknik olarak unilerden mezun olanlardan daha cok sey bildiklerinden is bulmalari daha kolay... Zaten FHlerde egitimin normal unilerdekilerden cok farkli bir sisteme oturtulmus oldugunu biliorum... (tabii dediklerimin daha cok avusturya icin gecerli oldugunu ekliim ama almanya'yla o kadar bir fark yok diye biliorum) daha kolay is bulup bulamadiklarini bilemem ama sana söyle bi örnek veriyim benim okudugum bölümden yillik mezun ögrenci sayisi 6 bin almanyanin bu bölümden mezun ihtiyaci 13 bin (TH) url bulursam yollicam bu konuda hersene istatistikleri var [Bu mesaj GEd tarafından 17 Ağustos 2004 00:06 tarihinde değiştirilmiştir]
HellHound Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 daha kolay is buluyor derken zaten normal TH ogrencisi elinde diplomasi maymun gibi kalio ortada demek istemedim zaten... ama bu sene iste FHler ve uniler hakkinda ogretmenlerle ve danismanlarla konusurken hepsi, FH mezunlarinin teknik bilgilerinin yuksekliginden dolayi alanlarinda cok rahat is bulduklarini anlattilar bize... FH mezunun en buyuk avantaji o sahip oldugu tecrube yani, yoksa mesleki teori bilgi ve bu bilgiyi ilgili daha baska alanlarda da kullanma avantajlariyla TH mezunlarinin cok daha avantajli oldugu anlatildi bize... Sonucta bi is yerinde FH mezunu teknisyenlere ne yapicaklarini soyleyen ustleri TH mezunu muhendisler olacaktir... tabii onumde gordugum yasanmis bir ornegi yok bunlar bana anlatilanlar[signature][hline]"Es irrt der Mensch so lang er strebt." - Faust I: Prolog im Himmel / J.W. v. Goethe 42 "The thing that bothers me the most is the lying." - George "Gammy" Costanza (a.k.a. Buck Naked) to pull a homer: to succeed despite idiocy [Bu mesaj HellHound tarafından 17 Ağustos 2004 00:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Öne çıkan mesajlar