roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 merhaba arkadaşlar, masaüstü bilgisayarımda ASUS X700PRO ekran kartı var. http://www.dosv-net.com/EAX700/EAX700PRO_TVD_256M1.jpg Ekran kartının fanı ortadan çatlamış, durmuş, çalışmıyor artık. Bu şekilde çalıştırmanın yanlış olacağını düşündüm zira aşırı ısınıyor alet. Bugün fan ve soğutucu bloğu araştırdım, fakat bulamadım aynısını. Bir bilgisayarcı tüm bloğu değiştirmektense tam pervanenin olduğu yerdeki fanı değiştirdi bir şekilde, yapıştırdık falan. SORUN: Orijinal fanda, 3 pinli konnektör var. MAVİ, KIRMIZI, SİYAH. Yeni fanda ise iki tane, kırmızı ve siyah. Kırmızı-kırmızı, siyah-siyah eşleşmesi çalışmıyor. Bu üç pinli konnektörün hangisi devir bilgisini taşıyor ve geri kalan hangi ikisi elektrik taşıyor. Teşkürler.
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 3 pinliler biri guc, biri ground biri tachy e bagli. genelde siyah ground, kirmizi/sari guc olur. mavi tachy e kaldi. eger ekran kartinin kendi board u uzerinden calistiramadiysan molex kullan, 5-7-12 artik hangisini istiyorsan kablolar calistirirsin. elinde konektor yoksada kendin kablolarsin cok zor bisey degil.
Silphatos Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 hazır bu ölmüşken yeni gpu al
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Bilgisayar oldukça eski, Prescott işlemci var üzerinde falan, ilk çıkan LGA 775 board'lardan. Yatırım yapmaya değmiyor yani. Molex'ten yapamam ki, 5 veya 12V değil bence o fan, çok ufak çünkü. O 3 pinli konnektör de molex gibi kalın değil, 1 cm den daha ufak. Dediğin ihtimalleri deneyeceğim bakalım.
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Tamamdır, teşekkürler Kharon. Ekran kartı üzerindeki 3 pinli çıkıştan çalıştıramadım, molexlerden birinin kırmızı-siyah 5v ground'una bağlayınca çalıştı, lehimledim kapattım. Sağol tekrardan.
Öne çıkan mesajlar