Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SPSS (PASW) istatistik yardımı (acil)


Baggio

Öne çıkan mesajlar

Dostlar, Eğitim tarafına cevap gelmeyince konunun aciliyetinden dolayı buraya açmak zorunda kaldım, mazur görmeniz dileğiylen.

SPSS ile ilgili biraz yardıma ihtiyacım var, şöyle ki;

Bir anketim var, bunda çeşitli kategorilerde toplam 28 soru var. Anket 1-5 arası likert ölçeğiyle dolduruluyor. Örneğin:

Firmamızda işe alım süreçleri detaylıdır. 1-Çok basittir, 5-Çok detaylıdır, gibi puanlanıyorlar.

Bir de firmaların çıktılarını sorduğum, yine likert ölçeğine dayalı 9 maddem var. Firmanın müşteri memnuniyeti 1-Çok kötüdür, 5-Çok iyidir gibi.

Bunlara SPSS (PASW) üzerinde güvenilirlik ve faktör analizi yapmam, sonra bazı sonuçlara ulaşmam gerekiyor. Nereleri yanlış yaptıysam güvenilirlik analizini en fazla 0.27 çıkartabildim, genelde eksi çıktı zaten. Mesela çıktıları ölçtüğüm 9 sorunun ortalamasını alıp tek bir target variable bırakmayı denedim, yine yemedi.

Amacım, anketin esasında sorduğum soruları çıktıları ölçtüğüm sorulara bağlayarak, "işe alım süreci detaylı olan firma daha başarılıdır" gibi bağlantılar kurmak. Fakat SPSS bilgim pek yok, bunların hepsini Ordinal olarak mı giriyorum, input-target seçenekleri falan nasıl oluyor, anlatabilecek olan var mı?

Ayrıca "zor iş, öyle hemen anlaşılmaz" falan diyip de 3-5 saat içinde bana bunu tamamen halledebilecek zat-ı muhteremlere ödeme de yapabilirim gayet net :p

Teşekkürler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
Dokuz Eylül Üniversitesi İstatistik Bölümü son sınıf öğrencisiyim. 3 ay sonra mezun olacağım. Birebir olarak bölümümle ilgili yaptığım stajlar dolayısıyla alanımda oldukça deneyimliyim. Birçok tez için veri analizi yaptım ve raporladım. Birçok projede yer aldım. İzmir'de ikamet etmekteyim. Ancak diğer illerde ikamet edenler için web destekli danışmanlık da yapabilirim. İhtiyacınız olan her türlü konuda SPSS, Minitab vs. istatistiksel paket programları yardımıyla istatistiksel danışmanlık yapmaktayım.
Mail adresimden irtibata geçebilirsiniz.
[email protected]

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...