freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 bir sorum var -design a context-free grammer over alphabet {0,1} that describes the language of regular expression 0*1(0U1)* bu soruyu ben nasıl yapıcam,hangi yolla?bi el atarmısınız şu soruya rica etsem:D NFA tarzında yapılmıcak,peki nasıl yapılcak bu soru? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 yokmudur computing den anlayan bi paticik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 -design a context-free grammer over alphabet {0,1} that describes the language of regular expression 0*1(0U1)* oyle bir dil olarak ki önce istediği kadar 0 alacak sonra 1 aldığı yerde duracak sonra ne isterse alacak, bize ne S -> A1B A -> A0 A -> € (empty diye düsün bunu) B -> B | 0 | 1 | € bitti işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 vat? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 S -> A1B A -> A0 A -> € (empty diye düsün bunu) B -> B | 0 | 1 | € fizban bu yanlış değil mi :D bize istediği kadar 0 alsın,ardından 1 kesin alsın,ardından olan kısmını yapamadım.Union olunca ne yapıcam ? Senin yaptığında mesela seçelim S->A1B->A01B->A001B->A0010->0010 bu kabul oluyo sonuçta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 (0 birleşim 1)* demek, 0 veya 1'lerden oluşan herhangi bir string demek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 yok yok yanlış anladın union normalde öyle demekte,böyle language design larda başka bi işe yaramıyo dimi.yani stringimiz 0000100000 olsa kabul edicek,peki 000010000111 olsa kabul edermi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 evet hatta bak: http://www.cs.duke.edu/csed/jflap/tutorial/regular/index.html union işareti yerine + kullanılıyor. 6. maddeye bak. alfabe {0,1} ise (0U1)* bütün set demek zaten. bir de bu tip soruları çözerken daima uç durumlara bak, mesela senin grammerinin dili yalnızca "1"i kabul ediyor mu ? keza etmeli. çünkü başta 0* var, e oradan boş string gelebilir, sonra (0u1)* dan da boş string gelebilir, tek şart ortada bir adet 1 olması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 çok sağol anladım olayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 fizban +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 abstract algebra ftw! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 otomata Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 bu arada ,fizbanın yaptığını biraz evrim geçirttim.Fizbanın yaptığı hala yanlış geliyor bana,ben böyle yaptım cevabından yola çıkarak, S -> A1B A -> A0 | € B -> B0 | B1 | € böyle daha mantıklı ve düzenli geldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 B -> BB | 0 | 1 | € diyecektim, yanlıs olmus benim o yazdıgım hakikaten. seninki dogru simdi eet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 olm nasi grammer lan bu? nukleer fizik konusu mu bu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 riglous said: abstract algebra ftw! abstract algebra'nın tırnağı olmuş bu daha çok aslında demek istediğim, matematik bölümünden 2 bilgisayar bölümünden 1 adet olmak üzere soyut cebir dersi aldım bunu görmedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Hesaplama Kuramı olarak geçiyo ders.Computing Theory.İlginç bir ders,bunlar yine basit olanları zaten.Saçma sapan pumping lemma,turing machine,push-down automata soruları falan var,kastırıyo baya:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Biz de direk Formal Languages and Automata Theory diye geçiyo. Çok sıkıcı bi dersti gerçi takip edince eğlenceli gibi geliyo..derslere gitmek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 adini soyleyince bende hatirladim dersi, hic girmeden gectiydim zaten (kih kih) ama bi ise yaramayan bi ders gereksiz zaten muhendisler icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 computer science'ın temeli bu ders. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 muhendisler icin dedim zaten. cs'ciler alsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 compiler yapımının temeli hatta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar