SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Bu arada, geyik falan yaptım da. Her zaman düşündüğüm bişey vardır. Torpili saymazsak, kendini geliştirmiş orta halli bi üni mezunu, eninde sonunda kendini geliştirmeyi becerememiş, "ben x üniversitesinden mezunum lan" diye gezen zübükten daha ileride olur hayat içerisinde. Biraz sıkıntı çeker başta, lakin sonrası önü açık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 ben sadece özel üniversiteyi devlete tercih ederim dicem.. özel üni.de okudum, devlette master yaptım ama özel üni.lerin olanakları daha fazla, gerek lab olsun, gerek hoca olsun, daha kaliteliler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 hiç değilse hakettiğin notu alıyosun özel okulda ya. nelerle uğraşıyoruz biz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 ozel okul sucks devlet okulu da sucks bide pahali deil ozel okullar ya, benim okudum paranin 2katini verip lise okuyanlar var. onu gectim bizim okul fiyatinda anaokullari var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 bide benim gibi özel okuyup imkan olarak sadece masa verilen mallar var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 hani yaratıcı bölüm ya bizi sınırlamak istemiyorlar kağıt kalem aldırıp (vermiyip) istediğinizi gibi çizin yıldız çizin ev çizin araba çizin istediğinizi yapın serbest sora bisiklete amfi takıp gasteye çıkınca olayı görmelerine rağmen çıkıp bi lol demiyorlar istedikleri tür yaratıcılık olmadığı için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 abi sen ne diyon ya. ne okuyorsun onu söle önce? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 diyon miyon düzgünce konuşalım LÜT-FEN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 sadece masa vermislerse, memuriyet okuyordur bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 sen şimdi niye bağrıyonki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 hayır yüksekokul marangozluk falan da olabilir al bunu oy bişi yap gibi. arkadaş karıştırıyo olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 escape said: Fistan said: devlet okullarıyla özel okulların türkiyede bi farkı yok giren çıkan aynı türk genci o giren çıkanı işe alan çıkaran da özel sektör ve kaliteli üniversiteye bakıyor. bilip bilmeden konusmayın ya kac uni bitirdin kac kere işe girdin salla gitsin belki tutar kim bakıyo inşaat mühendisi, makina mühendisi falan alacak adam falan okula mokula baktıgı yok not ortalamasına hiç bakmazlar mesela varsa yoksa tecrübe diğer bölümlerinde büyüük cogunlugu aynı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Çok ama çok yakın bi tanıdığım var 3 fabrika sahibi. Yurt dışına falan gıda makineleri satıyorlar. Adam diplomaya bakmazmış işe alırken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 eheh endüstriyel tasarım okuyom ben masa konusunda ciddiyim yeditepede binada katımız var ama sadece masa var bütün sınıflarda mesela bitane projeksiyon makinası var, senede 1 defa kullanılıyor ortalama, hocalar bilgisayar kullanımına karşı genel olarak, bide aletin butonu çok yüksekte masaya çıkıp butona basmak racona gelmiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 o kadar da degil, ilk girerken bakarlar not ortalamana. ha direk etkili olmaz ama bakarlar yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 ne tercübesinden bahsediyosun sen ya? herif daha yeni mezun diyorum. adamın o işe aldığı veya aradığı "tercübeli eleman" anasının karnında tercübeli olmadı herhalde. o da bir yerde tercübe kazandı. işe almadığı o üniversite mezunu "tercübesiz eleman" ne bok yicek? illa bi yerde bişiler yapması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 mal gibi vakit geçirmeyecek, staj yapacak veya portfolyosuna bişiler katıcak. zor bişey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Ortalama, mezun olduğu okul falan, hikaye. Cv'ye göz atar, işe başlatır. En geç 2 günde ne mal olduğunu anlar ona göre muamele yapar zaten. Hoş bu ülkede "odtü makine mezununa" diye iş ilanı veren de var da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 tembel adama zor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 bi kaç özel üniversite var onlar iyi yani aldıkları parayı gerçekten eğitime harcıyorlar. diğerleri leş. ben de öyle özel sektör hayranı bir insan değilim ama bu ülkede en iyi devlet üniversiteleriyle rahat yarışabilen bir iki özel üniversite de var sonuçta bu da çok büyük yatırım olmadan olmaz. sen princetonda doktora yapmış adamı buraya memur maaşına ve sigortaya getiremezsin sonuçta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Ha staj falan denmiş, budur. Naylon staj yapan adam 2 gün çalışamaz ileride. 2. günün ortasında gönderirler misal. Adam gibi staj yapmış olursun, sertifikalar almışsındır ve bu sertifikalar vitrin süsü değildir, gerçekten sana birşeyler katmıştır. İşte o zaman işin zor değil o kadar da. Tecrübe isteyen ilanlar var elbette. Adam anasının dini kadar uzaklara basınçlı kap gönderiyor diyelim, bilmemnerdeki projeye. Tabii ki basınçlı kap imalatı konusunda deneyimli adam isteyecek. Her şirkette bu olay da yok ama tabi. Yeni mezun talep eden adam da var. Yeter ki eğitim hayatı boyunca kendime nasıl birşey katabilirim diye düşünüp bunun kavgasını versin insan. Biraz da insani ilişkileri, konuşması, kişiliği düzgün oldu mu, zor değil. typo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 abi bide ciddi soruom yalniz, su sentifikalari nerden alcaz? yani yazilim muhendisligi okuyorum, gidip bilgeadamdan programci sentifikasi almam yani, veya database e zaten biliyorum cunku onlardan fazlasini belkide. hangi sentifikayi alcaz peki? network alaninda da calismak istemiyorum, buna ragmen ccnp mi almam lazim? hayir son yilim, hicbi sentifika almadim daha, izmirde nerden alabiyorsam aliyim bu yil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 onu ben bilemem, aynı alandan biri daha iyi bilir elbette. Lakin mesela bilgisayar olayında sertifikanın varlığından çok senin beynindeki bilgi öne çıkar. Bizim branşlarda geçerli genelde o iş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 escape said: ne tercübesinden bahsediyosun sen ya? herif daha yeni mezun diyorum. adamın o işe aldığı veya aradığı "tercübeli eleman" anasının karnında tercübeli olmadı herhalde. o da bir yerde tercübe kazandı. işe almadığı o üniversite mezunu "tercübesiz eleman" ne bok yicek? illa bi yerde bişiler yapması lazım. cevap verilmiş burtonesk said: mal gibi vakit geçirmeyecek, staj yapacak veya portfolyosuna bişiler katıcak. zor bişey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 özel okullar cidden berbat ona birşey diyemem,devlet okullarıda mükemmel değiller.ama özel okula girdin mi ordan çıkması cidden sıkıntı.şöyle düşün,bir dersten yaz okulu açılıyor ve bu yaz okuluna kredi başına para veriyorsun.atıyorum 3 kredilik ders için 1000 tl verdin.böyle gelen 30 kişi var diyelim.30x1000=30000tl ediyor.şimdi yaz okulunda bu dersi vericek olan hoca,bu dersten alınan paranın % bilmem kaçını alıyor.e hal böyle olunca salak salak olaylardan inadına,bilerek öğrenci bırakıyorlar.hani özel okuldaki ortamı "paramı veriyorum,diplomamı alıyorum,yatarak çatır çatır geçiyorum" olarak algılamayın.saçma sapan zorluyorlar aslında özel okullarda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar