Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alicante-Valencia-Barcelona[Öneri]

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
barbu said:

onun dısında ben sagrada familia'ya girmemistim. anormal kuyruk var. ve iceri girip insaat goruyorsun. verdigin paraya degmiyor diye cogu kisi uyarmıstı. ama bazıları da begeniyor. ona sen karar ver.

Sagrada Familia'ya inşaat görüyorsun değmez diyen kimse iyi bir arkadaş değildir. İyi bir arkadaşsa burda verilmiş diğer öneriler güvenilir değildir.

Barcelona'nın gece hayatını pek görme fırsatım olmamış olmasıyla beraber şu öneriyi vermekte bir sakınca yok. La Rambla geceleri fast food vs gibi mekanlardan yemek yenmesi dışında çok tercih edilmemesi gereken bir yer diye düşünüyorum. Gündüz inanılmaz hareketli ve güzel olan cadde, geceleri tehditkar bakışlarıyla gezen göçmen kardeşlerin 1 euroya bira satmaya çalıştıkları, yine göçmen olduklarını tahmin ettiğim hayat kadınlarının yoldan geçen yalnız erkeklere yapıştıkları bir mekan haline gelebiliyor. En azından gittiğim 3 farklı seferde öyleydi. Mare Magnum çevresi ve marina sahildeki banklardan güzel bir seyir imkanı sunar. Gelip insanlar takılabilir, muhabbet edilebilir. Eminim Montjuicten de çok güzel bir Barcelona manzarası izlenebilir. (gece gitmedim tahmin ediyorum)

Rambla'ya açılan küçük bir meydan vardı adını hatırlayamıyorum şu anda. O meydanda ve özellikle ara sokaklarda enteresan mekanlara uzanılabilir. Meydan demişken Katalunya polisinin sokakta içki içilmesine Türk polisinden daha sert yaklaşabildiklerini gördüm. Ceza kesmekle tehdit edebiliyorlar. (Sokakta içki yasağı uygulaması)

Katalanlarla ilgili bir tespit yapılmış, katılıyorum ben de. Bugüne kadar gördüğüm Katalanların pek azı ispanyollar gibi sempati uyandırdı bende. Soğuk geldiler bana bilmiyorum ön yargı gibi olmasın. Burda Barcelonanın İspanyanın en kozmopolit yapısına sahip olmasının etkisi olabilir.

Yine bir tavsiyede belirtilmiş, Chupito (yani shot) üzerine mekanlar bulunup değerlendirilmeli. Samimi ortamı iyi fiyatlarıyla farklı bir bar alternatifi.
Mesaj tarihi:
sagrada familiaya girme diyen 1 kişi değil. onlarca kişi. 5-6 da demiyorum bak. onlarca diyorum.

ha girip beğenen de oldu. bir mimar arkadaş. ama onun da dediği, ben mimar olduğumdan girme ihtiyacı hissettim. olmasam girmesem de olurdu.

belki girilir. ama 3-4 saat sıcakta sıra bekleyip, üstüne para vermek gerekiyor. bu kişiye bağlı. dar zamanın varsa 3-4 gün gibi. barcelonada başka yapılıcak çok şey var.
Mesaj tarihi:
sagra'ya ben de girmemiştim, 16 euro mu neydi. dıştan baktık inceledik, pişman değilim.

la rambla bence çok overrated bir cadde. hele internet aleminde nasıl da abartmışlar. gidince bu muydu dediğim olmuştur.

sangria çok kötü. paella hoş.
tapas < türk mezeleri

kaldığım 4 günlük süre içinde sadece metroda bir kızla ingilizce konuştum, onun dışında kimse ingilizce bilmiyordu. anlaşamadık.

la rambla üstünde bir meyve pazarı var, bence barcelona'nın en büyük güzelliklerinden. içeride tüm paralarımı harcamışımdır.
  • Yeni Oluştur...