Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Istanbul'da en iyi buldugunuz ozel uni.

Core

Öne çıkan mesajlar

said:
Ravenloft, 15 Ağustos 2004 17:04 tarihinde demiş ki:

..Turkiyede en Muhendislik bolumleri ve imkanlari turkiyededir...

Burda ne demek istemişsin pek anlamadım, ama güzel bi yargı olmuş...Ben de sabancıdayım ve bilkentte okuyan birçok arkım var ben de pek senin gibi düşünmüyorum malesef neyse.. (kişisel yargı)

@unknowntr Valla kimsenin sana külhanbeyliği tasladığı yok ama öyle görmek istiyosan eywalla, diyecek bişeyimde yok.. Analamamakta direndiğin konu ise açtığın topicin neden olduğu birbirini kötüleme ve nesnel yorum sorunu... Sana söylediğim burada veya herhangi bir yerde kimse sana bu tip konularda okul ve istatistiksel bilgi kadar yardımcı olamayacağı, diğer her tür yorum kişisel ve yanıltıcı olur. Eğer okulu gezdiysen bilgin varsa ne derlerse desinler sonuç yukarıdaki gibi olur.. Benim üniversitem daha iyi geyiğine sarar konu.

Sen kafanda ideallerini ve yolunu çizmişsen ona uygun olan üniversiteyi kendin seçmelisin, başkaları iyi diyor diye seçme.. Hatta sırf bi üniversite olsun diye gidip kendini istediğin gibi geliştiremeyeceksen hiç gitme diyorum... Algılayıp yorumlamak elbette sana kalıyor bu konuyu, yine yanlış yorumlayabilirsin fikirlerimi tabii ki.
Sosyal ağlarda paylaş

Konu başlığı'nda Istanbulda diye özellikle belitrilmiş. Bilkent istanbulda değilse...

Git gör denilmiş ama gidip neyi görecek ayıptır sorması gidip sadece binasını görürsün. Nasıl eğitim verdiği nasıl görüntülenebilir gerçekten çok merak ettim.
Sırf bina ise Yeditepe ilk 3 e girer. Fakat dediğinize göre eğitimi kötü imiş.

Adam sadece fikir sormuş zaten forumda en iyi Haliç Üniversitesi çıktı diye gidip oraya kaydolcak değilki sadece karar vermesine yardımcı bir araç görüş istemiş.

Bir ekleme yapma gereği duyuyorum. Özel üniversite diye birşey yoktur. Vakıf üniversiteleri vardır. Vakıf üniversiteleri de belki inanmayabilirsiniz ama gerçekten gelir amaçlı kurulmuş kurumlar değildir. Ne bizim okuldan Kadir Has'ın cebine 1 kuruş para girdisi vardır. Ne 7Tepe den B.Dalan'a nede diğerlerine. Para ile diploma diye birşey Türkyedeki vakıf üniversitelerinde yoktur. Kıbrısta olabilir o dedikleriniz.[signature][hline] V ò d à n | ICQ
Sosyal ağlarda paylaş

Sabancinin kaynaklari var demissin. staj olanaklari sagliyor filan demissin. Hersey staj olanaklari saglamak deildir. bir okul sana kulturel veya sosyal hayat yonundende birseylerde katmak zorundadir. Bunlarin yaninda egitimi yuksek kalitede olmasi gerekir. okul dedinmi akla sadecene 2 bin ogrencisi olan ve hocalarin hepsi otdu,bogazici vede dunyanin en iyi okullarindan cikma ogretmenler olmak zorunda deildir. Fabrika sayipleri ise insan alirken bunlara bakmazlar. Fabrika saybi ise eleman alirken bu ogrenci ogrencilik hayati boyunca kendini ne kadar gelistirmis ona bakarlar. Turkiyede de kendini gelistirmene en iyi olanak sagliyan 3 okul vardir bunlarda tartismasiz Bogzici,Otdu,Bilkent tir. Bilkent le otdu nun dezavantajlarindan biri ankarada olmalaridir ama sen otdu veya bilkent tin kampus icindeki ortamina girdinmi zaten dunyan degisir. bunun aynisi bogazici icinde gecerlidir.

Tamam sabancinin binalari super olabilir. hocalarin hepsi de super olabilir. Allah askina okulda kac ogrenci var ??? veyada Kutuphaneniz ne kadar iyi ? veyada okulda sana sosyal olarak biseyler katcak kulup sayisi kac veyada kulup varsada bu kuluplerdeki ogrenci sayisi kac ? Digeceksin bizim soyle kutuphanemiz var boyle kutuphanemiz varda kutuphane,bilgisayar merkezi, hoca kalitesi, kampus ortaminda bilkent tin yanina bile yaklamazsiniz. bir Orta asyanin en buyuk ingilizce kaynakli kutuphanesi bilkent bunyesindedir. her yil yaklasik 15000-30000 kitap dagil olmak tadir. Bilgisayar merkezi dersen ulkenin en hizli internet balantisi Bilkentte bulunmaktadir. Hocalar diyeceksen tamam siz otdu ve bogazici den hocalari aliyoruz demissin ama zaten o isi 10 yil once bilkent yapmisti ve artik kendi yetistirdigi hocalari var.

ben sabanci kotu okul demiyorum. Gercekten iyi okul belki 10-15 yil sonra bilkent tin seviyesine gelcektir ama 15 yil sonra simdi degil :) Onun icin okulundan bahsederken lutfen daga dikkatli bahset yok en iyi imkanlar bizde filan var diye bahsetme. bak ben koc u kiyaslamadim cunku koc sabancidan da cok geride.
Sosyal ağlarda paylaş

divin sabancidan ve bilkentten mezun arkadaslarim var diyosun ben senin dusundugun sekilde dusunmuyorum diyosun. herkezin fikrine saygi duyorum ben zaten sabanci kotu okul demiyorum ama arkadaslar okuldan bahsederlerken en iyi imkanlar sabancida var diye bahsetmesinler. veyada imkan varken ne tur imkanlari bilkentten daga iyi sagliyorsalar onu soylesinlerde bilelim.
Sosyal ağlarda paylaş

sisko tikiler demissin. sama guzel bir ornek veriyim arkadasim.
Bilkentten her muhendislik bulumune her yil 50 burslu 100 parali alinir. burslularin kac puan aldiklarinda bahsetmiyecem. Parali puanlarinda su anda kac olgunu bilmiyorum ama onlarda cok yuksek yani bir istanbul veya kocaeli makinaya girmek icin alman gereken puani alman gerekiyor. Sisko tikiler demissin de bence tiki orani sabanci veya koc ta bilkentten daga fazladir.
Sosyal ağlarda paylaş

te-pis-me-yin!
konuyu acan arkidis fikir sormus. bu noktada bilkent - sabanci tartismasi manasiz ve yersizdir, arkidisin sordugu universitenin istanbul'da olmasi gerekmektedir cunki. bu baglamda bilkent klasman disi oluyor. o bakimdan kesiniz tepismeyi.
dres: evladim sen de fitne ve nifak sokma oralara buralara :)[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.
Sosyal ağlarda paylaş

tamam o zmn ben bu sene 4 klube 2 de kursa uyeydım sabancıda. daha da uye olmak ıstedıklerım vardı ama toplantılarına zaman ayırmak zor oldugu ıcın katılamadım. bu kluplerden bazılarının faalıyetlerının yarısı kampus dısında gecıyor. ve sabancıda mezun olmak ıcın toplumsal duyarlılık projelerı adı altında 2 kez gorev almak zorundasın ve bu senede 50 saatı asan projeler oluyor gene bunların cogu kampus dısı projeler. ben derslerımden cok bunlara zaman ayırdım dıyebılırım pekı bılkentte sız napıyosunuz bı anlat bakım
Sosyal ağlarda paylaş

tek tek her klubu anlatamam ama bu siteye goz atarsan

www.bilkent.edu.tr/~dos/union/klup.htlm

Birde klupler deki faliyetler benzemektedir ve birde bilkenttenin sabancidan ustun oldugu bir klup cesidinin fazla olmasi ve klupteki ogrenci sayisinin fazla olmasidir.

[Bu mesaj Ravenloft tarafından 15 Ağustos 2004 18:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ben sana ne desem sen kendi bilgini okuyacan sen bana ne desen ben kendi bilgimi okuyacam. ama sana guzel bir lafim var o zaman kendi bolum hocalarina samimi bir dille sorsana bilkent mi sabancimi diye? cogunlukla insalarin dedigi ne oluyor biliyomusun bilkent daha iyi ama sabanci istanbulda oldugu icin onu secerim diyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Konuyu açan kardeş hakkaten googledan arat daha faideli olacak senin için tek tek web siteleri ve öğrenci kaynaklarını bul meraklarına göre sor öğren.
Burda herkes kendi bakış açısına göre açıklamış ve senin soruların yanıtlanmıyor gereksiz sorun çıkıyor.. Bir üninin bir üniden iyi olması gibi bişey olamaz o kalite senin içinde gerçekte.. Aradığını bulabiliyorsan sorun yok, mutluysan sorun yok. Bilkentin iyi olup olmaması benim gibi sabancıda okuyan birini ya da boğaziçinde okuyan birisini zerre etkilemez.. Sen gerçekten fikir yerine direk okulla konuş daha doğru bilgi alırsın en azından aldığın bilgileri sen yönlendirirsin...
Sosyal ağlarda paylaş

ya ne bilkent i ya

ben bilkent e gidenleri soyliyim.. diyarbakirli sago aganin torunu, bayburtlu kekeroy aganin yigeni, konyali bugday ambari sahibinin oglu, eski milletvekili sehmus karapinarin 266 almis kizi.

bilkent in guzel yani daha erken acildigindan bogazicinden odtuden ilk kopma hocalari onlar aldi, ama okul iyi yonetilmiyor, yeterince kaynak harcanmiyor

*![spo1=a](bkz: sen neaaa biliyon)[/spo]*
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...