Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

format atamıyorum, bilgisayar öldü

perfi

Öne çıkan mesajlar

şimdi sorn şöyle,

bilgisayar donmaya basladı ac kapa ac kapa dll ler bozuldu. format atmak icin xp cd mi takıyorum bazen donuyor bazende xp yi kur dedikten sonra hal.dll dosyan eksik diyor yeniden baslatıyor. ne önerebilirsiniz, power supply değişikliği sorunu çözermi, gerçi dll sorunu var birde
Sosyal ağlarda paylaş

bilgisayar baya bir eskiydi anakartı 2 3 ay önce aldım üstünde 2 slot var ram için ve 1 adet ram im var :). ama sorunun o olmadıgını sanıyorum diğer saglam bilgisayara hdd yi takınca tekrar dll hatası almıştım donma olmuyordu. torrentten xp indiriyorum cd de sorun olma ihtimaline karşı.
Sosyal ağlarda paylaş

torrentten indirdim cd yede cektım wındowsu fakat gene hal.dll dosyan eksik diyor. aklıma başka birşeyde gelmiyor yarın hdd yi bu sağlam bilgisayara bağlayıp denicem birde ama daha önce gene dll hatası almıştım bunu yaptıgımda, aynı sey olacak tahmınen pek umudum yok yani. biostan bazı ayarlar mı yapmak gerekir yoksa başka birsey mi yapmalıyım, yardımcı olursanız sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

perfi said:
bilgisayar donmaya basladı ac kapa ac kapa dll ler bozuldu.

dll bir şekilde bozulmuş olsa bile sadece yüklü Windows'unu etki eder. Yeni Windows kurarken eski işletim sisteminle bir ilgin kalmıyor. Yeni Windows kurulurken dll hatası veriyorsa aklıma gelen ihtimaller (sırayla):
[list]
[*] format atmayı doğru yapmıyorsun
[*] donanım hatası
[*] CD bozuk
[/list]
Google'a hal.dll ya da corrupt dll benzeri bir şey yazınca yüzlerce farklı sayfa geliyor. Elbet birinde işe yarar bir şey bulabilmen lazım. Hatta youtube'da bile var yani:

http://www.youtube.com/watch?v=jvMkt9fkHCI
Sosyal ağlarda paylaş

Harddisk in de bozuk olabilir diye düşnüyorum. Geçende öyle bozuk hdd ile denemiştim formatı atıyorsun, windows yükleniyor yazılımları yüklüyorsun vs herşey güzel. Restart atıyorsun system32 de bir dosya eksik diyor. Tekrar yüklüyorsun, restartta tekrar aynı sorunu veriyor vs. Hdd değiştirince düzeldi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...