Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

türkiyede eğitim ?!

escape

Öne çıkan mesajlar

Bu arada, geyik falan yaptım da.

Her zaman düşündüğüm bişey vardır. Torpili saymazsak, kendini geliştirmiş orta halli bi üni mezunu, eninde sonunda kendini geliştirmeyi becerememiş, "ben x üniversitesinden mezunum lan" diye gezen zübükten daha ileride olur hayat içerisinde. Biraz sıkıntı çeker başta, lakin sonrası önü açık.
Sosyal ağlarda paylaş

hani yaratıcı bölüm ya bizi sınırlamak istemiyorlar kağıt kalem aldırıp (vermiyip) istediğinizi gibi çizin yıldız çizin ev çizin araba çizin istediğinizi yapın serbest
sora bisiklete amfi takıp gasteye çıkınca olayı görmelerine rağmen çıkıp bi lol demiyorlar istedikleri tür yaratıcılık olmadığı için
Sosyal ağlarda paylaş

escape said:

Fistan said:

devlet okullarıyla özel okulların türkiyede bi farkı yok
giren çıkan aynı türk genci

o giren çıkanı işe alan çıkaran da özel sektör ve kaliteli üniversiteye bakıyor.

bilip bilmeden konusmayın ya
kac uni bitirdin kac kere işe girdin
salla gitsin belki tutar
kim bakıyo
inşaat mühendisi, makina mühendisi falan alacak adam falan okula mokula baktıgı yok
not ortalamasına hiç bakmazlar mesela
varsa yoksa tecrübe
diğer bölümlerinde büyüük cogunlugu aynı
Sosyal ağlarda paylaş

eheh endüstriyel tasarım okuyom ben
masa konusunda ciddiyim yeditepede binada katımız var ama sadece masa var bütün sınıflarda

mesela bitane projeksiyon makinası var, senede 1 defa kullanılıyor ortalama, hocalar bilgisayar kullanımına karşı genel olarak, bide aletin butonu çok yüksekte masaya çıkıp butona basmak racona gelmiyor
Sosyal ağlarda paylaş

ne tercübesinden bahsediyosun sen ya?
herif daha yeni mezun diyorum.
adamın o işe aldığı veya aradığı "tercübeli eleman" anasının karnında tercübeli olmadı herhalde. o da bir yerde tercübe kazandı. işe almadığı o üniversite mezunu "tercübesiz eleman" ne bok yicek? illa bi yerde bişiler yapması lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

bi kaç özel üniversite var onlar iyi yani aldıkları parayı gerçekten eğitime harcıyorlar. diğerleri leş. ben de öyle özel sektör hayranı bir insan değilim ama bu ülkede en iyi devlet üniversiteleriyle rahat yarışabilen bir iki özel üniversite de var sonuçta bu da çok büyük yatırım olmadan olmaz. sen princetonda doktora yapmış adamı buraya memur maaşına ve sigortaya getiremezsin sonuçta.
Sosyal ağlarda paylaş

Ha staj falan denmiş, budur. Naylon staj yapan adam 2 gün çalışamaz ileride. 2. günün ortasında gönderirler misal.

Adam gibi staj yapmış olursun, sertifikalar almışsındır ve bu sertifikalar vitrin süsü değildir, gerçekten sana birşeyler katmıştır. İşte o zaman işin zor değil o kadar da. Tecrübe isteyen ilanlar var elbette. Adam anasının dini kadar uzaklara basınçlı kap gönderiyor diyelim, bilmemnerdeki projeye. Tabii ki basınçlı kap imalatı konusunda deneyimli adam isteyecek. Her şirkette bu olay da yok ama tabi. Yeni mezun talep eden adam da var.

Yeter ki eğitim hayatı boyunca kendime nasıl birşey katabilirim diye düşünüp bunun kavgasını versin insan. Biraz da insani ilişkileri, konuşması, kişiliği düzgün oldu mu, zor değil.

typo
Sosyal ağlarda paylaş

abi bide ciddi soruom yalniz, su sentifikalari nerden alcaz?

yani yazilim muhendisligi okuyorum, gidip bilgeadamdan programci sentifikasi almam yani, veya database e zaten biliyorum cunku onlardan fazlasini belkide.

hangi sentifikayi alcaz peki? network alaninda da calismak istemiyorum, buna ragmen ccnp mi almam lazim?

hayir son yilim, hicbi sentifika almadim daha, izmirde nerden alabiyorsam aliyim bu yil.
Sosyal ağlarda paylaş

escape said:

ne tercübesinden bahsediyosun sen ya?
herif daha yeni mezun diyorum.
adamın o işe aldığı veya aradığı "tercübeli eleman" anasının karnında tercübeli olmadı herhalde. o da bir yerde tercübe kazandı. işe almadığı o üniversite mezunu "tercübesiz eleman" ne bok yicek? illa bi yerde bişiler yapması lazım.

cevap verilmiş
burtonesk said:

mal gibi vakit geçirmeyecek, staj yapacak veya portfolyosuna bişiler katıcak. zor bişey değil.
Sosyal ağlarda paylaş

özel okullar cidden berbat ona birşey diyemem,devlet okullarıda mükemmel değiller.ama özel okula girdin mi ordan çıkması cidden sıkıntı.şöyle düşün,bir dersten yaz okulu açılıyor ve bu yaz okuluna kredi başına para veriyorsun.atıyorum 3 kredilik ders için 1000 tl verdin.böyle gelen 30 kişi var diyelim.30x1000=30000tl ediyor.şimdi yaz okulunda bu dersi vericek olan hoca,bu dersten alınan paranın % bilmem kaçını alıyor.e hal böyle olunca salak salak olaylardan inadına,bilerek öğrenci bırakıyorlar.hani özel okuldaki ortamı "paramı veriyorum,diplomamı alıyorum,yatarak çatır çatır geçiyorum" olarak algılamayın.saçma sapan zorluyorlar aslında özel okullarda
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...